Oranje O19 wint ook van Slovenie

De Oranje leeuwinnen van Onder 19 wisten wat ze moesten doen, WINNEN met het liefst veel doelpunten, maar het aantal doelpunten viel ietwat tegen. Afgelopen zaterdag scoorden de Oranje Leeuwinnen nog 6x en de Denen 4x, vandaag tegen Slovenie is er in de 1e helft niet gescoord, gelukkig werd reeds na 5 minuten in de 2e helft de score geopend en daarna werd er nog 2x gescoord, eindstand 3-0.
Denemarken moest het opnemen tegen Tjsechie en won dit duel met 2-1. Nederland heeft daardoor een beter doelsaldo dan Denemarken en mag a.s. donderdag gelijk spelen tegen de Denen, maar driemaal winnen is natuurlijk beter.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Tsjechie veranderde de bondscoach veel aan zijn basisopstelling tegen Slovenie, maar liest 7 wijzigingen: 16. Kelly Steen (GK), 03. Lucie Akkerman, 04. Danique Kerkdijk, 08. Inessa Kaagman(C), 15. Lysanne Van Der Wal, 06. Sharon Bruinenberg, 10. Sisca Folkertsma, 17. Cheyenne Van Den Goorbergh, 11. Suzanne Admiraal, 13. Laura Strik, 14. Simone Kets. Alleen Lucie Akkerman, Danique Kerkdijk, Inessa Kaagman en Cheyenne vd Goorbergh stonden wederom in de basis.

Momentje geduld tabbladen worden geladen!

Kort verslag

Kort verslag door VVNED

Oranje is bijna de hele eerste helft in de aanval geweest, er waren een paar kleine speldeprikjes van Slovenie die niet eens onder de noemer doelrijpe kansen mogen staan. Nederland daarentegen heeft 5 prachtige doelrijpe kansen gekregen en daarnaast nog 5x het doel gemist of de bal werd geblokt door keeper of verdediging maar er werd helaas niet gescoord. Er zal ook in de 2e helft weer met z'n allen op een helft gespeeld gaan worden, maar het afmaken op doel moet toch echt verbeteren.
In de 2e helft een Fries onderonsje, op assist van Sisca Folkertsma scoort de net ingevallen Tiny Hoekstra en 2 minuten later scoorde Sisca Folkertsma zelf nu met assist van Suzanne Admiraal.
n de 68e minuut een dubbele wissel, Lineth Beerensteyn en Soraya Verhoeve komen erin voor Simone Kets en Cheyenne vd Goorbergh. Slovenie heeft in de 2e helft 1 doelrijpe kans gekregen voor de rest is Nederland in de aanval. In de 74e minuut scoorde Sisca Folkertsma de 3-0 en dus haar 2e goal, nu met assist van invalster Lineth Beerensteyn. De statistiek geeft aan dat Nederland 11x op doel heeft geschoten en 11x naast of over tegen Slovenie zegge en schrijve 1x.
Kortom, na een teleurstellende 1e helft trekt Oranje in de 2e helft de winst naar zich toe tegen een zwak maar zwaar verdedigend Slovenie.

Wedstrijdverslag

Veel kansen gecreeerd maar nog niet 100% trefzeker
Door Andrew Jacobs

Kans na Kans
Na afgelopen zaterdag in Meerssen met 6-0 te hebben gewonnen van Tsjechië onder 19 was het nu de beurt voor Oranje onder 19 om de 3 punten te pakken tegen Slovenië onder 19.
Het decor voor deze wedstrijd was het prachtige sportpark van v.v. Schaesberg in het Zuid-Limburgse Landgraaf op steenworp-afstand van de Duitse grens.
Het was in de 1e helft alleen maar Oranje wat de klok sloeg maar doelpunten bleven echter uit. Slovenië onder 19 had eigenlijk 1 echte kans, terwijl het legio kansen regende voor Oranje onder 19.

In de 1e minuut was het al bijna raak door Suzanne Admiraal, Oranje wilde snel die 1e goal scoren om aan het doelsaldo te gaan werken. Na die kans was er direct een hoekschop voor Oranje genomen door Inessa Kaagman maar helaas kopte Danique Kerkdijk de bal net naast het doel. De Sloveense meiden verdedigden eigenlijk alleen maar waar de Nederlandse meiden wilden voetballen. En zo diende zich de volgende kans aan, goede actie aan de zijlijn van Simone Kets die een hakbal gaf op Sharon Bruinenberg die de bal gelijk voor gaf op het doel maar Cheyenne van den Goorbergh kon er net niet bij om de bal binnen te schieten.

De volgende kansen voor Oranje lieten niet lang op zich wachten, 4 kansen in 5 minuten maar de bal wilde er maar niet in. Zou het een van die middagen worden waar het dan net niet lukt?

Goede actie van Suzanne Admiraal waarbij de bal via een Sloveense verdedigster over de achterlijn ging maar de scheidsrechtster gaf een doeltrap voor Slovenië i.p.v. een hoekschop voor Oranje. Een schot van Inessa Kaagman ging via de keepster naast het doel, waarbij de goed genomen hoekschop van Inessa Kaagman bijna een doelpunt opleverde, maar Simone Kets kon de bal net niet over de doellijn werken. Ook was er nog een schot van Cheyenne van den Goorbergh die over het doel ging. Weer een hoekschop genomen door Inessa Kaagman, maar ook deze 'halve goal' werd niet ditmaal van de doellijn gehaald door inzet van Danique Kerkdijk. Er was vanaf het beginsignaal maar 1 ploeg die wilde voetballen, alleen de afwerking was er nog net niet in de 1e helft.

We zijn beland in de 24e minuut een goede voorzet van Suzanne Admiraal waar de bal via de keepster bij Lucie Akkerman kwam maar ook zij kreeg de bal er echter niet in.
En meestal als ze er niet in willen dan moet je opletten dat die bal niet aan de andere kant in het netje belandt. Een hoofdrol voor Lucie Akkerman bij de eerste en enige kans voor de Sloveense meiden. Het was Tinkara Senica die de bal naar Nina Predanic schoot, deze laatste loste een schot op doel maar ging via verdedigster Lucie Akkerman over het doel.  Deze hoekschop leverde echter niets op.

Gelijk daarna liet Oranje weer van zich spreken via een schot van Cheyenne van den Goorbergh welke over het doel ging. De rust is bijna bereikt, toch nog een laatste actie voor Oranje voor rust. Een goede actie van Suzanne Admiraal waarbij de keepster de bal los liet, helaas voor het publiek kon Laura Strik de bal echter niet onder controle brengen om de o zo verdiende treffer binnen te schieten.

En zo gingen beide partijen dus rusten met de brilstand terwijl Oranje toch al enkele keren had moeten scoren.

Bevrijdende treffer
In de 2e helft heeft Oranje gelijk een wissel ingevoerd, Laura Strik heeft het veld verlaten en voor haar in de plaats (wat later bleek een gouden wissel) was Tiny Hoekstra gekomen. Na 4 minuten in de 2e helft viel dan eindelijk de bevrijdende treffer voor Oranje. Er was een schot van Sisca Folkertsma waarbij de ingevallen Tiny Hoekstra de bal kreeg en mooi de verdiende treffer naast Slovenië goalie Sara Nemet in het doel schoof, 1-0. De meiden waren nu los want 2 minuten erna lag de volgende treffer in het netje. Sisca Folkertsma die bij het 1e doelpunt de assist gaf, maakte nu het doelpunt na goed doorkomen schoof ze de bal in het Sloveense doel, 2-0.

Oranje wilde meer en er diende zich de volgende kans aan, korte vrije trap van Sharon Bruinenberg op Inessa Kaagman die op doel schoot maar haar schot ging echter net naast het doel. Goede voorzet van Sharon Bruinenberg waarbij Suzanne Admiraal bij de 2e paal echter net niet de bal kon intikken, daarna speelde Tiny Hoekstra zich knap vrij maar schoot de bal over het doel. Bondscoach Koolhof gebruikt een dubbele wissel, Simone Kets ging eruit en Lineth Beerensteyn kwam erin en ook Cheyenne van den Goorbergh ging eruit en voor haar in de plaats kwam Soraya Verhoeve.
De Sloveense coach dacht echter hetzelfde en kwam toen met zijn eerste wissel waardat Oranje al 3x gewisseld had, Nika Babnik verliet het veld en voor haar in de plaats kwam Laura Skvorc.
Na deze handelingen gingen we weer verder met de wedstrijd waarbij de ingevallen speelster Lineth Beerensteyn knap haar tegenstandster passeerde en vanaf de zijlijn de bal goed voorgaf en daar was het wederom Sisca Folkertsma die de bal tegen de touwen schoot, 3-0.

De Sloveense coach kwam toen met de 2e wissel, Nina Predanic ging eruit en Urska Bratusa kwam binnen de lijnen. Het einde van de wedstrijd is bijna inzicht, we noteren 84e minuut vrije trap van Tiny Hoekstra die via keepster Sara Nemet over het doel ging. De hoekschop leverde echter niets op.
Ook Slovenië kwam toen met hun 3e wissel, Tina Zadravec ging eruit en Simona Jelovsek kwam erin. Laatste kans van de wedstrijd, de ingevallen Soraya Verhoeve schoot de bal naar Tiny Hoekstra maar ze kopte de bal echter net naast het doel. Niet lang daarna floot de scheidsrechtster voor het einde van de wedstrijd.

Oranje versus Denemarken
En zo heeft Oranje onder 19 dus 6 punten uit 2 wedstrijden, net zoals Denemarken wat later op de dag met 2-1 had gewonnen van Tsjechië. Nederland heeft een beter doelsaldo van 9-0 tegenover het doelsaldo van Denemarken van 6-1, Oranje zou dan donderdag aan een gelijkspel genoeg hebben om het EK te bereiken maar 3 wedstrijden en daar 9 punten uit halen is nog altijd mooier voor de vele supporters die er komen kijken.
De wedstrijd tegen Denemarken wordt gespeeld a.s. donderdag 9 april om 18:00 uur te sv Meerssen! Kom Allen!

verslag KNVB

Speelsters onder 19 winnen ook tweede wedstrijd

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar heeft de tweede wedstrijd in de eliteronde met 3-0 gewonnen van Slovenië. Op Sportpark Strijghagen zagen 778 toeschouwers een goede eerste helft van het team van KNVB-coach André Koolhof. Het sterke spel van Oranje in de eerste helft werd echter niet beloond met een doelpunt. De tweede helft werd deze lijn doorgezet en dit resulteerde in de openingstreffer van invalster Tiny Hoekstra. Twee minuten later was het Sisca Folkertsma die de voorsprong verdubbelde. In de 73ste minuut bepaalde Folkertsma met haar tweede van de middag de 3-0 eindstand. Nederland staat nu met zes punten uit twee wedstrijden op de eerste plaats. Denemarken volgt met zes punten uit twee wedstrijden.  Om 17.00 uur vanmiddag begon de ontmoeting tussen Denemarken en Tsjechië in Meerssen en die eindigde in een 2-1 winst voor Denemarken. Donderdag speelt Oranje onder 19 de laatste wedstrijd in de eliteronde tegen Denemarken op Sportpark Marsana in Meerssen.

KNVB-coach Andre Koolhof: "We hebben goed spel gespeeld en zijn de bovenliggende partij geweest. Als je dan in de eerste helft niet scoort is dat jammer, maar dan is het belangrijk dat je de moed niet verliest, geen onnodige risico's neemt en vooral geduld bewaart. In de tweede helft is ons geduld beloond en hebben we het goed afgemaakt".

verslag Ons Oranje

Door Welmoed de Lang
Bron OnsOranje.NL

Gelijkspel voldoende voor O-19
Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 heeft de tweede wedstrijd van de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi gewonnen. Maandag trok Oranje de zege in het Limburgse Landgraaf eenvoudig naar zich toe. De regerend Europees kampioen hoopte echter op meer dan de 3-0 zege tegen Slovenië.

“We zijn natuurlijk blij met de winst, maar we hadden graag meer doelpunten gemaakt”, aldus Tiny Hoekstra, die Onder 19 direct na rust wel op het goede spoor zette. Ze kwam als wissel binnen de lijnen en kreeg niet veel later de bal ingespeeld door een verdediger. Ze bedacht zich geen moment, knalde de bal richting het doel en zag de bal vervolgens in de rechter benedenhoek verdwijnen: 1-0. ”Super natuurlijk als je in het veld komt en gelijk scoort. Het brak de wedstrijd gelukkig open.”

Moeizame eerste helft
Tot de goal van Hoekstra vocht Oranje tegen een bepaald niet onaardige Slovenië, maar maakte het ook zichzelf lastig. 37 seconden na de aftgrap van de wedstrijd miste Suzanne Admiraal een levensgrote kans en dat bleek de opmaat voor het missen van vele mogelijkheden in de eerste helft.

Terwijl Slovenië voor rust geen kans kreeg, kon Onder 19 maar geen goal forceren. Hoewel de ploeg wel verwoede pogingen deed, gaf het de Sloveense doelvrouw vaak net de tijd om met haar hand of ander lichaamsdeel de bal uit het doel te houden. Ook Inessa Kaagman en Cheyenne van den Choorbergh hadden met afstandsschoten (net over en naast) het geluk niet aan hun zijde.

‘Je hoopt op snelle goals’
“Hij wilde er maar niet in. Als een van die eerste ballen erin gaat, dan ga je veel makkelijker voetballen. Nu denk je steeds: ‘hij moet erin, hij moet erin’. En dat voetbalt vervelend”, aldus Sisca Folkertsma, die twee minuten na de treffer van Hoekstra de 2-0 aantekende. Een kwartier voor het einde zette de aanvalster na een goede aanval over rechts en een prima voorzet van Lineth Beerensteyn ook de 3-0 op het scorebord.

“Je hoopt na die snelle, opeenvolgende goals gelijk 4-0 of 5-0 te kunnen maken, maar de doelpunten vielen niet. We kregen ook niet meer zo veel kansen als in de eerste helft”, zag Folkertsma.

Donderdag tegen Denemarken cruciaal
Donderdag om 18.00 volgt op het sportpark bij sv Meerssen het cruciale treffen tegen Denemarken. Dat land versloeg Slovenië eerder met 4-0 en speelt maandagavond tegen Tsjechië, het land waartegen Onder 19 met 6-0 won. Omdat alleen de poulewinnaar zich plaatst voor het EK, zal Nederland met veel belangstelling uitkijken naar het duel van de Deense meisjes op maandag. Wint Denemarken niet, dan heeft Nederland op donderdag aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen.

“Om te winnen en het EK te halen zal het tegen Denemarken echt beter moeten”, vindt Folkertsma. Hoekstra: ,”Het wordt een hele lastige pot. Maar we kunnen van Denemarken winnen, daar ben ik van overtuigd.”

De Eliteronde moet leiden tot plaatsing voor het EK 2015, waar Israël in juli de deelnemende landen ontvangt. Daar hoopt Oranje de titel te kunnen verdedigen. In Noorwegen werd de ploeg van André Koolhof in 2014 voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen.

Wedstrijd: Nederland O19 - Slovenie O19 (0-0) 3-0
Datum: maandag (2e Paasdag) 6 april 2015
Aanvang: 15:00 uur
Locatie: v.v. Schaesberg te Landgraaf
Betreft: 2e duel 2e Elite ronde EK kwalificatie 2015 Onder 19 jaar
Ruststand: 0-0
Eindstand: 3-0
Scheidsrechter: Ana Minić (SRB)
Assistenten: Dragana Veljković (SRB) en Nina Hammarberg (FIN)