A+ R A-
Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Buitenveldert 1 | Ronde 12 | Topklasse 2011-2012

Jong FC Twente - Buitenveldert 1
3 1
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 december 2011
Aanvangstijd: 11:00 u


Gebeurtenissen

doelpunt


 Samenvatting

Verslag ATC'65
Bron website FC Twente

Winst voor Beloften Vrouwen

ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert gewonnen (3-1). Kirsten Bakker, Joyce Mijnheer en Tashira Renfurm zorgden voor de Twentse doelpunten. Door deze zege stijgt de ploeg van trainer Arjan Veurink naar de vierde plaats in de Topklasse.

Het treffen zaterdagmiddag betekende de tweede ontmoeting dit seizoen tussen beide ploegen. Voor trainer Arjan Veurink gaf het verschil in resultaat met de vorige wedstrijd de groei van zijn ploeg uitstekend weer. “De eerste ontmoeting verloren we weliswaar met 3-0, maar we waren voetballend niet de  onderliggende partij. In die wedstrijd moesten we het op mentaal en fysiek vlak afleggen. De overwinning van vanmiddag laat zien dat we op dat gebied goede stappen hebben gezet.”

Offensief
Veurink kon tevreden zien hoe zijn ploeg wederom een goede start kende. Net als in de afgelopen wedstrijden wist ATC’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen er voetballend goed uit te komen. Door weinig ruimte weg te geven, zette het elftal onmiddellijk druk op de bezoekers. FC Twente werd door deze speelwijze veelvuldig gevaarlijk, maar veel uitgespeelde kansen leverde het offensief nog niet op. Na een klein half uur spelen werden de aanvallende intenties toch beloond. Tessa Klein Braskamp stuurde Anne Bosveld met een mooie dieptepass weg. Bosveld omspeelde de keeper van Buitenveldert, maar werd vervolgens neergehaald door een speelster van de bezoekers. Kirsten Bakker benutte de toegekende strafschop.

Snelle goal
Al vroeg in de tweede helft leek de wedstrijd gespeeld. FC Twente verscheen ook nu sterk aan de aftrap en wist binnen twee minuten de voorsprong te verdubbelen. Joyce Mijnheer tekende voor 2-0 na knap voorbereidend werk van Shanice van de Sanden en Anne Bosveld. Terwijl de overwinning niet meer mis kon lijken te gaan voor de thuisploeg, maakte Buitenveldert onverwachts de aansluitingstreffer. Een doelpunt dat het  wedstrijdbeeld even deed kantelen. Omdat de bezoekers het geloof terug kregen, belandde FC Twente in een moeilijke fase. Danielle de Seriere hield de Tukkers in deze fase op de been.

3-1
FC  Twente kwam daarna sterk terug en wist de wedstrijd alsnog in het slot te gooien. Een kwartier voor het einde gaf, de sterk spelende, Tashira Renfurm de bal uit een hoekschop naar Judith Westervelt om hem vervolgens weer terug te krijgen. Op fraaie wijze zorgde Renfurm voor 3-1, waarna de ploeg niet meer in de problemen kwam.


Statistieken:

Locatie: Trainingscentrum

Opstelling ATC: De Seriere,  Jansen, L. Bosveld (70’ Lambers), Bakker, Renfurm, Klein Braskamp, Berends (85’Boekelder), Van De Sanden, Westervelt, A. Bosveld (60’ Van Daelen), Mijnheer