A+ R A-
Wedstrijdverslag: Fortuna W. 1 - RVVH 1 | Ronde 21 | Topklasse 2011-2012

Fortuna W. 1 - RVVH 1
3 1
(2 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 28 april 2012
Aanvangstijd: 12:30 u


Gebeurtenissen

geel

    doelpunt


     Samenvatting

    Verslag van Fortuna Wormerveer
    Door Kees Klinkenberg

    Maar we zijn er nog lang niet

    Fortuna W voldoet aan plicht, 3-1 winst op RVVH

    De spanning in de onderste regionen van de Topklasse neemt steeds grotere vormen aan. Vandaag een voorbeeld van zo'n beladen duel. Fortuna ontving het reeds gedegradeerde RVVH. Voor de Wormerveersen geldt dat er alleen maar gewonen dient te worden en dan moeten de concurrenten ook nog een beetje meewerken. De 3-1 winst voor Fortuna was zonder meer goed.

    Fortuna startte zichtbaar met de overtuiging te gaan knallen. Dat werd overduidelijk toen Dolly van der Voort in de zesde minuut van ver prachtig over RVVH-doelvrouwe Marieke de Groot de bal in de kruising wist te plaatsen (1-0). Die goal knakte het moreel van de Ridderkerksen niet. Daar heeft waarschijnlijk het bestuur van RVVH al voor gezorgd. Het moet voor Cees Gaal, zo ongeveer de verpersoonlijking van het RVVH damesvoetbal, vandaag toch een bijzondere dag geweest zijn. Voor de allerlaatste keer maakte hij de broodjes en drankjes klaar voor zijn meiden.

    Op het veld bleef RVVH naar vermogen weerstand bieden. Dat zorgde regelmatig voor enige onzekerheid in de Fortuna defensie. Vanuit die stellingen kwamen de Wormerveersen echter met regelmaat gevaarlijk in de buurt van het RVVH-doel.

    In de 28e minuut onderbrak de sterk opererende Myrushia Victoria een aanval van de Ridderkerse dames. Haar pass op Marlous van Petersen was goed evenals haar opkomen. Via een prachtige pass van diezelfde Van Petersen kwam Victoria daardoor in geheel vrije positie en wist op prachtige wijze de 2-0 in te schieten.

    Na deze ogenschijnlijk geruststellende goal was het toch RVVH dat via Kirsten van den Berg de eer redde. Helaas voor RVVH deed dat zij in buitenspel positie. Vlak voor de pauze zorgde RVVH toch weer voor paniek in de Fortuna gelederen. Het was Cherraine Breinburg die met het hoofd de 2-1 in wist te schieten.

    De tweede helft bleef het aanzien meer dan waard met over en weer kansen op doelpunten. In de 59e minuut was het echter Dolly van der Voort die Fortuna op veilige afstand wist te zetten (3-1). Tot aan het einde van de partij ontstonden er aan beide zijden nog diverse hachelijke momenten zonder dat er doeltreffend werd uitgehaald. Met name de kans die invalster Naomi Dijkman kreeg was opmerkelijk. Haar inzet verdween echter naast het RVVH-doel. De overwinning kwam uiteindelijk terecht bij de ploeg die daar de meeste aanspraak op maakte.


    Statistiek

    Locatie: Sportpark Fortuna te Wormerveer  

    Opstellingen:
    Fortuna Wormerveer:
    Marieke Ubachs, Stephanie Boerhoop, Lotte van Hogen, Marie-Claire Pedrotti, Myrushia Victoria, Gabi Verberg, Roxanne Koopman (83. Naomi Dijkman), Lisette Tromp (67 Lara Hehanusa), Dolly van der Voort, Marlous van Petersen, Sheryl de Boer.

    RVVH:
    Marieke de Groot, Isabel Gulden, Daphne Verwater, Denis Coehoorn, Paulien Kraaijeveld, Mandy Glaudemans, Cherraine Breinburg (64. Claudia Garcia), Nikki de Roest, Esther de Bruijn (77. Cindy Smith), Kirsten van den Berg, Daphne Troost (69. Manuela Grootenboer).

    Scheidsrechter Jan Christiaan van Ede