Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - zvv Hovocubo | Ronde 12 | Eredivisie Zaal 2015-2016

Drachtster Boys - zvv Hovocubo
4 0

Wedstrijddatum: vrijdag, 15 januari 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

Zaalvrouwen Drachtster Boys hervatten competitie met winst
Door Kim Gall

Afgelopen vrijdag hervatten de zaalvrouwen van Drachtster Boys de competitie met de thuiswedstrijd tegen Hovocubo VR1 uit Hoorn. Dit was de returnwedstrijd van de seizoen ouverture. De start van de competitie ging voor Drachtster Boys destijds met 2-1 verloren en dus had Drachtster Boys iets recht te zetten.

Drachtster Boys begon sterk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kwam Drachtster Boys op voorsprong. Marian Meijer rondde een goed opgezette aanval doeltreffend af in de korte hoek; 1-0. Drachtster Boys had het balbezit en Hovocubo kon hier weinig tegen over zetten. Coach Rudy Monden greep met nog ruim 10 minuten op de klok naar een time-out. Hierna ging Hovocubo meer druk zetten. Dit resulteerde in een schot van Stephanie Buitendam. Teuny Bosma bracht redding. In de 10e minuut maakte Marian Brouwer hands in de cirkel en dus ging de bal op de stip. Sylvia van der Geest benutte dit buitenkansje niet, Nanouk Groentjes redde op de inzet van 6 meter. Jessie Prijs vond Nanouk Groentjes op haar weg na een goede actie. In de 11e minuut scoorde Lotte Donath op prachtige wijze. Ze nam een hoge bal in één keer op haar schoen en de bal vloog in de verre kruising; 2-0. Esther van Toledo had een kans na een goede 1:2 met Lotte Donath, opnieuw stond Groentjes in de weg. Vlak voor rust schoot Jessie Prijs voorlangs na een goede aanval van Drachtster Boys.

Na de rust breidde Drachtster Boys de voorsprong snel uit. Marleen Reenders scoorde al na 1 minuut uit een corner; 3-0. Even later raakte Marleen Reenders de paal en Jessie Prijs stond net niet op de juiste plek om de rebound binnen te schieten. In de 23e minuut onderschepte Lotte Donath een foutieve pass in de verdediging van Hovocubo en scoorde beheerst; 4-0. Even later was Vera Veelers dicht bij een treffer. Ze passeerde keepster Nanouk Groentjes maar de bal ging voorlangs. Een schot van Hovocubo ging aan de andere kant hoog over. Na een scherpe counter van Drachtster Boys werd de bal van Jessie Prijs van de lijn gehaald en even later werd opnieuw een voorzet van de lijn gehaald. Ditmaal was de bal van Lotte Donath. De hardwerkende Esther van Toledo punterde de bal over na een goede 1:2 met Sylvia van der Geest. Met nog 2.31 min op de klok nam Drachtster Boys een time-out. De vrije trap die na deze time-out nog stond werd door Hovocubo weggewerkt. Stefanie Gorter stond diep op de helft van Drachtster Boys en ontving de bal. De net ingevallen keepster Margrythe Beute was te laat en raakte de aanvalster van Hovocubo. De scheidsrechter trok rood en Drachtster Boys speelde 2 minuten in ondertal. Hovocubo wist hiervan niet te profiteren. Drachtster Boys gaf deze wedstrijd niks weg en won verdiend met 4-0 van de gasten uit Hoorn.

De komende twee weken heeft Drachtster Boys geen competitie. Het oefent dan tegen WMC B1 (uit) en Blauw Wit Heren (thuis). Daarna staat de ½ finale van de KNVB Beker op het programma. In Leek speelt het dan tegen KTP Nieuw Roden.

Drachtster Boys VR1 – Hovocubo VR1: 4-0