Denemarken O19 wint van Nederland

Titelverdedigster Oranje O19 gaat helaas niet naar Israel.
Het Team van Andre Koolhof heeft de rechtstreekse kwalificatie niet behaald. Al snel stond Oranje op een 1-0 achterstand. Een gelijkspel had genoeg geweest voor Nederland, maar helaas werd de gelijkmaker niet gescoord. Voor Denemarken was dit ene doelpunt genoeg om poulewinnaar te worden.

Bondscoach Koolhof begon met de volgende opstelling: Paulina Quaye, Corine Peels, Lucie Akkerman, Danique Kerkdijk, Maureen Sanders, Inessa Kaagman, Vita van der Linden, Sippie Folkertsma, Lineth Beerensteyn, Tiny Hoekstra en Suzanne Admiraal.
Klik op lees meer voor o.a. de statistiek, foto's door Roel Ubels en Leo Soeters en diverse wedstrijdverslagen ...>>>

Momentje geduld tabbladen worden geladen!

Kort verslag

Kortverslag VVNED

Nederland kwam al gauw op een 1-0 achterstand. De wedstrijd verloopt moeizaam voor Nederland. Denemarken heeft wat meer en betere kansen gekregen, Nederland een paar corners en een tweetal kansen. Ook in de 2e helft lukte het Oranje niet om de gelijkmaker te scoren. Denemarken verdedigde haar 1-0 winst met succes en zal als poulewinnaar naar Israel gaan.
Erg jammer, zo dichtbij geweest, maar misschien is er nog een mogelijkheid om als beste 2e een kans te krijgen, we wachten het af.

Laatste nieuws:
Helaas, helaas!! Engeland heeft de strafschop benut tegen Noorwegen en gaat als beste tweede naar het EK. Geen EK dus voor Oranje O19. (zie uitleg in verslag KNVB)

Wel naar Israel gaan: Spanje, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Noorwegen en Denemarken

Spannende ontknoping EK-kwalificatie vrouwen onder 19

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar heeft vanavond verloren van Denemarken (1- 0). Het was Signe Bruun die in de 5e minuut het doel troef namens de Denen. Hierdoor eindigt de ploeg van KNVB-coach André Koolhof op de tweede plek in de poule. Gevolg is dat kwalificatie voor het EK in Israël nog geen zekerheid is. Naast alle groepswinnaars kwalificeert ook de beste nummer twee zich voor het EK. De Speelsters onder 19 zijn nu afhankelijk van een penalty die overgenomen moet worden bij de wedstrijd Engeland – Noorwegen. Deze penalty wordt vanavond om 22.45 uur Nederlandse tijd overgenomen.

De Engelsen kregen in de wedstrijd tegen Noorwegen (d.d. 4 april 2015) in de blessuretijd een penalty, maar liepen zelf te vroeg in waardoor de penalty eigenlijk opnieuw genomen moest worden. De stand was op dat moment 1-2 in het voordeel van de Noren. Echter, de penalty werd op dat moment niet opnieuw genomen, maar de scheidsrechter kende een vrije trap toe aan Noorwegen. Na afloop van de wedstrijd besloot de UEFA echter dat de penalty vanavond opnieuw moet worden genomen. Mochten de Engelsen de penalty benutten, dan eindigen zowel Noorwegen als Engeland op zeven punten en waardoor beide landen zich kwalificeren. Mochten de Engelsen missen, dan gaat het team van KNVB-coach André Koolhof, alsnog als beste tweede naar het EK in Israël.

Koolhof: “Het is absoluut een teleurstellend resultaat. Denemarken was vandaag een maatje te groot helaas. Nu wacht ons het bizarre scenario dat we afhankelijk zijn van een penalty die over genomen moet worden bij Engeland. Mocht hij erin gaan, liggen we eruit, missen ze, gaan wij alsnog naar het EK. We wachten af.”

Het EK vindt van 15 tot en met 27 juli 2015 plaats in Israël. Samen met het gastland zullen in totaal zeven landen strijden om de Europese titel.

OnsOranje

Wedstrijdverslag OnsOranje.NL

Engelse penalty nekt Vrouwen onder 19
Door Welmoed de Lang

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar heeft vanavond verloren van Denemarken (1- 0). Het was Signe Bruun die in de 5e minuut het doel troef namens de Denen. Hierdoor eindigt de ploeg van KNVB-coach André Koolhof op de tweede plek in de poule. Oranje krijgt aankomende zomer echter niet de kans om haar titel te verdedigen. Engeland plaatste zich namelijk als beste nummer twee.

Controversiële strafschop
De Engelsen kregen in de wedstrijd tegen Noorwegen (d.d. 4 april 2015) in de blessuretijd een penalty, maar liepen zelf te vroeg in waardoor de penalty eigenlijk opnieuw genomen moest worden. De stand was op dat moment 1-2 in het voordeel van de Noren. Echter, de penalty werd op dat moment niet opnieuw genomen, maar de scheidsrechter kende een vrije trap toe aan Noorwegen. Donderdagavond werd om 22.45 strafschop overgenomen, waardoor Engeland zich als beste nummer twee plaatste voor het EK.

Engelse wachtkamer
Na afloop van de wedstrijd besloot de UEFA echter dat de penalty vanavond opnieuw moest worden genomen. Mochten de Engelsen de penalty benutten, dan eindigen zowel Noorwegen als Engeland op zeven punten. Daardoor kwalificeren beide landen zich. Hadden de Engelsen gemist, dan was het team van KNVB-coach André Koolhof alsnog als beste tweede naar het EK in Israël gegaan.

Bizar scenario
Koolhof: “Het is absoluut een teleurstellend resultaat. Denemarken was vandaag een maatje te groot helaas. Nu wacht ons het bizarre scenario dat we afhankelijk zijn van een penalty die over genomen moet worden bij Engeland. Mocht hij erin gaan, liggen we eruit, missen ze, gaan wij alsnog naar het EK. We wachten af.” Het EK vindt van 15 tot en met 27 juli 2015 plaats in Israël. Samen met het gastland zullen in totaal zeven landen strijden om de Europese titel. Oranje is titelverdedigster.

Wedstrijd: Denemarken O19 - Nederland O19  (1-0)  1-0
Datum: donderdag 9 april 2015
Aanvang: 18:00
Locatie: sv Meerssen te Nederland
Betreft: 3e duel 2e Elite ronde EK kwalificatie 2015 Onder  19 jaar
Ruststand: 1-0
Eindstand: 1-0
Scheidsrechter: Lina Lehtovaara (FIN)
Assistant referees: Nina Hammarberg (FIN) en Elodie Coppola (FRA)
Fourth official: Florence Guillemin (FRA)