Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - DTS Ede 1 | Ronde 8 | Topklasse 2012-2013

Wedstrijddatum: zaterdag, 27 oktober 2012
Aanvangstijd: 12:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min. 75 ::<br />Mira Jansen
geel Min.  ::<br />Eveline Zech doelpunt Min. 71 ::<br />Annelies Oomen doelpunt Min. 58 ::<br />Eveline Zech

Beloften FC Twente Vrouwen verliezen
ATC ’65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft vandaag haar wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo niet weten te winnen. De ploeg van Joost Du Gardijn verloor met 1-2 van DTS Ede. Het doelpunt voor de Tukkers werd gescoord door Mira Jansen.

Weinig kansen
Van begin af aan poogde FC Twente op voorsprong te komen. Al in de eerste minuut was er meteen een grote kans voor FC Twente. Na een mooie pass van Kirsten Bakker op Marloes Hushof, kwam laatstgenoemde één op één tegenover de keepster van DTS te staan. Hulshof probeerde de keepster uit te kappen om vervolgens op de goal te kunnen schieten, alleen voorzag de keepster haar opzet en kon zij de bal voortijdig stoppen. FC Twente probeerde aanvallen op te zetten via het middenveld, terwijl  DTS vooral gebruik maakte van de lange bal. Toch creëerden beide ploegen in de eerste helft weinig kansen, wat leidde tot een 0-0 ruststand.

Hogere balsnelheid en nauwkeuriger
‘In de rust heb ik tegen mijn team gezegd dat de balsnelheid omhoog moest en dat de nauwkeurigheid verbeterd moest worden in de tweede helft’, aldus Joost Du Gardijn. Hiermee hoopte hij dat de Beloften door de verdediging van DTS konden breken. Helaas lukte dit niet en bleef Twente slordig met haar balbezit. Na tien minuten in de tweede helft leed FC Twente balverlies op het middenveld, waarna DTS een lange bal naar voren gaf en zij zo van dichtbij op een 0-1 voorsprong kwamen. Na deze goal waren de Beloften wat van slag en kwamen zij in eerste instantie niet meer aan aanvallen toe. In de 71e minuut was het wederom DTS Ede dat een goal wist te scoren en zo op een 0-2 voorsprong kwam. Na deze goal probeerde Twente zich weer te herpakken en dit leidde niet veel later tot de aansluitingstreffer van Mira Jansen. Zij kon de bal makkelijk inschuiven na een goede actie van Anne Bosveld. De resterende minuten in de tweede helft speelden beide ploegen erg opportunistisch, maar werd geen van beide ploegen meer gevaarlijk. Hiermee eindigde deze wedstrijd in Hengelo in 1-2.

Verslag van DTS EDE
Door Eveline Zech

DTS stijgt naar 4e plek na winst op beloften FC Twente

Afgelopen zaterdag heeft de collectieve strijdlust van de DTS vrouwen geleid tot een knappe overwinning op het voetbalvaardige beloftenelftal van FC Twente, ATC’65. In Hengelo was het de thuisploeg dat het beste uit de startblokken kwam. Al snel kwam een doorgebroken speelster oog in oog met Claire Bakkum. De Edese keepster hield haar goal schoon met een goede redding. DTS wist zich eerst geen raad met het snelle spel van de Tukkers. Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Edese vrouwen meer grip op de wedstrijd. ATC’65 maakte geen gebruik van een aantal corners en een vrije trap en wist uiteindelijk nog maar moeilijk door de Edese defensie te komen. Aan de andere kant kon DTS nog niet echt gevaarlijk worden.

In de tweede helft was dit wel het geval. Na een tweetal goede mogelijkheden voor de Edese spitsen, lag in de 55e minuut dan toch de verdiende 0-1 in het net. Anne-Meike Overduin onderschepte de bal op het middenveld, ging de één-twee aan met Linda Helbling en gaf uiteindelijk goed voor richting tweede paal. Hier stond Annelies Oomen die de bal niet volledig raakte maar wel voor de goal kreeg, waar Eveline Zech de bal uiteindelijk van dichtbij over de lijn kon prikken.

DTS durfde nog niet te hard te juichen, want de ploeg was zich bewust van de kwaliteiten van de tegenstander. Maar een serieuze tegenreactie bleef uit, wat mede te danken was aan het fanatieke verdedigingswerk van de ploeg uit Ede. Een kwartier voor tijd werd de score zelfs verdubbeld toen de bal door Linda Helbling bij Annelies Oomen terecht kwam, die hierdoor alleen op de keepster af kon. De spits schoot de bal beheerst langs de Hengelose keepster en bracht de stand hiermee op 0-2. Dit liet de thuisploeg toch niet zomaar gebeuren en had binnen twee minuten een antwoord terug. Een lage voorzet vanaf rechts werd door Mira Jansen afgerond: 1-2. Doordat DTS zich snel weer herpakte en de organisatie weer goed had neergezet, werden de beloften van Twente niet echt gevaarlijk meer. Aan de andere kant daarentegen ontstond meer ruimte en kwam DTS nog een paar keer erg dichtbij een derde treffer. Maar deze kwam er niet meer en bij een 1-2 stand floot de scheidsrechter af.

Met deze drie punten in de pocket is DTS tot een vierde plek op de ranglijst gestegen. ATC’65 staat met eenzelfde puntentotaal maar met een betere doelsaldo op de derde plek. De tegenstander van aanstaande zaterdag, Saestum, heeft twee punten meer verzameld en staat tweede op de ranglijst, onder het tot nu toe oppermachtige Ter Leede. Er zal zaterdag om 15.00 uur worden afgetrapt op sportpark Inschoten.

Plaats: Hengelo, FC Twente trainingscomplex

Opstelling ATC'65
Van der Werff, Roetgering, Kerkdijk, Bakker (45′ Renfurm), Te Winkel (J. Jansen), M. Jansen, Hulshof, Munsterman, Van den Goorbergh, Van Gurp, Boerrigter (60′ A. Bosveld)

Opstelling DTS
Goal: Claire Bakkum;
Verdediging: Anne-Meike Overduin; Cynthia de Geus; Kirsten Kranenburg (78’ Willeke Pater); Larissa Libosan;
Middenveld: Renate Vonk; Merlin te Wilt; Serena Suitela (80’ Julia Fielt);
Aanval: Linda Helbling; Eveline Zech (88’ Marleen Hoofd); Annelies Oomen