Wedstrijdverslag: Buitenveldert 1 - RKTSV | Ronde 15 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 17 maart 2012
Aanvangstijd: 14:00 u

RKTSV
    Door Harrie Kisters

RKTSV wist vooraf dat men een moeilijke uitwedstrijd voor de boeg had. In de thuiswedstrijd had men nipt met 5-4 in de laatste minuut kunnen winnen.
    Men startte de wedstrijd met redelijk voetbal, veelal op de helft van de tegenstander. Doch men wist niet een echte opening te creeren in de hechte defensie van Buitenveldert. Een paar gevaarlijke afstandschoten werden door keepster Linda Hus goed gepareerd. De uitvallen van Buitenveldert waren gevaarlijk en ook hier was het te danken aan keepster Katja Demacker dat het tot aan de rust 0-0 bleef. Buiitenveldert had een paar dotten van kansen die de voorwaartsen gelukkig voor ons niet benutten.

In de 2e helft was het Buitenveldert dat RKTSV goed onder druk zette. Hierdoor kwam RKTSV niet goed meer in zijn spel. Echte kansen werden ook nu niet gecreerd. In tegendeel, het was Buitenveldert dat na een hoekschop de leiding nam door een kopbal van Joyce Overkleeft (60’).
    RKTSV nam hierna iets meer het initiatief maar Buitenveldert bleef gevaarlijk in de uitvallen.
    Het bleef dan ook tot de laatste minuut spannend in deze overigens zeer sportieve wedstrijd.
    Slordig balverlies rond de middenlijn bezorgde Buitenveldert een vrije doortocht naar de goal van RKTSV, waardoor Henny Chavelli in de laatste minuut de verdiende 2-0 scoorde.
    Na dit verlies behoudt RKTSV nog wel een ruime voorsprong op de concurrentie, maar men zal uit een ander vaatje moeten tappen om het mogelijke kampioenschap binnen te halen.