Wedstrijdverslag: Achilles'29 - VV Alkmaar (voorheen Telstar) | Ronde 2 | Eredivisie Veld 2016-2017

Achilles'29 - VV Alkmaar (voorheen Telstar)
0 1
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 september 2016

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig bij de eredivisiewedstrijd Achilles'29 - Telstar en zag daar 22 meiden voetballen, 2 grensrechters acteren en daarbij nog een eigenwijze scheidsrechter. Waarbij de persvertegenwoordiger van Achilles'29 voor de wedstrijd zei dat hun shirts op elkaar leken vond de scheidsrechter het wel goed te onderscheiden maar na 10 minuten spelen vond hij het wel welletjes en was het dus niet zo.
Telstar moest andere shirts aandoen en zo gebeurde dat dus ook. Maar nu klein stukje van de wedstrijd zelf.

Telstar had na 3 minuten spelen de 1e kans van de wedstrijd, het was Suzanne Admiraal die in balbezit kwam en doorpasste op Katja Snoeijs en ze schoof de bal door op Linda Bakker en schoot op doel maar de bal ging naast, 5 minuten daarna was het bijna raak voor de thuisclub, Yvette Derks nam een hoekschop die op de paal belandde en bij Melanie Bross terecht kwam maar haar schot werd echter voor Telstar goalie Kelly Steen.

Kort daarna was dus dat akkefietje door de eigenwijze scheidsrechter. Na het oponthoud werd er doorgespeeld, aanval Telstar waarbij Katja op doel afgaat en de bal binnen wilde schuiven maar het was Achilles'29 verdedigster Michelle van der Laan die de bal voor de lijn uit het doel kon behouden. Toen gebeurde er een tijd niets tot aan de 35e minuut, Katja schoot de bal over het doel, 1 minuut daarna actie van Suzanne waarbij de bal bij Babiche Roof kwam en naast het doel schoot, net voor de rust nog 2 kansen en die waren allebei voor de gasten.

Lange bal van Babiche waarbij Katja de bal miste en in de zelfde actie Sanne van der Velden over het doel schoot en de kans erop viel het doelpunt, Katja ging op doel af en daarna kwam de bal bij Suzanne en die deponeerde de bal achter Achilles'29 goalie Renate Verhoeven in het doel en gelijk daarna floot scheidsrechter Dhr. Ron Collé voor het rustsignaal, dit was natuurlijk lekker voor Telstar maar erg zuur voor Achilles'29.

De 2e helft viel niet echt goed te noteren en eerlijk gezegd ging het bijna ook niet meer om je werk te kunnen doen want op de tribune was op 8 stoelen met stift pers geschreven en waar je de 1e helft nog met 2 personen zaten waren er de 2e helft opeens alle stoelen vol ( o.a. met supporters dus ) en viel het werk bijna niet meer te doen.

Misschien eens een idee om gewoon perstribune te maken en niet waar ook de supporters zelf zitten.

De 2e helft heb ik wat noteringen kunnen maken maar het viel dus niet mee om überhaupt iets te kunnen doen, zo hebben we 3 kansen kunnen noteren.

Aanval Achilles'29 waarbij Melanie doorkopte op Kika van Es maar ze kon door het blokken van een tegenstandster echter niet tot een schot komen, daarna weer Telstar actie van Suzanne waarbij de bal bij de van ASV Wartburgia uit Amsterdam overgekomen speelster Alex Baarda kwam maar ze schoot de bal op de lat en vlak daarna was het weer Alex die alleen op doel afging en op doel schoot maar via een prachtige redding wist Renate deze bal uit het doel te behouden.

Verder gebeurde er niet veel meer in deze wedstrijd en zo werd Suzanne Admiraal de matchwinner met het enige gescoorde doelpunt, waarbij Telstar vorige week dus nog met 1-2 verloor van ADO Den Haag pakten ze deze keer de punten mee uit Groesbeek en thuisclub Achilles'29 was een leuke en goede tegenstander volgens de leiding van de gasten, deze wedstrijden zijn leuk zei de leiding van Telstar en niet de wedstrijden waar je gewoonweg zelf niets te vertellen hebt.

Volgende week is er geen programma want dan spelen de OranjeLeeuwinnen een uitwedstrijd tegen U.S.A. in Atlanta maar de week erna is er wel weer gewoon programma, thuisclub Achilles'29 ontvangt nummer 2 Ajax dit op grond dat doelsaldo van ADO Den Haag beter is maar dus ook beide wedstrijden winnend heeft afgesloten en Telstar moet naar SC Heerenveen dat net als hun ook 3 punten heeft.

Reporter: Andrew Jacobs

45+2 min 0 - 1 Suzanne Admiraal