Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - Arch.buro Nieuweboer | Ronde 26 | West I Zaal - 2010-2011

Dansschool Biersteker - Arch.buro Nieuweboer
2 5

Wedstrijddatum: vrijdag, 08 april 2011
Aanvangstijd: 19:05 u

Biersteker verliest van Nieuweboer

Hoewel het er in de aanloop naar de wedstrijd toe nog niet erg rooskleurig uit zag, betreffende de speelsters bezetting, Stefanie hand en Jaimy Visser waren wegens werk verhinderd, had Bert van Hemert toch wel een goed gevoel betreffende het team. Sharon Kok had zich namelijk, hoewel niet geheel fit, toch beschikbaar gesteld.

Dansschool Biersteker had besloten om behoudend te gaan beginnen. Dit met de afstraffing van de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd.
Het was al in de 2e minuut, dat Sharon Kok al een beste kans kreeg maar rakelings naast schoot. Ook wist men de aanval van Nieuweboer goed in toom te houden. Dit tot echter in de 5e minuut, toen scheidsrechter Zahhaf uit Amsterdam besloot, om een ongelukkige valpartij van Eline Keet, te belonen met een strafschop. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Linda Bos. 0-1.

Dansschool Biersteker accepteerde deze toch wel echte tegenvaller manmoedig, en werd ook nog in de strijd gehouden door Jesca Willemsen, die een aantal geweldige reddingen verrichtte op schoten van Rebecca Meijers en Eline Keet. Voor Biersteker zag Marintha Louwe een hard schot gestopt door keepster Joyce Wouters. Ook een mooie combinatie tussen Sue-Ranie Hok-A –Hin en Daisy Oosterink, werd door Daisy Oosterink over geschoten. In de 18e en 20e minuut pakte jesca Willemsen op onnavolgbare wijze nog weer 2 knallen van Linda Bos. Ze hield Dansschool Biersteker op dit moment goed op de been. Dansschool Biersteker deed zich in de 22e minuut nagenoeg zelf de das om, door een terugspeel bal op Jesca Willemsen, terwijl dit niet meer mocht. De vrije trap die door Linda Bos werd genomen, werd op geweldige wijze gestopt door Jesca Willemsen, maar de rebound echter, keihard ingeschoten door Eline Keet, kon niet worden gekeerd, door zeker drie speelsters die op de doellijn stonden. Dus 0-2 door Eline Keet. Dit was tevens de wisselstand.
In de 3e minuut van de 2e helft, liep Sharon Kok tegen een ongelukkige tijdstraf op. Dansschool Biersteker kon dat met een speelster minder niet uitspelen, omdat Eline Keet al vrij snel in de overtal situatie scoorde.0-3 Eline Keet. Dansschool Biersteker bleef het toch proberen. Een lange bal van Frea Hoekstra in de 6e minuut, kwam perfect op het hoofd van Marintha Louwe, maar haar kopbal werd uit de kruising gehaald door de ook uitstekend keepende Joyce Wouters. In de 8e minuut was het weer Jesca Willemsen, die een keihard schot van de altijd super gevaarlijke Eline Keet tot corner wist te werken. In de 16e minuut echter liep Sharon Kok haar 2e gele kaart op, en moest de zaal verlaten. In deze overtal situatie werd in de 17e minuut de definitieve winst veilig gesteld door Linda Bos, die voorlangs kwam, en geheel onverwachts tegen haar gewoonte in met rechts, de bal terug schoot, buiten het bereik van Jesca Willemsen, in de kruising bij de 2e paal. 0-4 door Linda Bos.

In de 20e minuut was het eindelijk Dansschool Biersteker dat het wat terug kon doen. Frea Hoekstra schoot van een behoorlijke afstand een vrije trap onberispelijk in. 1-4 door Frea Hoekstra. De vreugde was echter van korte duur. Eline keet onderschepte een verkeerde pass van een Dansschool Biersteker speelster en ging er als een speer vandoor, en liet Jesca Willemsen kansloos. 1-5 Eline Keet. Maar de wedstrijd was nog niet af gelopen. Frea Hoekstra wist met een prachtig schot uit de 2e lijn in de kruising toch nog de uitslag een beter aanzien te geven.2-5 Frea Hoekstra en dit was tevens de eindstand.