Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Ste.Do.Co 1 | Ronde 4 | Topklasse 2012-2013

(1 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 22 september 2012
Aanvangstijd: 12:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min. 90 ::<br />Vera Berends doelpunt Min. 70 ::<br />Tessa Klein Braskamp doelpunt Min. 43 ::<br />Tessa Klein Braskamp

Tijd Gebeurtenis
90doelpuntVera Berends (1x)
70doelpuntTessa Klein Braskamp (1x)
43doelpuntTessa Klein Braskamp (1x)

Beloften Vrouwen winnen thuis van SteDoCo
Bron tekst website FC Twente

ATC’ 65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen van SteDoCo. Vlak voor rust zette Tessa Klein Braskamp de 1-0 op het scorebord. In de tweede helft liep het elftal met doelpunten van wederom Klein Braskamp en Vera Berends verder uit.

Het hoogtepunt uit de eerste helft speelde zich vlak voor rust af. Toen knalde Tessa Klein Braskamp een afgeketste bal vanuit de zestien in de verre hoek raak. Een voorsprong waar, ondanks dat er tot op dat moment weinig kansen te noteren vielen, niet veel op af te dingen viel. De Beloften van FC Twente Vrouwen hadden in het eerste bedrijf namelijk het meeste balbezit en een duidelijk veldoverwicht. De bezoekers van SteDoCo wachtten op foutjes aan Twentse kant, om zo via de counter gevaarlijk te kunnen worden.

In de tweede helft lieten de Tukkers het beste gedeelte van de middag zien, zo vond trainer Joost du Gardijn. “We speelden verzorgd voetbal en het tempo ging omhoog.” Dit resulteerde in kansen voor zijn ploeg. Een schot van Vera Berends ging er net niet in en ook een aantal voorzetten konden ternauwernood door de bezoekers worden tegen gehouden.

In de zeventigste minuut kwam de, volgens de trainer, bevrijdende tweede treffer. “Tot aan die goal waren we wel beter, maar het lukte nog niet om de voorsprong uit te bouwen. Dan blijft het altijd oppassen voor een tegentreffer”. Ook het tweede doelpunt kwam op naam van Klein Braskamp. Vanaf twintig meter schoot ze een vrije trap in de kruising.

In het restant van de wedstrijd bleef de thuisploeg kansen creëren waaruit vlak voor tijd nog een derde treffer viel. Na een combinatie met Cheyenne van den Goorbergh kwam Vera Berends alleen voor de keeper van SteDoCo te staan en zorgde zo voor een 3-0 eindstand,. Dankzij deze fraaie overwinning bezet ATC’ 65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen momenteel de tweede plaats in de Topklasse