Wedstrijdverslag: Reiger Boys/TrefferUitzendbureau - Os Lusitanos | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2017-2018

Reiger Boys/TrefferUitzendbureau - Os Lusitanos
2 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 06 oktober 2017
Aanvangstijd: 21:30 u

Dik verdiend punt voor zaalvrouwen Reiger Boys (2-2)

HEERHUGOWAARD - De zaalvoetbalvrouwen van Reiger Boys hebben hun eerste punt binnen in de eredivisie. Na twee nederlagen op rij wist de ploeg van trainer/coach NiƱa George-Koek vrijdagavond Os Lusitanos op een gelijkspel te houden. Daar had zelfs meer in gezeten als de jonge Heerhugowaardse formatie iets preciezer was geweest in de afronding.

De thuisploeg nam in Sporthal De Waardergolf al vlot een voorsprong. Valk nadat aanvoerster Lotte Bijl een open kans voor leeg doel om zeep had geholpen stond ze even later aan het eind van een vlotte aanval en tekende alsnog voor de 1-0. Deze score had men verder uit kunnen bouwen en met name Sanne Brand kreeg hier twee goede mogelijkheden voor. Tegen het eind van de eerste helft kreeg ook de Amsterdamse tegenstander een aantal mogelijkheden via Petra Verbeek en Michelle Playfair, maar stond keepster Jacky Reus paraat.

Na de rust was het opnieuw Reiger Boys dat sterk opende met goede mogelijkheden voor opnieuw Sanne Brand en tweemaal Rosa Kruijver. Het geluk ontbrak wederom en hier profiteerde Os Lusitanos direct van toen Bouchra Moudou de bal hard achter Reus schoot: 1-1. Reiger Boys kwam even in een moeilijke fase terecht en helemaal toen nota bene Monique van der Rijst, verantwoordelijk voor de sterke Heerhugowaardse jeugdopleiding, de Amsterdammers op voorsprong wist te zetten. Een nieuwe nederlaag leek zich aan te dienen voor Reiger Boys, maar daar wensten de geel-zwarten zich niet bij neer te leggen. Men ging de strijd volop aan en toen de jongste speler van het veld, Zoyla Barendse, de uiteindelijke 2-2 wist te maken was dat ook niet anders dan verdiend te noemen.

Het eerste punt werd hierdoor verwelkomd en dat zal vertrouwen geven op weg naar de eerste zege die wellicht volgende week al volgt als Reiger Boys op bezoek gaat bij Pro Futsal Club in Apeldoorn.

Reiger Boys VR1 - Os Lusitanos VR1 (2-2)

1-0 Lotte Bijl
1-1 Bouchra Moudou
1-2 Monique van der Rijst
2-2 Zoyla Barendse