Wedstrijdverslag: RCL 1 - Jong FC Twente | Ronde 6 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 08 oktober 2011
Aanvangstijd: 13:00 u

Verslag ATC'65
    Bron website FC Twente

ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag een nipte nederlaag geleden. De uitwedstrijd tegen RCL werd met 1-0 verloren.

Keerpunt
    Het enige doelpunt van de middag viel al vroeg in de wedstrijd. Na twaalf minuten stuurde thuisploeg RCL een lange bal weg die achter de verdediging van FC Twente belandde. Via de linkerkant van het veld werd de bal voorgezet en goed afgerond. De snelle goal betekende een keerpunt in de eerste helft. Waar de Beloften van FC Twente een goede start van de wedstrijd kenden, verdween dat lichte overwicht na het tegendoelpunt.

RCL nam het initiatief over en was in het resterende deel van de eerste helft de bovenliggende partij. De speelsters van FC Twente bleven in de opbouw voor de voetballende oplossing zorgen. De ploeg had het hierbij af en toe moeilijk doordat de ruimtes op het veld erg klein werden gehouden door RCL.

Eindpass
    Het tweede bedrijf kende een andere spelbeeld. Met de 1-0 voorsprong op zak, trok RCL zich verder terug waardoor ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen de druk kon opvoeren. De ploeg bleek in staat het initiatief naar zich toe te trekken en ging op zoek naar de gelijkmaker, waarbij Anne Bosveld dichtbij een treffer was.  Met een mooie lob plaatste ze de bal over de keeper van RCL, maar haar inzet verdween naast het doel. FC Twente bleef hierna gevaarlijk, maar de eindpass om meer uitgespeelde kansen te creëren, ontbrak.

Goede tweede helft
    Na afloop was trainer Arjan Veurink vooral te spreken over het spel dat zijn ploeg in het tweede bedrijf liet zien. “Na een eerste helft waarin we het af en toe moeilijk hadden, bleek de ploeg na rust in staat om de tegenstander terug te dringen. We speelden goed, maar vergaten te scoren.” Wat betreft de eerste helft ziet de oefenmeester punten waarop de speelsters verder kunnen groeien. “Van deze wedstrijd kunnen we veel leren.  Zowel op tactisch als technisch gebied zijn er punten waarmee we aan de slag kunnen.”

Locatie: Sportpark De Bloemerd te Leiderdorp

Opstelling ATC'65: Stronks, Jansen (85′ Te Winkel), Meijer (45′ L. Bosveld), Lambers, Renfurm, Boekelder, Te Hennepe (75′ Oraile), Berends, A. Bosvelt, Van Daelen, Westervelt.