Wedstrijdverslag: Reiger Boys 1 - Oranje Nassau 1 | Ronde 18 | Topklasse 2011-2012

Keepster Jesca Willemsen de reddende engel voor Reiger Boys

HEERHUGOWAARD – In een zeer slechte wedstrijd, waarbij iedereen, behalve keepster Willemsen, ver onder hun kunnen speelden, hebben de Reiger Boys-vrouwen toch een gelijkspel uit het vuur gesleept. In de eerste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong en leek er geen wolkje aan de lucht. De thuisploeg vergat echter direct door te drukken naar een hogere score. Binnen het half uur maakte Oranje Nassau gelijk en verdween het veldoverwicht van de thuisploeg als sneeuw voor de zon. Keepster Willemsen moest meerdere malen handelend optreden en deed dit met verve.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Liebeton  ging Reiger Boys in de aanval. De toegekende vrije trap in de eerste minuut werd genomen door Marintha Louwe, die vanaf de zijlijn de bal zodanig hard in het strafschopgebied legde, dat niemand de bal wist te beroeren, en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Zes minuten later mocht Oranje Nassau een vrije trap nemen op de rand van het 16 metergebied. De inzet van Aruni Slagter werd onschadelijk gemaakt door Willemsen. In de negenentwintigste minuut kwam Oranje Nassau op gelijke hoogte. Nathalie Korthai veroverde de bal op 20 meter afstand van het Reiger Boys-doel en knalde deze keihard in de bovenhoek.  Kort daarna had de thuisploeg alsnog weer op voorsprong kunnen komen. Een vrije trap van Marintha Louwe werd half gekeerd door keepster Justine van de Werf. De bal belandde voor de voeten van Sue-Ranie Hok-A-Hin, die de bal al vallend  net over de lat tikte.

Negen minuten na de rust bracht een dieptepass Leonie van der Velde oog in oog met keepster Willemsen. Laatstgenoemde kon het scoren ternauwernood beletten door zich voor de bal te werpen. Ook de thuisploeg kreeg nog een niet meer verwachte scoringskans. Dominique Verweij verscheen volkomen vrij twéé meter voor het Oranje Nassau-doel, maar wist keepster Van de Werf  niet te passeren. In de 74e minuut had de thuisploeg alle geluk van de wereld; binnen deze minuut miste Oranje Nassau  binnen het strafschopgebied twee unieke kansen. De Reiger Boys-achterhoede wist de bal uiteindelijk weg te werken.

In blessuretijd kon Marian Meijer volkomen vrij doorlopen. Keepster Jesca Willemsen wist echter met een geweldige redding een nederlaag voor de thuisploeg te voorkomen. Door dit gelijkspel blijft Reiger Boys één punt voor op Oranje Nassau in de rangschikking.

Locatie: Sportpark De Wending te Heerhugowaard

Scheidsrechter: Kevin Liebeton, geassisteerd door Rood Verschoor (RB) en Hans Stuulen (ON).