Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - ZHO/De Weyver | Ronde 4 | West I Zaal - 2010-2011
Print

Os Lusitanos - ZHO/De Weyver
11 1

Wedstrijddatum: vrijdag, 01 oktober 2010
Aanvangstijd: 19:05 u

Os Lusitanos wint ruim van ZHO/De Weyver

In de Aristos hal in Amsterdam namen de vrouwen van Os Lusitanos het op tegen de nieuwkomer in de competitie. Vanaf het begin waren het de Amsterdamse vrouwen die de dienst uit maakte en door de tegenpartij op de eigen helft te drukken. De kansen lieten niet lang op zich wachten en in de tweede minuut van de wedstrijd was het Shirley Smith die de bal in de korte hoek schoot en zo de score opende. Na een kleine tien minuten te hebben gespeeld was het Aranka de Wit die de bal veroverde van de tegenstander en zo Niña George kon bedienen. Voor de spits de eerste goal van de wedstrijd. Kort daarna was het Suzanne Bakker die Niña bedient. Ze kan de bal terugleggen op de doorgelopen Suzanne, maar als een echte spits draait ze en scoort haar tweede van de avond. In de achttiende minuut liet Shirley Smit weer van zich horen. Ze zet de aanval zelf op vanaf links en speelt de bal breed naar Jaclyn Leiwakabessy. Die geeft een mooie pass waar geen verdedigster bij kan, maar bij de tweede paal is het Shirley Smit die met een volley de bal achter de keeper krijgt en hiermee de score op 5-0 brengt. Vlak voor rust is het Suzanne Bakker die scoort. Vanaf de linkerkant wordt de bal voorgegeven door Niña George, waardoor Suzanne simpel tegen de bal aan kan lopen. De ruststand is 6-0.

Na de rust gaat het team uit Amsterdam door. Dit keer vindt Jaclyn Leiwakabessy Gilanne Louwaars. Na vastgesteld te hebben dat zij de bal aan niemand kwijt kan, haalt ze verwoestend uit in de kruising. Haar eerste goal van de avond. Vijf minuten in de tweede helft gooit de keepster van ZHO niet goed uit. Aranka de Wit verovert de bal van de verdedigster en tikt de bal simpel in. Het zit de gasten even niet mee, want nog geen minuut later onderschept Niña George een slechte pass en kan zij alleen op de keepster af. Met de punt van haar voet scoort ze vierde goal van de avond. De vrouwen van ZHO laten zich niet ontmoedigen en blijven voetballen. Met als resultaat dat de eer werd gered. Na balverlies schakelen ze snel om kunnen ze keepster Patricia Glas, voor deze wedstrijd weer even onder de lat passeren. Vijf minuten later waren het wederom Shirley de Wit en Jaclyn Leiwakabessy die elkaar vonden in een Witaanval. Alleen nu was het Jaclyn Leiwakabessy die de aanval op zette en Shirley de de voorzet bij de tweede paal kon geven, waar Jaclyn achter de verdediging langs de bal in het net kon schieten. De tiende goal van de avond. Het laatste woord was aan Aranka de Wit. Terwijl zij met haar rug naar het doel staat, komt de bal hoog aan. De enige optie is koppen en dat doet ze. De keepster stapt te snel in waardoor de bal over haar heen in het doel beland. In haar eerste wedstrijd van het seizoen zet zij de eindstand op het scorebord, 11-1.