Wedstrijddatum: zaterdag, 01 oktober 2011

doelpunt

Wedstrijdverslag Stedoco
      Reporter Jan Koppenol

Ste.Do.Co. zit in de hoek waar de klappen vallen

De ploeg van coach Janny Timisela was met een mengeling van hoop en vrees naar Hengelo afgereisd voor de wedstrijd tegen het beloftenteam van de FC Twente vrouwen. De hoop werd ingegeven door het feit dat ook ATC geen denderende competitiestart kende en de vrees bestond hieruit dat het aantal geblesseerde speelsters inmiddels was opgelopen tot 8 vrouwen !
      De wedstrijd was al in de aftast-fase of het ging al mis met Ste.Do.Co. Een ongelukkige overtreding van Aniek Laponder binnen de eigen zestien noopte de goed leidende scheidsrechter Olde Klieverink de bal op de stip te leggen. Deze buitenkans werd door Linsey te Hennepe dankbaar verzilverd.
      Daarna probeerde Ste.Do.Co. via de rechterkant met Liza van der Most en Dominique van Wensveen als beste speelsters het tij te keren, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Die kans viel wel aan de andere kant; onoplettendheid in de Hoornaarse defensie stelden achtereenvolgens Anne Bosveld en Suzanne de Kort in staat de score op te voeren naar 3-0, waarmee de rust werd bereikt.

Het pleit voor de Hoornaarse ploeg dat deze in de tweede helft toch probeerde een goed resultaat
      neer te zetten en voluit ten aanval te gaan, maar ook nu ontstonden er weinig kansen. Een kopbal van Michelle Karsdorp daargelaten. Rond de 70e minuut begon ATC de initiatieven over te nemen en het
      moe gestreden Ste.Do.Co. moest toen ook nog de 4-0 en 5-0 incasseren.

Verslag ATC'65
      Bron website FC Twente (en voor foto's)

ATC ’65/Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag een ruime zege behaald op SteDoCo

Goed begin
      Het begin van de wedstrijd was uitstekend. De speelsters van FC Twente kwamen snel in balbezit en speelden goed positiespel. Ook waren ze verdedigend erg sterk.  In de vijfde minuut van de wedstrijd werd Suzanne de Kort in het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna FC Twente een penalty mocht nemen. Deze werd goed ingeschoten door Te Hennepe. Na tien minuten kwam FC Twente wat meer onder druk te staan. De thuisploeg werd meer teruggedrongen en kwam minder snel aan de bal. Hierdoor kon Stedoco een aantal mogelijkheden creëren die niet benut werden. Na ruim dertig minuten kwam FC Twente weer beter in de wedstrijd. Dit werd beloond met een prachtig afgemaakte goal van Anne Bosveld, op een voorzet van Westervelt, wat een 2-0 voorsprong opleverde. In het verdere verloop van de eerste helft kwam FC Twente verder niet meer in de problemen, en creëerden ze een aantal goede kansen. Vlak voor rust werd de 3-0 gemaakt door De Kort, die de bal prachtig via de korte hoek binnenschoot.

De tweede helft was er hetzelfde speelbeeld als het begin en het einde van de eerste helft. Er werd weer goed gespeeld, en vele mogelijkheden  gecreëerd. In de zestigste minuut kon FC Twente de voorsprong vergroten, maar deze kans werd gemist. In de tweeëntachtigste minuut was het wel raak toen Van Daelen de bal uit de draai mooi in de korte hoek binnenschoot, nadat Berends haar een goede voorzet had gegeven.  In de zevenentachtigste minuut werd het 5-0. Van Daelen legde de bal breed op Berends, waarna zij de bal goed binnenschoot.

Complimenten
      Na afloop van de wedstrijd was trainer Arjan Veurink zeer tevreden. Hij complimenteerde de speelsters met het feit dat de groep grote stappen vooruit maakt, en dat de dingen uit de training goed worden opgepikt.