Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Oranje Nassau 1 | Ronde 14 | Topklasse 2011-2012

Gelijkspel voor Beloften Vrouwen

ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Oranje Nassau. Suzanne de Kort zorgde vanaf de strafschopstip nog wel voor de voorsprong, maar enkele minuten later kwamen de bezoekers langszij.

Debuut
Joost du Gardijn debuteerde zaterdagmiddag als trainer in een officiële wedstrijd voor de Beloften Vrouwen. In januari volgde hij Arjan Veurink op, die op zijn beurt nu FC Twente Vrouwen onder zijn hoede heeft. Du Gardijn had vooraf uitgekeken naar het duel tegen Oranje Nassau. “De afgelopen weken hebben we alleen oefenwedstrijden gespeeld en ik zat toch te wachten op deze wedstrijd. Jammer van het resultaat, maar het was leuk om te beginnen.”

Dat het resultaat teleurstellend was, kwam omdat er voor de thuisploeg veel meer in had gezeten. De wedstrijd kende maar één spelbeeld waarin ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen de bovenliggende partij was. Oranje Nassau beperkte zicht tot verdedigen en hoopte via countermogelijkheden wat uit te kunnen halen.

Verdiende voorsprong
In de eerste helft leverde het overwicht van FC Twente de meeste kansen op. Larissa Wigger en Lieke Lambers kregen mogelijkheden om het overwicht uit te drukken in doelpunten. Beide pogingen misten doel. Na zesentwintig minuten kwam toch de verdiende voorsprong. Boekelder speelde de bal over dertig meter op Judith Westervelt die vervolgens neer werd gehaald in het strafschopgebied. Suzanne de Kort verzilverde de penalty.

Gelijkmaker
Daar waar de 1-0 verdiend was, kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen. Nog geen tien minuten na het doelpunt van De Kort zorgde een verkeerde terugspeelbal ervoor dat Oranje Nassau weer langszij kwam. De tussenstand veranderde niets aan het spelbeeld. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar de gecreëerde kansen werden niet  benut.

In het tweede bedrijf vielen er niet veel mogelijkheden meer te noteren. De wedstrijd speelde zich ook nu voornamelijk af op de speelhelft van Oranje Nassau. In tegenstelling tot de eerste helft lukte het de Beloften Vrouwen nu niet om veel uitgespeelde kansen te creëren. Daarvoor bleek de eindpass te onzorgvuldig. Aan de andere kant gaf de ploeg ook geen enkele kans meer weg. De thuisploeg probeerde in de laatste tien minuten nog wat te forceren door de lange bal te spelen, maar aan de score veranderde niets meer.

Locatie: Trainingscentrum Fc Twente

Opstelling ATC: Stronks, Roetgering, Lambers, Wigger (60’ Kerkdijk), Jansen (55’ Te Winkel), Berends (75’ Te Hennepe), Boekelder, Van Daelen, Westervelt, De Kort, Mijnheer