Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - AORC /Lebo Vastgoed | Ronde 6 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker begon deze wedstrijd sterk. Al in de eerste minuut was het Stefanie Hand, die een venijnige punter net naast zag gaan.
Ook Marissa Santibanez Vargas, zag haar schot gestopt door de goede keepster Margriet Kemmenaar. De rebound werd weer gestopt door de keepster, en zelfs de tweede rebound van Marissa knalde via de lat het veld weer in. Dat was toch wel een unieke kans voor Dansschool Biersteker om op voorsprong te komen. Voor AORC was het de talentvolle Samantha Revet, die keepster Eline Roet , een paar maal op de proef stelde. Maar haar schoten werden goed gestopt. Het was echter in de 16e minuut , dat er een foutje van Eline Roet nodig was, om AORC op voorsprong te helpen. Ilonka Sloote schoot de bal niet eens erg hard recht op Eline Roet af. Eline speelde echter ongelukkig de bal met haar ene voet tegen haar andere voet, waardoor de bal in het eigen doel rolde. 0-1 door Ilonka Sloote. Daarna was het in de eerste helft nog 2 ,maal Sue-Ranie Hok-A-Hin, die haar schoten gestopt zag door Margriet Kemmenaar.

In de tweede helft deed Dansschool Biersteker er alles aan om de achterstand weg te werken. Er werd overwegend op de helft van de tegenstander gespeeld. De beste kansen waren dan ook voor Dansschool Biersteker.  Achtereenvolgens waren het schoten van Puck Meinsma op de lat, Yesmin Doeschot op de paal, lisa de groot op de keepster, Puck Meinsma via de keepster op de paal en de bal weer het veld in,Stefanie Hand van af links de bal buiten bereik van de keepster binnenkant paal en er weer uit. Het was dan met nog slechts 20 seconden op de teller, dat  weer een goede aan van Dansschool Biersteker eindelijk nog succes had. Puck Meinsma zette de bal op maat voor op de instormende Lisa de Groot, die de bal snoeihard langs Margriet Kemmenaar joeg. 1-1 door Lisa de Groot. In echt de allerlaatste seconde ontsnapt AORC nog aan een nederlaag, toen Puck Meinsma een verdekt schot van haar, aan de verkeerde kant van de paal zag gaan. Maar in de laatste minuut twee doelpunten maken, zou te veel van het goede zijn geweest. Eindstand 1-1.
Dansschool Biersteker was er tevreden mee.