A+ R A-
Wedstrijdverslag: Fortuna W. 1 - RCL 1 | Ronde 5 | Topklasse 2011-2012

Fortuna W. 1 - RCL 1
1 1
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 01 oktober 2011
Aanvangstijd: 12:30 u


Gebeurtenissen

geel

    doelpunt


     Samenvatting

    Verslag Fortuna
    Door Kees Klinkenberg

    Fortuna Vrouwen slepen eerste punt uit het vuur tegen RCL
    Voor de wedstrijd ondertekenden Fortuna en het bedrijf Verantwoord Bewegen de sponsorovereenkomst die de Wormerveersen nog meer aandacht moet opleveren. Of het van invloed is geweest op het spel valt moeilijk in te schatten, maar de thuisclub wist met keihard werken een zwaarbevochten punt te behalen. Heel verantwoord bewogen? 

    Bij aanvang leek het prachtige hoofdbveld een broeikas gelijk. De zon brandde onbarmhartig op het kunstgras. Onder leiding van scheidsrechter Couturier ontspan zich gelijk een stevige partij. Over een weer ontstonden wat kansjes. In de negende spelminuut was het Fortuna spits Roxanne Koopman die, op perfect aangeven van Jeleesa Kok, de 1-0 binnen schoot.

    Dat noodde de ploeg uit Leiderdorp tot maatregelen. De druk werd opgevoerd en menig hachelijk moment ontstond in de Fortuna zestien meter. Het vizier van de RCL-voorwaartsen stond echter steeds te hoog afgesteld.

    Mede dankzij prima keeperswerk van Marieke Ubachs wist Fortuna de rust met een 1-0 voorsprong te behalen. Volgens menig toeschouwer niet helemaal de verhouding, maar wie maalt daar om?

    Na de thee moest Fortuna noodgedwongen meer in de verdedigende stellingen vertoeven. RCL voerde de druk stevig op, maar wist eigenlijk niet gevaarlijk te worden in de zestien. Dat bood middels diverse snelle uitbraken gelegenheid op meer voorsprong. De scherpte ontbrak echt.

    Voor trainer Barry Sikking was de noodzaak van een dubbelwissel aanwezig. Het inbrengen van Lenie Mendes Fernandes zorgde inderdaad voor de nodige opwinding, maar dat was niet altijd ten goede. Toch was het uitgerekend diezelfde rappe nummer 11 die na een scrimmage – en mogelijke overtreding – in de 82e minuut de gelijkmaker binnenschoot.

    Op slag van tijd leek Fortuna speelsters Jeleesa Kok toch nog de winnende poging op haar slof te hebben. Helaas voor gans Wormerveer werd zij teruggefloten wegens buitenspel.


    Statistieken

    Locatie: Fortuna Wormerveer

    Geel: Lotte van Hogen

    Opstellingen:

    Fortuna W:
    Marieke Ubach, Gabi Verberg, Marlous van Petersen, Marie-Claire Pedrotti, Naomi Dijkman, Jeleesa Kok, Roxanne Koopman, Donna van Rossum (46. Sheryl de Boer), Dolly van der Voort, Lotte van Hogen, Ilja Grammer (55. Jocelyn Louhatepessy). 

    RCL:
    Natasje Rensen, Marcela Cabrera, Samanta Stojanovic (58. Sandy van de Water), Nikki van Luxemburg (46. Linda van der Helm), Lesley Landweer, Marcha Duijkers, Madieke Zaad, 58. Lenie Mendes Fernandes), Ramona van der Harst, Geke Maat, Lin Ven, Shirley Nederpel.

    Voor foto's zie ook Foto album Topklasse > competitie ronde 5