Wedstrijddatum: zaterdag, 29 oktober 2011

doelpunt

Verslag RVVH
    Door Kees Stentler

RVVH kan thuis nog niet imponeren
    Onder prima weersomstandigheden werd om zes minuten over half drie afgetrapt voor deze wedstrijd waarin beide ploegen bij winst goede zaken konden doen. RVVH kon aansluiting vinden bij het linkerrijtje en Saestum kon mogelijk de koppositie veroveren. Dit was wel afhankelijk van het resultaat van concurrent RKTSV.

RVVH had een bliksemstart en zette al binnen een minuut spits Cindy Smith vrij voor het doel. Haar puntertje miste helaas de juiste richting en een mooie kans op een vroege voorsprong ging daarmee verloren. Acht minuten later vergat de scheidsrechter te fluiten voor een overtreding op Daphne, waarna de doorgelopen speelster vrij op de keeper kon doorgaan en de 0-1 liet aantekenen.

Er leek nog niets aan de hand tot nog geen tien minuten later een voorzet over Priscilla heen gaat en goed ingekopt wordt: 0-2. Saestum krijgt volop zelfvertrouwen en RVVH heeft het moeilijk. Even later noteren we een goede steekbal van Denise op Cindy, Haar schot verdwijnt naast het doel.

Ook een corner van Esther en een vrije trap van Mandy leveren niets op. In de 32e minuut is het opnieuw een goede combinatie waaruit Saestum het derde doelpunt scoort: 0-3. RVVH blijft het proberen, maar komt niet goed in haar spel. Teveel foute passes, te weinig scherpte voor het doel en te weinig speelsters die hun duels –willen- winnen.

Een goede opening van Mandy op Cindy levert geen resultaat op en even later krijgt Nikki van de Pas nog een enorme mogelijkheid om de stand een draaglijker aanzicht te geven voor rust, maar vrij voor de keeper weet zij de bal in de handen van de doelvrouw te schieten. Vlak voor de thee weet Saestum de weg naar het doel nog wel een keer te vinden.

Ruststand 0-4.

Na rust een RVVH dat met meer beleving speelt en veel meer in balbezit is. In het eerste kwartier noteren we de nodige schoten en corners die echter de juiste richting en overtuiging missen. In de 61e minuut is het invalster Claudia Garcia die door Cindy goed wordt aangespeeld en direct op het doel afgaat. Beheerst passeert zij de keeper: 1-4

Teleurstellend is het dan als vier minuten later de stand alweer 1-5 is. Toch blijft RVVH met veel inzet voetballen en blijft het een sportieve strijd. ( De enige gele kaart valt aan de zijde van Saestum). Door de enorme drang naar voren is de kans op counters natuurlijk groot en in de 71e minuut tekent Saestum voor de 1-6.  Zes minuten later doet RVVH nog wel wat terug via invalster Isabel Gulden die de 2-6 scoort.

Een wedstrijd om lering uit te trekken en snel te vergeten. Koppies leeg en zaterdag een nieuwe ronde met nieuwe kansen!