A+ R A-
Wedstrijdverslag: Team Alkmaar / Sportstars - Drachtster Boys | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2016-2017

Team Alkmaar / Sportstars - Drachtster Boys
1 8

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 07 oktober 2016
Aanvangstijd: 20:40 u


 Samenvatting

Drachtster Boys winnen ruim in Alkmaar
Conny Oosting-Wildeboer

 

Vrijdag 7 oktober stond de wedstrijd tussen de vrouwen van Team Alkmaar/Sportstars en Drachtster Boys op het programma.

De vrouwen uit Alkmaar hadden nog geen goede reeks neergezet en stonden voorafgaand aan deze wedstrijd nog puntloos onderaan.

De vrouwen van Drachtster Boys moesten na de verloren wedstrijd van vorige week winnen om in de top drie te blijven staan.

De wedstrijd begon zoals de stand in de competitie deed vermoeden;  Team Alkmaar/Sportstars zakte diep in en liet de vrouwen uit Drachten het spel maken.

 

Drachtster Boys had erg veel moeite om door deze ‘muur’ te komen. Dit resulteerde in de beginfase in een hoop misverstanden en weinig kansen. De eerste tien minuten werd er drie keer op doel geschoten door Rianne  Mulder, Atty Eelkema en Marian Meijer, echter belandden alle schoten recht in de handen van keepster Elisa Hartog .

 

Hierop volgden een drietal zeer snel opgezette counters van de thuisploeg. Twee goede acties langs de rechter zijlijn werden voorgegeven bij de tweede paal,  maar de spits was in beide gevallen niet op tijd om binnen te tikken. Een counter over de andere kant resulteerde in een grotere kans, want de voorgegeven bal werd van dichtbij op de paal geschoten.

Drachtster Boys kwam zo een aantal keer goed weg. De knop moest om en er moest beter en geduldiger worden rondgespeeld.

 

In de 13de minuut was het Atty Eelkema die met een goede loopactie ruimte creëerde voor Esra van der Heide. Zij kwam goed naar binnen en schoot de openingstreffer binnen; 0-1.

Drachtster Boys begon meer en meer aan te dringen. In de 17de minuut  was het Jessie Prijs die de 0-2 maakte. Zij nam de bal goed aan, kapte snel naar binnen om de bal vervolgens hard in de korte hoek te schieten. 

 

In de slotfase kreeg Team Alkmaar/Sportstars nog een grote kans, nadat Myra Wijngaarden in de spits goed wegdraaide. Keepster Teuny Bosma redde op haar inzet. Na rust waren het de vrouwen uit Drachten die scherper uit de kleedkamer kwamen. Negen seconden na de aftrap was het Jessie Prijs die uit een corner van Esra van der Heide goed wegdraaide en hard de 0-3 binnen schoot.

Niet veel later was het Lotte Donath die met een actie over de linkerflank de bal voorgaf  op Marian Meijer die de bal door de benen van keepster Pien van Kampen schoot; 0-4

 

Het hoogtepunt van de avond kwam in de 8ste minuut van de tweede helft. Atty Eelkema kon de bal achterin niet kwijt en besloot daarom van afstand op doel te schieten. Dit zuivere schot eindigde prachtig in de kruising; 0-5. Een minuut later was het Lotte Donath die haar schot gekeerd zag worden door keepster van Kampen. De goed meegelopen Sanne Bijlstra kon de bal hierna binnenschuiven en maakte er 0-6 van.

 

Een goede 1:2 van de vrouwen uit Alkmaar resulteerde in een hard schot van Marit Kunst. Richelle Gordijn, die in het veld gekomen was voor Teuny Bosma, redde goed op het schot. Drachtster Boys had die de bal snel weer in het bezit. Vera Veelers gaf de bal na een mooie actie langs de rechter zijkant voor op Sanne Bijlstra en zij maakte haar tweede van de avond; 0-7.

Het was Myra Wijngaarden die drie minuten voor tijd de eer redde voor de thuisploeg. Zij draaide goed weg langs de zijlijn en schoot de bal laag langs keepster Gordijn; 1-7.

 

Het slotoffensief was voor de vrouwen uit Drachten. Een schot van Jessie Prijs werd geblokt, waardoor Rianne Mulder haar eerste doelpunt in het shirt van Drachtster Boys kon maken. Zij schoot de 1-8 binnen wat tevens de eindstand was.

 

Volgende week is de tussenronde van de beker, waar beide ploegen voor zijn vrijgeloot. Drachtster Boys speelt haar eerste wedstrijd weer op vrijdag 28 oktober, thuis tegen Pro Futsal Club. Alkmaar/Sportstars gaat vrijdag 21 oktober  op bezoek in Leek bij KTP Nieuw Roden.

 

N.B. In de tweede helft raakte Saloua Ibrahimi vervelend geblesseerd aan haar onderarm.  Wij willen namens Drachtster Boys haar via deze weg veel sterkte wensen. Selectie Team Alkmaar/Sportstars: Elisa Hartog, Joëlle Groot, Marit Kunst, Mandy Warmerdam, Simone Brussel, Ginger Kraay, Myra Wijngaarden, Demi Wustenhoff, Saloua Ibrahimi en Pien van Kampen.

 

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Atty Eelkema, Vera Veelers, Lotte Donath, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer en Richelle Gordijn.