A+ R A-

Laatste ticket voor Portugal, Play off EK 2017 ten einde

25-10-2016: In zowel het eerste, in Portugal, als nu in het tweede play-off duel EK 2017 te Roemenie werd er in de reguliere tijd niet gescoord, derhalve volgde er een verlenging. Na 105+1 minuten voetbal valt de 1e goal en wel voor Portugal, maar in minuut 111 is daar de gelijkmaker. Voor Portugal is dit een uitwedstrijd en dan telt een doelpunt zwaarder met als gevolg dat Portugal het laatste ticket heeft gewonnen. 

Potindeling: 
Pot 1: Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland, 
Pot 2: Noorwegen, Zweden, Spanje en Zwitserland, 
Pot 3: Italie, IJsland, Schotland en Denemarken, 
Pot 4: Oostenrijk, Belgie, Rusland en Portugal. 

 

21-10-2016: Eerste play-off duel EK 2017 Portugal-Roemenie einduitslag 0-0. 

Portugal is de bovenliggende partij geweest, was vaak in de aanval, kreeg in de 9e minuut een penalty, maar de bal ging tegen de lat. Volgens de statistiek waren er 5 doelrijpe kansen en 4 naast of over. Roemenie is weinig in de aanval geweest, volgens de statistiek maar 2 gevaarlijke aanvallen op het doel. 
De return van deze play-off zal plaatsvinden op 25 oktober a.s. in Roemenie en zal uitsluitsel moeten geven welk land het laatste ticket gaat krijgen voor het EK 2017 in Nederland. Wie er ook wint, dit land zal voor het eerst meedoen op een groot toernooi.

Er zullen 5 debutanten mee gaan doen op het EK 2017, te weten, Belgie, Oostenrijk, Zwitserland, Schotland en Portugal of Roemenie???

Portugal wist verrassend te winnen van Finland met 2-1, maar ook Roemenie verraste, het won van Oekraine. Deze beide landen waren wel vertegenwoordigd op het EK 2009 en Finland zelfs ook op het EK 2013.

 

20-09-2016: Kwalificatie ten einde voor het EK 2017 Nederland

 

Vandaag werden de laatste wedstrijden gespeeld in de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2017 in Nederland. De nummers 1 van elke groep gaan door en de zes beste nummers 2, daarnaast is er nog een play off wedstrijd voor het allerlaatste kans op deelname.
Finland verprutste haar kansen dinsdagavond, er werd met 5-0 verloren van Spanje. Door de winst van Portugal eindigen zij als 2e in de poule en zullen in oktober het gaan opnemen tegen Rusland uit groep 5. Dit zijn de 2 minste nummers 2 en zij zullen strijden om het laatste EK ticket. Klik op lees meer en ook Klik uitslagen welke landen zich hebben geplaatst.

 

20-09-2016: In groep 1 de wedstrijd tussen Wit-Rusland en Slovenie, alhoewel Slovenie de meeste kansen kreeg ging Wit-Rusland er met de 2-0 winst vandoor. Beide landen zijn uitgeschakeld. De andere wedstrijd ging tussen IJsland en Schotland, IJsland verloor vandaag met 1-2 maar is toch groepwinnaar geworden, Schotland gaat door als nummer 2.

 

In groep 2 Spanje won ruimschoots van Finland met 5-0, hiermee vergooide Finland de laatste kans om naar het EK te gaan. Portugal won met 0-1 van Rep Ierland, en staat nu 2e in de groep. Spanje gaat door als groepswinnaar.

 

In groep 3 won Roemenie met 4-0 van Griekenland en staat 2e met 16 punten  en gaat naar het EK. Frankrijk is hier al door als groepswinnaar. Ze wonnen vanavond van Albanie  met 6-0.

 

In groep 4 won Polen met 4-0 van Moldavie, beide landen konden zich al niet meer kwalificeren. Denemarken won met 2-0 van groepswinnaar Zweden en plaatst zich hiermee als 2e van de groep voor het EK.

 

In groep 5 won Duitsland van Hongarije met 0-1 door een eigen doelpunt van Viktoria Szabo. Rusland deed zichzelf een plezier door te winnen van Kroatie met 5-0. Zij hebben zich geplaatst voor de play offs. Duitsland gaat als groepswinnaar door.

 

In groep 6 won groepswinnaar Zwitserland met 4-0 van Noord-Ierland en nummer 2 plaatst Italie zich door de winst van 3-1 op Tsjechie.

 

In groep 7 speelden Bosnie Herzogovina en Servie tegen elkaar, de eindstand 2-4, deze wedstrijd deed er niet meer toe want Engeland en Belgie gaan uit deze groep door, het was alleen nog even uitvechten in een onderling duel wie er met de groepswinst vandoor zou gaan. Dit is Engeland geworden, ze wonnen vandaag met 0-2.

 

In groep 8 maar één wedstrijd, gisteren won Noorwegen al van Israel met 5-0 en vandaag kwamen Wales en Oostenrijk niet verder dan 0-0.

 

17-09-2016: Dankzij het verlies van Finland tegen Portugal vorige week, was deze uitslag gunstig voor de landen Schotland, Belgie en IJsland. Zij zijn rechtstreeks geplaatst voor het EK. De laatste speeldag zal uitmaken of ze als beste 2 of nummer 1 zijn geworden.
Schotland zal voor het eerst deelnemen aan een EK, zo ook Belgie!

Vanavond de laatste kwalificatie uitslagen, wie plaatsen zich direct en welke 2 landen spelen de play offs voor het laatste ticket. Alle groepswinnaars gaan door en de zes beste nummers 2.

 

16-09-2016: Op vrijdag werden er 4 wedstrijden gespeeld voor kwalificatie voor het EK 2017. In groep 1 won IJsland met 4-0 van Slovenie. IJsland is hiermee Schotland voorbij en staat nu 1e.

 

In groep 2 speelden Portugal en Finland tegen elkaar. Finland had het gat met Portugal kunnen vergroten naar 6 punten maar dit lukte niet. Portugal kwam dichterbij door er met de 3-2 winst ervandoor te gaan. In deze wedstrijd werden maarliefst 3 penalties gegeven, 2 voor Portugal en 1 voor Finland.

 

In groep 5 de wedstrijd tussen Rusland en Duitsland. Duitsland was weer oppermachtig maar werd ook wel door Rusland geholpen omdat het eerste doelpunt een eigen doelpunt was van de Russische Ksenia Tsybutovich.


In groep 6 troffen Noor-Ierland en Italie elkaar. Noord-Ierland kon thuis niet op tegen het Italiaanse geweld en verloor met 0-3. Italie zal hiermee 2e worden in de groep.

 

15-09-2016: Vandaag is er weer een start gemaakt met de kwalificatiereeks voor het EK 2017. Verderop in dit artikel vindt u de landen die zich al gekwalificeerd hebben.

 

Groep 1: Wit Rusland won met duidelijke cijfers van Macedonie, ze wonnen met 6-2 en 3 doelpunten werden door Wit Rusland heel kort achter elkaar gescoord, in de 14e, 15e en 17e minuut.

 

Groep 2: Spanje maakte korte metten met Montenegro want ze wonnen met 13-0. 9 Doelpunten kwamen op naam van twee speelsters nl. Sonia Bermudez (5x) en Veronica Bouqete (4x).

 

Groep 3: Roemenie won hier met 2-1 de broodnodige punten van directe tegenstander Oekraine. Naast de 3 punten kregen 4 speelsters een gele kaart op hun naam. De doelpunten werden al vroeg in de wedstrijd gemaakt, eigenlijk was de wedstrijd na 11 minuten beslist.

 

Groep 4: Hier werden vandaag twee wedstrijden gespeeld. Zweden had het lastig tegen Slowakije maar wist toch de 3 punten binnen te halen met de 2-1 winst. Hiermee hebben zij zich ook geplaatst voor het EK2017 in Nederland. De andere wedstrijd in deze groep ging tussen Moldavie en Denemarken. Moldavie verloor ook deze wedstrijd en met 0 punten staan zij onderaan. Denemarken gaat op zijn minst play-offs spelen maar kan zich ook nog plaatsen bij de 6 beste nummers 2.

 

Groep 6: 1 wedstrijd en wel tussen Georgie en Zwitserland. Georgie heeft nog geen enkel punt gehaald in dit kwalificatietoernooi en daar kwam vandaag ook geen verandering in, ze verloren van de koploper in deze groep met 0-3.

 

Groep 7: Belgie won de belangrijke wedstrijd van Servie met 1-3. Met rust was de stand nog 1-1 maar in de tweede helft kwam Belgie goed terug en wist de winst naar zich toe te trekken. Engeland won vandaag met 5-0 van Estland, Danielle Carter schreef een hattrick op haar naam. De laatste wedstrijd zal gaan tussen Engeland en Belgie die gaan strijden om de eerste plaats in deze groep.

 

Groep 8: Het al geplaatste Noorwegen trof vandaag Kazachstan, de Noorse vrouwen wisten met een grote overwinning de 6e overwinning te boeken. De Kazachstanen werden met 10-0 naar huis gestuurd. Een hattrick werd er gemaakt door Isabell Herlovsen. De laatste wedstrijd van vandaag ging tussen Wales en Israel. Deze eindigde in 3-0, maar had eigenlijk een doelpunt meer moeten zijn maar de penalty van Jessica Fishlock ging er niet in.

14-09-2016: Donderdag start de kwalificatie campagne weer voor het EK 2017 in Nederland.

We hebben de feiten even op een rijtje gezet... Hoe staat het er nu voor?

Gekwalificeerd: Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Engeland, Noorwegen, Spanje en Nederland (gastland) (8 groepswinnaars gaan door) Op zijn minst play-offs: IJsland, Schotland, Zweden, Denemarken, Rusland, Belgie, en Oostenrijk (6 beste nummers 2 gaan door en de laatste 2 spelen een play-off wedstrijd).

 

Kunnen zich nog kwalificeren: Finland, Portugal, Oekraine, Roemenie, Italie, Tsjechie en Noord-Ierland.

 

29-08-2016: Van Oostveen blijft Toernooidirecteur

Bert van Oostveen legt zijn functie als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB per 1 september neer. In die hoedanigheid gaf hij de afgelopen 6 jaar leiding aan de sectie betaald voetbal. Van Oostveen blijft voorlopig nog aan de KNVB verbonden als secretaris-generaal en toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017.

"Op verzoek van de KNVB blijf ik nog wel even aan. De komende periode ga ik mij focussen op de rol van secretaris-generaal. Bovendien ben ik vorig jaar aangesteld als toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017 in eigen land. Dit toernooi kent inmiddels 16 deelnemers en vergt een behoorlijke organisatie. Voor de komende periode is dat een mooie en stevige klus.” 

 

28-07-2016: Loting EK 2017 op 8 november

 

Op 8 november 2016 vindt in Rotterdam (Luxor Theater) de loting plaats voor het Europees Kampioenschap A teams. Nederland is gastvrouw en is dus al geplaatst. Zestien landen zullen worden geloot, het is ook de eerste maal dat er 16 landen aan een EK mee doen voor vrouwen. De finale is op 6 augustus 2017 in De Grolsch Veste Stadion! Het toernooi start op 16 juli in Utrecht.

 

Rotterdam is een van de 7 steden waar gevoetbald zal worden. Overige steden zijn: Breda, Deventer, Doetinchem, Tilburg, Utrecht en Enschede.

 

We hebben de feiten even op een rijtje gezet... Hoe staat het er nu voor?

Gekwalificeerd: Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Engeland, Noorwegen, Spanje en Nederland (gastland) (8 groepswinnaars gaan door) Op zijn minst play-offs: IJsland, Schotland, Zweden, Denemarken, Rusland, Belgie, en Oostenrijk (6 beste nummers 2 gaan door en de laatste 2 spelen een play-off wedstrijd).

Kunnen zich nog kwalificeren: Finland, Portugal, Oekraine, Roemenie, Italie, Tsjechie en Noord-Ierland.

 

WEURO 2017
WEURO 2017 is het Europees kampioenschap voetbal 2017 voor vrouwen. Het toernooi vindt plaats van zondag 16 juli 2017 t/m zondag 6 augustus 2017. Aan het EK doen zestien landen mee. Verspreid over zestien dagen spelen zij gezamenlijk 31 wedstrijden. Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam, Tilburg en Utrecht zijn gastheer van de groepswedstrijden. In elke speelstad worden vier groepswedstrijden gespeeld. De kwartfinales zijn in Deventer, Doetinchem, Rotterdam en Tilburg en de halve finales in Breda en Enschede. De finale is vervolgens in Enschede.


07-06-2016: Na de laatste wedstrijden van deze kwalificatiereeks is er veel duidelijk geworden. Van 15-20 september staan de laatste kwalificatiewedstrijden op het programma. We hebben de feiten even op een rijtje gezet... Hoe staat het er nu voor?

 

Gekwalificeerd: Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Engeland, Noorwegen, Spanje en Nederland (gastland) (8 groepswinnaars gaan door) Op zijn minst play-offs: IJsland, Schotland, Zweden, Denemarken, Rusland, Belgie, en Oostenrijk (6 beste nummers 2 gaan door en de laatste 2 spelen een play-off wedstrijd).

 

Kunnen zich nog kwalificeren: Finland, Portugal, Oekraine, Roemenie, Italie, Tsjechie en Noord-Ierland.


Dan de 10 wedstrijden die vandaag werden gespeeld. In groep 1 verloor Wit-Rusland van Schotland met 0-1. In de andere wedstrijd uit deze groep werd er lekker gescoord. IJsland was 8 keer trefzeker tegen Macedonie.

 

In groep 2 speelden Finland en Portugal een belangrijk duel. Finland om aansluiting te houden met de nummer 1 van de groep Spanje. En Portugal heeft de punten hard nodig om Finland van de 2e plaats te verdringen. Portugal had de meeste kansen om het duel winnend af te sluiten maar het bleef doelpuntloze wedstrijd. De andere wedstrijd ging tussen Rep. Ierland en Montenegro. Een grote overwinning voor Rep. Ierland want zij wonnen met 9-0. Er werden 2 hattricks gescoord namelijk door Aine O'Gorman en Stephanie Roche.

 

In groep 3 ging Griekenland op bezoek bij Oekraine. Griekenland had eigenlijk de beste kansen maar Oekraine ging er met de overwinning vandoor, het werd 2-0 hierbij zat een penalty die als in de 2e minuut werd benut. Oekraine staat op de 2e plaats achter Frankrijk dat zich al geplaatst heeft.

 

In groep 4 een goede overwinning van Denemarken op Polen. De Poolse vrouwen worden met 6-0 naar huis gestuurd, Sanne Troelsgaard scoort 3x.

 

In groep 6 moest Georgie zich tot verdedigen beperken maar kon het niet voorkomen dat Italie er 7 binnen de palen wist te werken. De tweede wedstrijd in deze groep ging tussen Tsjechie en Noord-Ierland. De Tsjechen wonnen met 3-0 en houden zo zicht om 2e te worden in de groep en zich misschien toch te plaatsen.

 

In groep 7 wist Engeland dezelfde score op het bord te krijgen als in de 1e ontmoeting met Servie. Ze wonnen deze wedstrijd weer met 0-7. In groep 7 gaat Engeland aan de leiding maar maakt ook Belgie nog kans om groepswinnaar te worden.

 

In groep 8 troffen Wales en Noorwegen elkaar. Een gelijkopgaande strijd maar dan heeft Noorwegen altijd nog Ada Hegerberg die kan scoren, ze maakte 2 doelpunten en hiermee won Noorwegen dit duel.

Klik hier voor het programma en uitslagen en standen

 

06-06-2016: Ook vandaag werden er weer kwalificatiewedstrijden gespeeld, langzaam maar zeker begint steeds duidelijker te worden welke landen volgend jaar zullen gaan deelnemen aan het EK 2017 in Nederland. In groep 4 een ruime overwinning voor Zweden, Moldavie werd met 6-0 verslagen. De score werd wel pas in de 34e minuut geopend door een eigen doelpunt van Moldavie, hierna wist Zweden zelf 5 keer te scoren. In groep 5 werden 2 stonden 2 duels op het programma, Kroatie en Rusland troffen elkaar en dit was qua kansen een gelijkopgaande strijd maar Rusland ging hier een stuk beter mee en won met 0-3. De andere wedstrijd ging tussen Turkije en Hongarije. Turkije speelde de laatste wedstrijd maar pakte wel de 1e drie volle punten van deze kwalificatieperiode, ze wonnen met 2-1, met overigens wel de hulp van Hongarije dat een eigen doelpunt maakte. In groep 7 trok Bosnie en Herzegovina aan het langste eind in de wedstrijd tegen Estland, want ze wonnen met 0-1. In de groep 8 kwamen Oostenrijk en Israel tegen elkaar uit, groot overwicht voor Oostenrijk wat in een 4-0 overwinning resulteerde.


04-06-2016: Zwitserland kwalificeert zich na de winst op Tsjechie!
Op zaterdag stonden er 2 wedstrijden op het programma. Eén uit groep 6, die ging tussen Tsjechie en Zwitserland, Tsjechie moest haar meerdere erkennen in Zwitserland want ze verloren met 0-5. Met deze winst heeft ook Zwitserland zich gekwalificeerd voor het EK 2017 in Nederland. Dit is voor Zwitserland de eerste keer dat ze gaan deelnemen aan het Europese Kampioenschap. Eerder hebben Frankrijk en Duitsland zich al gekwalificeerd.
De tweede wedstrijd van vandaag was er een uit groep 7 en ging tussen Engeland en Servie. Met welgeteld 1 schot op de goal maakt Servie geen aanspraak op de winst in deze partij, Engeland daarentegen had wel 16 goede kansen en wist er daar 7 van te benutten, eindstand 7-0. Karen Carney scoorde 3x en 1 daarvan was een penalty.

03-06-2016:
Vandaag werden er 7 kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het EK 2017 in Nederland. In groep 1 stonden 2 duels op het programma. Macedonie verloor flink van Slovenie, met 0-9 werden zij van de mat gespeeld. De andere wedstrijd ging tussen de 2 koplopers uit deze groep, Schotland en IJsland, Schotland kwam tekort tegen en verloor met 0-4. In de extra tijd kreeg Schotland nog een penalty maar deze werd gemist. IJsland gaat aan de leiding in groep 1 met net zoveel punten als Schotland maar met een wedstrijd minder gespeeld. In groep 2 ook 2 duels vanavond, Finland won met 4-1 van Rep. Ierland maar de teams waren qua kansen zeer aan elkaar gewaagd maar Finland was effectiever in de afronding. Montenegro kreeg Portugal op bezoek en de Portugese vrouwen konden 3 punten bijschrijven want de eindstand werd 0-3, alle doelpunten werden gemaakt door Edite Fernandes. In groep 3 won het al geplaatste Frankrijk magertjes van Griekenland met 1-0, Griekenland wist niet 1 kans te creëren. In groep 6 ook 1 duel en deze ging tussen Noord-Ierland en Georgie. Noord-Ierland kwam al in de 1e minuut op voorsprong en dit kwam niet meer in gevaar. Georgie kon geen vuist maken en verloor met 4-0. Georgie staat puntloos onderaan in de groep. Als laatste de wedstrijd uit groep 7 tussen Estland en Belgie. De Belgen werden in het zadel geholpen in de 10e minuut door een eigen doelpunt van Estland maar Belgie maakte het zelf goed af door ook nog 4 keer zelf te scoren, de eindstand 0-5. Belgie gaat aan de leiding in groep 7 maar heeft wel 2 wedstrijden meer gespeeld dan de nummer 2 Engeland en nummer 3 Servie.


02-06-2016:
Komende dagen wordt er gevoetbald voor het EK 2017. Vandaag werden er 6 wedstrijden gespeeld. In groep 3 verloor Albanie met 0-3 van Roemenie. De 3 doelpunten van Roemenie werden gemaakt door Stefania Vatafu. In groep 4 speelden Polen en Zweden tegen elkaar. Zweden was duidelijk sterker en won met 0-4, er vielen maar liefst 7 gele kaarten waarvan er 4 naar Polen gingen. In deze groep troffen ook Denemarken en Slowakije elkaar, Ook hier eindigde de wedstrijd in 4-0 en heeft Denemarken verdient gewonnen.  In groep 5 stond de wedstrijd Rusland-Turkije op het programma. Rusland won met 2-0 maar had veel meer kansen om er een grotere uitslag van te maken. Aan Turkije werd in de 86e minuut nog een rode kaart gegeven na 2 keer geel voor Berna Yeniceri. In groep 8 won Kazachstan met 1-0 van Israel. Kazachstan mocht vanaf de 87e minuut verder met 10 speelsters nadat Svetlana Bortnikova met 2 keer geel het veld moest verlaten, maar Israel, dat nu laatste staat in de groep, wist hier niet van te profiteren. Uit dezelfde groep namen Noorwegen en Oostenrijk het tegen elkaar op, de 2 koplopers in de groep. Het werd een gelijk opgaand duel en kende geen winnaar, de eindstand 2-2.

06-05-2016: Volg @WomensEuro2017!
Het officiele Nederlandse Twitterkanaal voor UEFA Women's EURO 2017 (WEURO2017) is live. Volg @WomensEuro2017 voor het laatste nieuws, updates en leuke weetjes. En zet je iets op Twitter over dit toernooi? Gebruik dan #weuro2017. WEURO 2017 vindt van 16 juli tot en met 6 augustus plaats in Nederland. Enschede, Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht zijn de speelsteden.

 

12-04-2016: Vandaag de laatste 12 wedstrijden van deze kwalificatiereeks. Gisteren heeft Frankrijk uit groep 3 zich al geplaatst voor het EK 2017 in Nederland en vandaag heeft ook Duitsland al een ticket bemachtigd. Het blijft natuurlijk spannend welke landen er later nog bij gaan komen. Dan de wedstrijden die vandaag werden gespeeld:


Groep 1: IJsland wist met 0-5 te winnen van Wit-Rusland, Thorsteinsdóttir scoorde 3 keer. De wedstrijd tussen Slovenie en Macedonie was veelal eenrichtingsverkeer. Slovenie won met 8-1, het laatste doelpunt was een penalty in de extra tijd.


Groep 2: Montenegro verloor hier met 1-7 van Finland. De "eer" voor speelster die het meest gescoord had kwam vreemd genoeg niet op naam van een Finse speelster. Tatjana Djurković wist de bal zowel in de 15e als in de 73e minuut in eigen doel te scoren. Ook koploper Spanje kwam vandaag in actie, deze keer werd Rep.Ierland verslagen met 3-0, Verónica Boquete scoorde 2x maar had er 3 kunnen maken als ze ook nog de penalty had benut.


Groep 4: Slowakije won met 2-1 van Polen. Polen kwam op voorsprong maar Slowakije benutte in 76e minuut een penalty en pakte de winst in de 3e minuut van de extra tijd.


Groep 5: Hongarije dat op een toch wel comfortabele 1-3 voorsprong stond zag in de slotminuten Rusland nog langszij komen, eindstand 3-3. Duitsland boekte de 6e overwinning, deze keer was Kroatie het slachtoffer. De Duitse vrouwen wonnen met 2-0 met doelpunten van Marozsan en Mittag en plaatsen zich hiermee voor het EK 2017.


Groep 6: Tsjechie kwam in actie tegen Georgie en won met 4-1. Tsjechie kwam al in de 3e minuut op voorsprong en later hielp Georgie een handje door in eigen goal te scoren. De andere wedstrijd in deze groep ging tussen Italie en Noord-Ierland, de Italiaanse vrouwen waren duidelijk sterker en wonnen met 3-1.


Groep 7: Engeland pakte in de slotminuten nog de 3 punten tegen Bosnie en Herzegovina, pas in de 86e minuut viel het enigste doelpunt van deze wedstrijd. De laatste wedstrijd die vanavond gespeeld werd ging tussen Belgie en Estland. De Belgen wonnen met 6-0 en gaan aan de leiding in deze groep. Ze hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan nummer 2 Engeland.


Groep 8: Wales won hier met 0-4 van Kazachstan maar had dit met veel meer doelpunten verschil moeten winnen. Het overwicht van Wales was erg groot en Kazachstan probeerde door overtredingen er nog iets van te maken. Maar met 4 gele kaarten, 1 directe rode kaart en 2 weggeven penalty's kwamen ze geen stap verder.


11-04-2016: Frankrijk plaatst zich voor het EK 2017.
Net als zondag ook op maandag een wedstrijd, deze keer uit groep 3. Frankrijk en Oekraine troffen elkaar en het thuisland had de touwtjes in handen. Frankrijk won met 4-0 daarbij zat ook een eigen doelpunt van Oekraine. Frankrijk heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en hierdoor hebben zij zich als eerste geplaatst voor het EK 2017 in Nederland.

10-04-2016:
Een wedstrijd werd er vandaag gespeeld uit groep 8. Koploper Oostenrijk nam het op tegen de nummer 2 Noorwegen. Dit duel heeft Oostenrijk duur puntverlies opgeleverd want ze verloren met 0-1. Noorwegen en Oostenrijk hebben evenveel punten maar omdat Noorwegen een wedstrijd minder gespeeld heeft gaan zij aan de leiding.

 

08-04-2016: Vandaag stonden er 9 wedstrijden op het programma maar er werden er, voor zover bekend, maar 8 gespeeld. Van de wedstrijd uit groep 6 tussen Noord-Ierland en Tsjechie zijn geen gegevens bekend. Dan de wedstrijden die wel gespeeld werden:
Groep 1:
Schotland en Slovenie namen het tegen elkaar op en het thuisland won met 3-1. Schotland gaat met 15 punten ruim aan de leiding maar heeft wel 2 wedstrijden meer gespeeld dan nummer 2 IJsland.
Groep 2:
Een duel tussen de buurlanden Portugal en Spanje, Portugal kon niet echt een vuist maken tegen het sterkere Spanje en verloor met 1-4. Spanje gaat ongeslagen aan de leiding.
Groep 3:
Hier werden 2 wedstrijden gespeeld. Oekraine was duidelijk te sterk voor Albanie maar won maar met 2-0. De andere wedstrijd ging tussen Roemenie en Frankrijk, de Franse vrouwen namen met 1-0 de 3 punten mee terug naar Frankrijk. Ze hadden hiervoor wel een penalty nodig. Roemenie schoffelde er aardig op los want zij kregen maarliefst 5 gele kaarten.
Groep 4:
Slowakije verloor thuis terecht met 0-3 van Zweden. De Zweden hadden duidelijk de meeste kansen en gaan kop in deze groep.
Groep 5:
Ook in deze groep 2 wedstrijden vandaag. Turkije had thuis een zware dobber aan tegenstander Duitsland, de Turkse vrouwen kregen in de hele wedstrijd niet één kans en Duitsland wel  24 waarvan er 6 in de goal gingen. De andere wedstrijd ging tussen Hongarije en Kroatie en eindigde in 2-0, ondanks dat Kroatie meer kansen kreeg om te scoren. Zoals verwacht gaat Duitsland zonder puntverlies aan de leiding.
Groep 7:
Een spannende wedstrijd in deze groep tussen Engeland en Belgie. Belgie kwam al in de 18e minuut op voorsprong door een doelpunt van Maud Coutereels, en Engeland zette daarna alles op alles om naast Belgie te komen. Dat lukte pas in de 84e minuut en daarna werd er niet meer gescoord. Belgie gaat nu aan de leiding met 8 punten maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan Engeland en Servie die allebei 7 punten hebben.

07-04-2016:
Vandaag werden er 2 kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het EK 2017 in Nederland. In groep 2 speelden Montenegro en Rep. Ierland tegen elkaar. Montenegro die onderaan staat in de groep met 0 punten kon ook vandaag niet voor een verrassing zorgen, Rep. Ierland won met 0-5, de doelpunten werden gemaakt door 5 verschillende speelsters en één daarvan was een penalty.
Vanavond werd uit groep 3 de wedstrijd tussen Polen en Denemarken gespeeld, hierin werd niet gescoord. Zweden gaat in deze groep aan de leiding.

06-04-2016: Deze week worden er weer een aantal wedstrijden gespeeld voor de kwalificatie voor het EK 2017 in Nederland. Vandaag werden er 2 wedstrijden gespeeld, allebei uit groep 8. Noorwegen kwam maar moeilijk tot scoren tegen Israel. Kans na kans kregen de Noorse vrouwen maar het werd uiteindelijk maar 0-1 door een doelpunt in de 28e minuut van Ada Hegerberg. De andere wedstrijd ging tussen Oostenrijk en Kazachstan. De Kazachstan kwam duidelijk tekort want Oostenrijk liep uit naar 6-1. Oostenrijk gaat aan de leiding in groep 8 met Noorwegen op de 2e plaats maar zij hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

05-04-2016:
Komende week spelen veel Europese landen voor kwalificatie voor het Europees Kampioenschap welke in 2017 in Nederland zal plaatsvinden. Aan de rechterkant van onze website vindt U snel het programma voor de komende 8 wedstrijden, ook zullen rechts de uitslagen snel te vinden zijn. Voor uitgebreide uitslagen en standen verwijzen wij U naar ons artikel Kwalificatie uitslagen en standen.

09-03-2016: Op 4 maart en 8 maart werden er 2 wedstrijden gespeeld en in beide wedstrijden kon Oekraine aan de bak. De eerste wedstrijd uit groep 3 tegen Albanie werd met 0-4 gewonnen. Albanie hielp Oekraine om lekker in de wedstrijd te komen door in de 14e minuut een penalty te veroorzaken en in de 67e minuut scoorde Albanie ook nog een eigen goal. De tweede wedstrijd van Oekraine was tegen Griekenland. Ook deze werd winnend afgesloten, wederom kreeg Oekraine een penalty en was er een eigen doelpunt in deze wedstrijd, maar deze keer van de kant van Oekraine, de eindstand werd 1-3.


26-01-2016: Vandaag stond uit Groep 3 de wedstrijd tussen Griekenland en Albanie op het programma. Er werd 5 keer gescoord in deze wedstrijd en alle doelpunten vielen in de eerste helft. Griekenland opende de score met een penalty in de 6e minuut en hierna waren ze ook trefzeker in de 10e en 15e minuut. Je zou verwachten dat Griekenland de wedstrijd nu makkelijk naar zich toe zou trekken maar Albanie kwam sterk terug door in de 26e en 41e minuut te scoren. Omdat er in de 2e helft geen doelpunten meer vielen was de ruststand tevens de eindstand 3-2.


24-01-2016: Op 24 januari werd in groep 2 de wedstrijd tussen Montenegro en Spanje gespeeld. Spanje gaat aan kop in deze groep en liet ook in Montenegro zien sterker te zijn dan het gastland. Met 18 schoten op de goal waren ze duidelijk beter en de eindstand werd 0-7.
Op 26 januari staat Griekenland-Albanie op het programma .

01-12-2015: Op dinsdag 1 december werden de laatste kwalificatiewedstrijden gespeeld voor de winterstop. In groep 2 stonden de buurlanden Spanje en Portugal tegenover elkaar. Spanje was duidelijk de sterkste van deze twee maar kwam maar tot een 2-0 eindstand. In groep 3 troffen Griekenland en Frankrijk elkaar. Frankrijk maakte dankbaar gebruik van de verwarring bij Griekenland toen 1 van hun speelsters met rood het veld moest verlaten in de 71e minuut. Het stond 0-1 voor Frankrijk maar in de 72e minuut werd er eerst een penalty gemist maar in de rebound werd de 0-2 gescoord en niet veel later in de 75e minuut werd het 0-3. In groep 4 ontving Moldavie de vrouwen van Slowakije. Moldavie kon geen gebruik maken van het thuisvoordeel en verloor met 0-4. De wedstrijd tussn Zwitserland en Tsjechie in groep 6 werd een goede overwinning voor Zwitserland, eindstand 5-1. In groep 8 kwamen Israel en Wales niet verder dan een 2-2 gelijkspel maar had Wales verreweg de beste kansen op de winst.

30-11-2015: Ook vandaag gingen de kwalificatiewedstrijden gewoon door. Twee wedstrijden stonden op het programma. Uit groep 5 werd er gespeeld tussen Kroatie en Turkije, de Kroaten wonnen met 3-0. De andere wedstrijd was er een uit groep 7 en ging tussen Belgie en Servie. Al na 17 minuten opende Belgie via Yuceil de score, maar nog voor rust kwam Servie langszij. Belgie creeerde de ene na de andere aanval en steeds stond er in het minutencommentaar van de UEFA '... misses the target' of That was a good chance for Belgium, maar tot scoren kwam het niet. Servie beperkte zich tot verdedigen met een enkele counter waar ook geen goal uit kwam, de wedstrijd eindigde daarom in een 1-1 gelijkspel.Morgen worden voorlopig de laatste kwalificatiewedstrijden gespeeld, in 2016 volgen de andere wedstrijden.

29-11-2015: Rond deze tijd werden of worden er weer kwalificatie wedstrijden gespeeld voor het EK 2017 te Nederland. Nederland oefende de 29e november tegen Japan en won van de nr. 4 op de wereldranglijst met 3-1. Ook op zondag 29 nov. werden een drietal kwalificatiewedstrijden gespeeld. Uit groep 1 speelde Schotland tegen het povere Macedonie en won daarvan met 10-0. Uit groep 5 moest Hongarije het opnemen tegen Rusland en verloor met 0-1. Ook Engeland uit groep 7, won maar nipt met 1-0 van Bosnie-Herzegovina.

27-11-2015:
 Vrijdag werden er 4 wedstrijden gespeeld, 2 daarvan kwam uit groep 3: Griekenland verloor thuis van Roemenie met 1-3. En ook Albanie verloor thuis. Frankrijk was met 0-6 te sterk, de Franse doelpunten werden door 3 speelsters gemaakt die elk 2 keer scoorden.
In groep 4 stond er 1 duel op het programma en wel tussen Moldavie en Polen. Polen won met 1-3. In groep 6 was de grootste uitslag van vandaag. Noord-Ierland kwam er niet aan de pas in de wedstrijd tegen Zwitserland. Zwitserland won met 1-8, deze acht doelpunten werden gemaakt door 7 verschillende speelsters, alleen Fabienne Humm scoorde 2x. 


26-11-2015: Uit groep 1 namen Macedonie en Wit Rusland het tegen elkaar op. Wit Rusland won de wedstrijd met 0-2. Het tweede doelpunt werd pas in de 3e miniuut van de extra tijd gemaakt.
In groep 2 werden er vandaag 2 wedstrijden gespeeld. Montenogro kwam tekort tegen Portugal, de Portugese vrouwen wonnen met 6-1. Rep. Ierland gaf een penalty weg en maakte ook nog een eigen doelpunt en dus ging Spanje naar huis met de 3 punten.
Uit groep 8 kwamen Wales en Kazachstan in actie. Wales won de wedstrijd met 4-0 met 3 doelpunten van Helen Ward in de 60e, 62e en 83e minuut.
Ook in groep 4 werd er vandaag één wedstrijd gespeeld, Denemarken won net met 0-1 van Slowakije.

25-11-2015: In groep 7 speelden vandaag speelden Servie en Bosnie Herzegovina tegen elkaar. Bosnie was met 0-1 net te sterk voor Servie. In groep 5 stond de wedstrijd tussen Turkije en Rusland op het programma, hierin had Rusland duidelijke de meeste kansen maar kwamen beide teams niet tot scoren.

27-10-2015: Vandaag was de laatste dag van een reeks van kwalificatiewedstrijden. Er kwamen 20 landen in actie. In groep 1 werd er 1 wedstrijd gespeeld. Scotland won van Macedonie en gaat nu samen met IJsland aan de leiding. 
In groep 2 kwam Portugal thuis op voorsprong tegen Rep. Ierland maar kon niet voorkomen dat Rep. Ierland er met de 3 punten vandoor ging. Spanje wint van koploper Finland met 1-2.
In groep 3 werd het 3-0 tussen Roemenie en Albanie. Ook de wedstrijd tussen Oekraine en Frankrijk eindigde met 3 doelpunten verschil voor de Franse vrouwen.
In groep 4 een Scandinavisch onderonsje, Zweden en Denemarken waren heel erg aan elkaar gewaagd, en alhoewel Denemarken wat meer kansen had om te scoren was het toch Zweden die de wedstrijd met 1-0 won.
In groep 6 ook twee wedstrijden vanavond. Tsjechie verloor thuis van Italie en Zwitserland won van Georgie, dat vanaf 78e minuut met 10 speelsters speelde nadat er twee keer geel gegeven was aan dezelfde speelster en deze dus met rood mocht vertrekken.
In groep 7 mocht Belgie aan de bak tegen Bosnie Herzegovina en won met 0-5. Servie was te sterk voor Estland en won met 3-0. Belgie gaat op dit moment aan de leiding in groep 7.

26-10-2015: Maandag 26 oktober werden er 2 kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het EK 2017 in Nederland. In groep 4 won Slowakije van Moldavie met 4-0, waarvan er 1 een penalty was. De andere wedstrijd is er een uit groep 1 en ging tussen Slovenie en IJsland. IJsland was duidelijk te sterk voor de Sloveense vrouwen want de eindstand werd 0-6. IJsland gaat aan de leiding in groep1 met 9 punten uit 3 wedstrijden. Schotland heeft ook nog niet verloren maar heeft pas 2 wedstrijden gespeeld.

25-10-2015:
Op zondag 25 oktober stonden er 3 wedstijden op het programma. Uit groep 5 speelde Duitsland Turkije van de mat met maar liefst 7-0 en Kroatie en Hongarije hielden elkaar in evenwicht, er werd door beide teams 1 doelpunt gescoord, derhalve 1-1. In groep 8 kwam Israel in actie. In Israel was het regenachtig met 21 graden C, het verloor thuis met 0-1 van Oostenrijk.

24-10-2015:
Vandaag stonden er maar 2 wedstijden op het programma. Uit groep 6 speelden Italie en Zwitserland tegen elkaar en de andere wedstrijd ging tussen Georgie en Noord Ierland. Italie verloor met 0-3 van de Zwitserse vrouwen. Italie had eigenlijk de meeste kansen maar wist deze niet te benutten en Zwitserland ging spaarzaam om met de kansen die ze kregen. Noord Ierland won met 0-3 van Georgie, Georgie mocht in de gehele wedstrijd welgeteld 2 keer op de goal schieten.


23-10-2015: Vandaag stonden er 3 wedstrijden op het programma. In Groep 7 nam Bosnie Herzegovina het op tegen Estland. Bosnie won met 4-0. Estland heeft als enigste land 2 wedstrijden gespeeld en deze ook beide verloren zodoende staan ze onderaan in deze groep. Uit groep 8 werd de wedstrijd tussen Noorwegen en Wales gespeeld, Noorwegen won deze en gaat aan de leiding. De laatste wedstrijd van deze avond ging tussen Schotland en Wit Rusland. Schotland heeft haar koppositie behouden na een 7-0 winst.

22-10-2015:
Donderdag werden er 7 wedstrijden gespeeld.
In Groep 1 gaat IJsland aan de leiding na de winst op Macedonie.
In Groep 3 2 duels, Griekenland won van Albanie en gaat nu aan de leidng, nadat Oekraine en Roemenie het niet verder brachten dan een gelijkspel.
In Groep 4 verloor Polen de thuiswedstrijd van Slowakije met 0-4 en wist Denemarken juist thuis te winnen met 4-0 van Moldavie.
In Groep 5 speelde Duitsland de derde wedstrijd van de kwalificatie, ze gaan ongeslagen aan kop na de winst op Rusland.
In Groep 8 werd er niet gescoord door Israel en Kazachstan.

 

22-09-2015: Ook vandaag staan er een aantal kwalificatiewedstrijden op het programma, 18 teams gaan het tegen elkaar opnemen. Gisteren won Finland in een uitwedstrijd van Rep. Ierland met 0-2 uit groep 2. En in groep 8 was Engeland een maatje te groot voor Estlan. In Estland werd gewonnen met 0-8. Vandaag werden de volgende wedstrijden gespeeld:

Groep 8:  Kazachstan verloor met 0-4 van Noorwegen.

18-09-2015: Gisteren is de kwalificatie gestart voor het Europees Kampioenschap 2017 dat in Nederland wordt gehouden. De Oranje Leeuwinnen zijn vrij van kwalificatie maar hebben wel een oefenwedstrijd gespeeld tegen Wit Rusland die werd met 8-0 gewonnen werd. Er werden 5 wedstrijden gespeeld uit verschillende groepen. Eén wedstrijd werd door het thuis spelende land gewonnen, Finland won van Montenegro. Drie wedstrijden werden gewonnen door de bezoekers, Zweden won van Moldavie, Kroatie van Turkije en Servie van Estland. De vijfde wedstrijd tussen Kazachstan en Oostenrijk kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

09-09-2015:

Volg de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap 2017 op Vrouwenvoetbalnederland. Dit EK wordt in Nederland gehouden en de Oranje vrouwen zijn dan ook vrij van kwalificatie. Maar er zijn 40 landen die zich willen kwalificeren voor dit EK. De loting werd gehouden op 13 april 2015 en 8 groepen zijn geloot. Deze 40 landen beginnen hun EK-campagne volgende week.


De groepswinnaars en de beste zes nummers 2 plaatsen zich direct. De andere 2 nummers 2 spelen een play off voor het laatste ticket. Zestien landen doen mee aan het EK 2017.

 

De bondscoach van Noorwegen, Even Pellerud is opgestapt en heeft plaatsgemaakt voor zijn assistent de 42-jarige Roger Finjord. Pellerud is ervan overtuigd dat Noorwegen beter af is met een nieuwe coach om zo de kwalificatie voor het EK maar ook de Olympische Spelen in maart 2016 te bewerkstelligen.

 

Ook Spanje heeft een nieuwe bondscoach. De 62-jarige Ignacio Quereda is door de bond na 27 jaar vervangen door de Onder 19 bondscoach Jorge Vilda.

 

 


20-04-2015: Groepsindeling loting EK 2017

Maandag 20 april werd de loting verricht voor het EK in Nederland. Er gingen, op Nederland na, 40 landen in de koker. Acht groepen van elk vijf landen strijden voor de finale die in 2017 in De Grolsch Veste van FC Twente gespeeld gaat worden.

België zit in groep 7 samen met Engeland, Servie, Bosnie & Herzegovina en Estland en moet zich net als 39 andere landen, proberen te plaatsen als één van de 8 groepswinnaars of als één van de 6 beste nrs. 2 om Nederland te bereiken, dat als organisator automatisch geplaatst is. De twee slechtste nrs. 2 van de volledige EK-kwalificatie spelen nog een play-off voor het resterende ticket.

Klik hier voor de loting en uitslagen voorronde.

 

10-04-2015: Moldavie en Georgie kwalificeren zich!
Niet Malta maar Georgie zal deelnemen maandag aan de loting voor het EK 2017. Malta verloor verrassend van Faroer Eilanden met 4-2, een gelijkspel had voldoende geweest. Ze waren in groep 2 dan ook na 2 duels de favoriet. Georgie won met een zevenklapper van Andorra.

Ook Moldavie zit maandag 20 arpril in een van de potten. Zij keren terug op het hoogste niveau na 8 jaar absentie. In deze groep 1 zat de spanning, alle vier de landen hadden 3 punten na 2 duels. Moldavie won van Luxemburg, terwijl Letland en Litouwen gelijk tegen elkaar speelden.

 

 

09-04-2015: Het EK 2017 welk in Nederland wordt gehouden, is afgelopen zaterdag gestart met een voorronde. Acht landen strijden om 2 tickets en de spanning is vooral in groep 1 te voelen, want daar hebben alle vier de landen 3 punten uit 2 duels. In groep 1 strijden: Moldavie, Luxemburg, Litouwen en Letland.
In groep 2 staat Malta met 2 overwinning op 6 punten, nummer 2 Georgie neemt het op tegen Andorra. Malta heeft aan een punt genoeg tegen Faroer Eilanden de nummer 3 of aan verlies van Georgie.

 

20-01-2015: EK 2017 loting voorronde
De voorronde voor het Europees Kampioenschap 2017 werd afgelopen maandag 19 januari verricht. In de voorronde welke wordt gehouden van 4-9 april spelen 2 groepen.
In groep A zit Moldavie, Luxemburg, Litouwen en Letland.
In groep B komen uit Georgie, Andorra, Faroer Eilanden en Malta.
Malta en Moldavie zijn de gastvrouwen van deze mini toernooien.

De 2 groepswinnaars zullen zich bij de 38 naties voegen welke op 20 april de loting zullen meemaken van de kwalificatie toernooi voor het EK 2017. Er zullen dan 8 groepen van elk 5 landen worden geloot.
Nederland is gastvrouw van het Europees Kampioenschap in 2017.

 

De kwalificatie duurt van 14 september 2015 t/m 20 september 2016.
Daarna volgen de play offs van 17-25 oktober 2016.
Loting EK in 2016.
EK 2017 - juli / augustus 2017.

 

04-12-2014: Nederland Host EK 2017

De Koninklijke Nederland Voetbalbond (KNVB) werd vandaag in Nyon door het UEFA Executive Committee aangekondigd als gastheer (de beslissing zou pas 8 december volgen!). Nederland is dus als gastvrouw gekozen om de UEFA Women's EURO 2017 te organiseren, het is voor Nederland de eerste keer dat het een EK finaletoernooi voor vrouwen met 16 teams zal hosten.

Nederland kijkt uit naar het organiseren van dit EK en zal een waardige opvolger worden van Zweden, die een gedenkwaardig finale toernooi heeft gehouden in 2013.

Er doen aan het EK 2017 zestien landen mee. Nederland krijgt het EK en er wordt gespeeld in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht.

 

28-11-2014: Vrijdag verliep de inschrijvingstermijn voor het Europees Kampioenschap 2017 voor vrouwen en er hebben na Nederland niemand anders hiervoor bij de UEFA aangemeld. De kans is dus super groot dat Nederland eindelijk met het derde bidboek het EK binnen gaat slepen. Maar de UEFA beslist daarover volgende week (8 december). De voorzitter van de KNVB, Michael van Praag, bevestigde dat; "De kans is wel erg groot dat wij het toernooi krijgen, maar je weet het nooit."

Onlangs brak het Nederlands vrouwenelftal het bezoekersrecord met de WK-play off wedstrijd tegen Italie in het Kyocera Stadion (13.109 bezoekers - foto) en ook in Het Kasteel tegen Schotland waren er meer dan 7.000 toeschouwers aanwezig, dus je mag wel denken dat als het EK naar Nederland komt, dat de genoemde stadions goed gevuld zullen zijn.

11-10-2014: Driemaal scheepsrecht voor Nederland?

Nederland kandidaat voor EURO 2017
De KNVB heeft zich vrijdag kandidaat gesteld bij UEFA voor het organiseren van het Europees kampioenschap 2017 voor vrouwen. Als UEFA Nederland selecteert als gastland, dan worden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht de speelsteden. Aan het EK doen zestien landen mee en het gastland is automatisch geplaatst. Begin december wijst UEFA het gastland aan.
Voor de derde maal zet de KNVB zich in om het EK binnen te halen, eerder waren al pogingen gedaan voor het EK 2009 (welk naar finland ging) en het EK 2013 (welk naar Zweden ging).
Dus wie weet driemaal scheepsrecht!

Stimulans voor vrouwenvoetbal
,,Voor het Nederlandse voetbal zou het fantastisch zijn als we na EURO 2020 ook EURO 2017 naar Nederland kunnen halen”, zegt secretaris-generaal Bert van Oostveen van de KNVB. ,,Gezien de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal is dit hèt moment voor een eindtoernooi van ons vrouwenelftal in eigen land. Het is een enorme stimulans voor de ontwikkeling en erkenning van het Nederlandse vrouwenvoetbal, zowel in de top als in de breedte.”

Interim-directeur amateurvoetbal Hans Spierings: ,,Vrouwenvoetbal verovert in hoog tempo de Nederlandse velden. Wij gunnen het alle Nederlandse meisjes en vrouwen zich te laten inspireren door een EK in eigen land en geloven dat er tijdens het EK een geweldige voetbalsfeer in Nederland zal zijn. Zeker vanwege het grote enthousiasme dat we ervaren bij de steden en stadions met wie we ons samen kandidaat stellen.”

Ambassadeur van de Nederlandse kandidatuur en lid van UEFA’s commissie voor vrouwenvoetbal Clémence Ross vult aan: ,,We hebben een zeer indrukwekkende rij eigenschappen om van EURO 2017 een geweldig succes te maken. We hebben in Nederland de daadkracht, ervaring, partners, infrastructuur, creativiteit, faciliteiten en ambitie die hiervoor nodig zijn. En bovenal: wij hebben de sprankeling en de passie om een nieuwe generatie meisjes en vrouwen in het voetbal uitzicht te geven op nog veel meer.”

Wedstrijden

Het toernooi zal van 16 juli tot 6 augustus plaatsvinden. In overleg met UEFA en betrokken partijen kunnen deze data nog veranderen. Als het toernooi in Nederland plaatsvindt, dan wordt de finale in Enschede gespeeld. De landen in de halve finales trappen af in Breda en Enschede. Breda, Deventer, Rotterdam en Tilburg worden het toneel van de kwartfinales. De openingswedstrijd wordt in Utrecht gespeeld. Behalve Enschede worden in al deze steden en in Doetinchem de groepswedstrijden gespeeld. Nijmegen is reservestad.

Groei vrouwenvoetbal in Nederland

Op dit moment zijn er in Nederland 137.525 vrouwelijke voetballers. Ten opzichte van vorige seizoen is dat een stijging van 4,23% en over de laatste vijf seizoenen betekent dat een stijging van ruim 20%. De KNVB streeft er naar binnen enkele jaren 150.000 voetballende meisjes en vrouwen in Nederland te hebben. De voetbalbond is er van overtuigd dat een prestatie als het Europees kampioenschap van de vrouwen onder 19 en een EK in eigen land, jonge meisjes extra motiveert om te gaan voetballen.

 

Bron tekst www.onsoranje.nl

 

18-07-2014: Breda geen speelstad EK damesvoetbal 2017

Het Stadion van NAC (Breda) zal niet fungeren als speelstad voor het EK damesvoetbal in 2017. De extra kosten wegen volgens het college niet op tegen de opbrengsten. Dat schrijft het college in een reactie op vragen van VVD Breda over een mogelijke deelname.

De KNVB benaderde NAC met de vraag of het stadion als speellocatie kan dienen voor het EK2017 voetbal voor vrouwen. De organisatie van het toernooi komt mogelijk in Nederlandse handen. Vooruitlopend is er bij verschillende voetbalclubs en in verschillende steden gepolst welke mogelijkheden en ambities er zijn.

"Uit inventarisatie kwam naar voren dat de bekostiging van de organisatie zeer zwaar zou drukken op de reguliere begroting Sport/Evenementen en ten koste zou gaan van andere activiteiten de komende jaren", aldus het college. "De extra kosten wegen naar onze mening niet op tegen de mogelijke economische en maatschappelijke opbrengsten." De gemeente heeft bij NAC en de KNVB aangegeven dat Breda zich niet kandidaat stelt als speelstad voor het EK damesvoetbal.

 

2014: Rat Verlegh Stadion mogelijk podium vrouwen EK 2017

De KNVB heeft NAC gepolst of het stadion als speellocatie kan dienen voor het EK2017 voetbal voor vrouwen. Dit meldt http://www.breda.dichtbij.nl. De organisatie van het toernooi komt mogelijk in Nederlandse handen, de UEFA beslist op 10 december dit jaar. Vooruitlopend is er bij verschillende voetbalclubs en in verschillende steden gepolst welke mogelijkheden en ambities er zijn. De Bredase club heeft aangegeven graag te willen bekijken welke mogelijkheden er zijn om dit te realiseren. Volgens de VVD zou het geweldig zijn als dit toernooi in Nederland en in Breda kan plaatsvinden. “Het is een prachtige kans om niet alleen het vrouwenvoetbal, maar ook de eigen stad en het stadion op de kaart te zetten”, schrijft VVD-raadslid Quaars in een brief aan het college. Naast een huurverlaging is tussen de gemeente en NAC afgesproken het stadion voor meerdere doeleinden te gebruiken voor extra inkomsten. “Dit kan er toe leiden dat NAC en de gemeente ervaring opdoen om het stadion op een andere manier in te zetten.” 

 

29-06-2014: 7 Naties tonen interesse EK 2017

Niet alleen Nederland heeft interesse getoond in het organiseren van het Europees Kampioenschap 2017 vrouwen, maar ook Oostenrijk, Frankrijk, Israel, Polen, Schotland en Zwitserland. Alle 7 landen worden uitgenodigd in Zweden voor een observatie programma. Aan het eind van dit jaar zullen zij de 'bid requirements' ontvangen. Voor 10 oktober 2014 moet het bidboek bij de UEFA zijn, dan volgen inspecties van de UEFA en op 8 december 2014 zal de uitspraak volgen.

 

Op het EK 2017 komen 16 landen in actie, een totaal van 31 wedstrijden.
Dit komende EK komen 12 landen in actie, een totaal van 25 wedstrijden.

04-06-2013: KNVB stelt zich kandidaat EK 2017 vrouwen
In de Bondsvergadering van dinsdag heeft de vergadering aangenomen dat de KNVB zich kandidaat gaat stellen voor het EK vrouwen in 2017. Komende week zal de bond dit officieel melden bij UEFA. Aan het EK 2017 nemen voor het eerst 16 landen deel. Het organiseren van het EK voor vrouwen past binnen de ambities van de KNVB om het vrouwenvoetbal in Nederland te stimuleren. De KNVB was al kandidaat voor het EK 2013, dat uiteindelijk aan Zweden werd toegewezen (foto rechts).

Aanvullend gaat de bond in gesprek met Amsterdam en Rotterdam voor de organisatie van het EK 2020. Het Europees Kampioenschap vindt voor het eerst plaats in dertien verschillende landen. Namens Nederland komen Amsterdam en Rotterdam in aanmerking als speelstad. De bond heeft tot september van dit jaar de tijd om een officiële kandidaatstelling bij UEFA bekend te maken.

 

{flike lang=nl_NL id=9082} {tweetme}