Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - AORC /Lebo Vastgoed | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FSG wint opnieuw van AORC

Op vrijdagavond 22 februari staat voor FSG het inhaalduel uit competitieronde 4 van de Eredivisie Zaalvoetbal op het programma. De vrouwen van FSG treden thuis aan tegen dezelfde tegenstander als vier weken geleden: AORC/Lebo Vastgoed. In Amsterdam was AORC toen niet bij machte om het FSG moeilijk te maken. De Limburgse vrouwen wonnen daar met 1-6. Bij winst kan FSG een plaats opschuiven op de ranglijst en Lake Valley passeren. FSG heeft vanavond maar liefst vier wissels ter beschikking. AORC is met ‘zeven vrouw sterk’ afgereisd naar de Stadssporthal in Sittard.

Het FSG-doel wordt verdedigd door Mariëlle Janssen. Annika Pluymen, Shirley Kocacinar, Charlotte Schings en Sitha Caessens starten vanaf het beginsignaal. FSG kiest direct de aanval en laat in de eerste minuten kansen noteren voor Annika en Sitha. Na vijf minuten tekent AORC voor de eerste doelpoging wanneer Ilja van de Deure knap wegdraait van Sitha, maar vervolgens op FSG-keepster Mariëlle stuit. De ervaren achterhoede van FSG zoekt keer op keer rustig de aanval, maar voorin komen de vrouwen niet tot scoren, mede omdat  AORC zich bij elke aanval terugtrekt op eigen helft en goed weet te storen.

Na 11 minuten zet Shirley Jiska Theunissen in doelrijke positie, maar zij strandt op AORC-keepster Margriet Kempenaar. In dezelfde minuut is het dan toch raak voor FSG. Annika zet een aanval op met Shirley en scoort al draaiend met een vernuftig hakje: 1-0. AORC kan af en toe gevaarlijk counteren, maar Annika verdedigt solide en Mariëlle weet in de twaalfde minuut de gelijkmaker op fraaie wijze te voorkomen. In de minuten die volgen, zijn de meeste kansen voor FSG. Wanneer Dounia Benbouazza de bal verovert, met een panna een Amsterdamse tegenstander passeert en Chayenne Corstjens bedient, schiet Chayenne net naast. Chayenne, Jiska en gelegenheidsspeelster Glynis Vroomen krijgen allemaal kansen op de 2-0, maar deze valt niet. Twee minuten voor de rust is AORC nog gevaarlijk wanneer zij een vrije trap krijgen. De ingestudeerde bal van Ilja van de Deure op het hoofd van Ilonka Sloote wordt door de laatste net naast gekopt en had een beter lot verdiend.

FSG gaat in de tweede helft goed van start. Al na twee minuten zet Shirley de 2-0 op het bord nadat zij fanatiek doorgaat en de Amsterdamse keepster min of meer de bal ontfutselt. Er komt dan wat meer vuur in de wedstrijd. Shirley, Annika en Dounia krijgen kansen, maar komen niet tot scoren. De Amsterdamse Kaoutar Oulad Youssef probeert Mariëlle met een hakje te verschalken, maar Mariëlle laat dit niet gebeuren. Wanneer bij FSG zowel de ervaren Annika als Shirley worden gewisseld, is de rust en organisatie wat minder en zet AORC meer aan. In een sterke fase komen zij weliswaar tot een aantal gevaarlijke aanvallen, maar zijn niet bij machte om te scoren. Bij FSG krijgen Chayenne, Glynis en Dounia nog kansen om de 3-0 op het bord te zetten, maar ook dit lukt niet. Een minuut voor het eindsignaal krijgt de Amsterdam Kaoutar een rode kaart wegens natrappen. Desalniettemin weten zij met één vrouw minder nog gevaarlijk voor Mariëlle te verschijnen, maar Mariëlle kan vandaag een ‘clean sheet’ noteren.

11’ 1-0 Pluymen
22’ 2-0 Kocacinar

FSG: Mariëlle Janssen, Chayenne Corstjens, Jiska Theunissen, Shirley Kocacinar, Sitha Caessens, Charlotte Schings, Annika Pluymen, Glynis Vroomen, Dounia Benbouazza

AORC/Lebo Vastgoed: Margriet Kempenaar, Laura Jansen, Ilja van de Deure, Rosanna Proost, Kaoutar Oulad Youssef, Ilonka Sloote, Felicia Maka