Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Dansschool Biersteker | Ronde 15 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Eenvoudige overwinning zaalvrouwen Drachtster Boys

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen Dansschool Biersteker uit Noord Scharwoude. Het werd een eenvoudige overwinning, al leek het daar de eerste helft niet op.

Drachtster Boys liet de tegenstander voetballen en speelde zelf in een te laag baltempo. Biersteker zette vroeg druk en begonnen fel aan de wedstrijd. De eerste kans was dan ook voor Stefanie Hand van Biersteker. Na zes minuten was het toch Drachtster Boys dat op voorsprong kwam. Het was Sylvia van der Geest, die met een afstand schot, de bal hard binnen schoot. 1-0. Nog geen minuut later viel ook de 2-0. Brenda Bekkema troefde eenvoudig keepster Eline Roet af en tikte de 2-0 binnen. Halverwege de eerste helft kwam Biersteker even terug. Een schot op doel door Yesmin Doeschot werd ongelukkig van richting veranderd door Shannon Viet en vloog daardoor in het doel. 2-1. In de laatste seconden voor rust wist Esther van Toledo de marge toch weer op twee te brengen en schoot de 3-1 binnen.

Het begin van de tweede helft was helemaal voor Drachtster Boys. Eerst moest keepster Sandra de Jong redding brengen na slordig balverlies van Shannon Viet. Daarna was het Viet die een voorzet van Brenda Bekkema bij de tweede paal binnen gleed. Vervolgens knalde Bekkema van dichtbij raak na een intrap van Viet. En ten slotte was het wederom Brenda Bekkema die een goede solo actie afrondde met een keihard schot in het dak van het doel. Zo werd de voorsprong binnen vijf minuten uitgebouwd naar 6-1 en was de wedstrijd gespeeld. Nathalie Santibanez Vargas had nog de grootste kans op de 6-2, maar de goed keepende Sandra de Jong, bewees meerdere keren een uitstekende vervangster te zijn voor de geschorste Teuny Bosma. Na goed uitverdedigen van Sylvia van der Geest rondde Vera Veelers, na een dubbele 1:2 met Esther van Toledo, prima af. 7-1. Twee minuten voor tijd zette Kim Gall de eindstand, na een voorzet van Vera Veelers, van 8-1 op het scorebord.

Aankomende vrijdagavond 25 januari speelt Drachtster Boys uit in Hoogeveen de bekerwedstrijd tegen HZVV.

Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker ging, zij het weer niet compleet vol goede moed naar Drachten. Het team had vorige week een geweldig toernooi gespeeld bij Zeemacht, zij het wel in een andere opstelling.
De wedstrijd begon voorspoedig voor Dansschool Biersteker. De eerste kansen waren voor Sue- Ranie Hok-A- Hin en Lisa de Groot. Beiden misten echter. De eerste beste kans van Drachtster Boys, werd echter wel benut door Silvia van der Geest in de 3e minuut. 1-0. In de 6e minuut was het weer een geheel onnodige een verdedigingsfout, die Brenda Bekkema in staat stelde de 2-0 te scoren. In de 10e minuut was het toch Dansschool Biersteker dat terug kwam. Yesmin Doeschot plaatste een keihard schot op doel, wat keepster Sandra de Jong verkeerd beoordeelde, en het werd 2-1. Dansschool Biersteker rook dat er kansjes waren. Maar het was toch weer Eline Roet die twee schoten op rij moest stoppen van Shannon Viet. Met nog 8 seconden op de klok, maakt een speelster van Dansschool Biersteker een dramatische afspeelfout, recht in de voeten van Vera Veelers. Die kaatste heel snel met Brenda Bekkema, kreeg de bal vrij voor doel weer terug, en scoorde beheerst. Ruststand 1-3 door Vera Veelers

In de tweede helft zakte Dansschool Biersteker volledig door het ijs. Aanvoerster Stefanie hand moest met griep verschijnselen afhaken, en kon niet meer brengen, wat ze anders altijd deed. De rest dacht dat ze alleen moesten voetballen, als men de bal had, dit overigens met uitzondering van invalster Robin Beers, die vocht als enige nog voor wat ze waard was, maar alleen kon zij het ook niet maken. Drachtster Boys had in de tweede helft geen enkele moeite meer met dit slappe Dansschool Biersteker. De goals werden in de tweede helft achtereenvolgens gemaakt door:
2e minuut Shannon Viet 4-1. 3e minuut Brenda Bekkema 5-1. Nogmaals in de 3e minuut een identieke goal van weer Brenda Bekkema 6-1. In de 8e minuut nogmaals Vera Veelers en in de 15e minuut was het Kim Gall, die de eindstand van 8-1 liet noteren. Zij het dat, Dansschool Biersteker, het Drachtster Boys het deze avond wel heel erg gemakkelijk heeft gemaakt.

locatie: Drachten

Scheidsrechtsters: C. Koper en H. v.d. Spoel
Secretaris: J. de Klein