Debutant Belgie tenonder tegen Denemarken

In Doetinchem maakten de Belgian Red Flames haar debuut op een groot toernooi en konden niet stunten. Een sterk Denemarken kwam vroeg op voorsprong bij een spelhervatting. In de 6e minuut werd een vrije trap van Pernille Harder nog door Justien Odeurs tegen de lat geduwd maar in de rebound scoorde Sanne Troelsgaard met het hoofd. De Deense formatie bleef de hele eerste helft aandringen waar de Flames weinig antwoord op had en waarvan we de kansen op één hand kunnen tellen. Toch hielden ze de 1-0 tot de rust.

De Flames kwamen herboren uit de kleedkamer en namen het heft in eigen hand. Het veldoverwicht en de kansen waren nu omgedraaid Stina Lykke Petersen heeft een aantal keren knap gered waardoor de gelijkmaker uit bleef. Simone Boye Sørensen kopte in de 86e minuut nog over haar eigen keepster heen tegen de lat. Zo viel de vrije trap van Tessa Wullaert nog bijna goed voor de Flames. Denemarken wint met 1-0 en is mede leider in Poule A.

Ives Serneels (bondsocahc belgie - foto rechts) vond dat de Flames deze nederlaag niet verdienen. Ze zijn te respectvol gestart en waren het eerste half uur niet zuiver genoeg. Zij merkten ook dat Denemarken steeds minder zuiver in de passing werd richting de rust. De durf en de wil die de speelsters hebben getoond, daar is hij echt wel fier op, elk meisje is leeg. Algemene conclusie is dat elke speelster haar maximale kwaliteiten heeft proberen te brengen maar qua maturiteit dat Denemarken daar net iets meer voordeel uit gehaald hebben.

Nils Nielsen (foto links) vond het een interessante wedstrijd. Ze speelden een goede eerste helft en hebben verdiend dat doelpunt verdiend gescoord. De tweede helft waren de Belgen vervelend voor ons. Het was zwaar maar de mijn speelsters hebben gestreden voor wat ze waar waren. Hij is blij dat Sanne Troelsgaard heeft gescoord. Zij heeft het laatste EK gemist door persoonlijke omstandigheden dus erg blij dat ze zo is gestart.

Wedstrijd: Denemarken - België
Datum: Zondag 16 juli 2017
Aanvang: 20:45 uur
Locatie: Stadion De Vijverberg te Doetinchem
Ruststand: 1-0
Eindstand: 1-0
Reporter en fotograaf: Kin Wah Yim