Wedstrijdverslag: FC Plubos - SV Lake Valley | Ronde 21 | Eredivisie Zaal 2011-2012

door Marianne Pluijmers

Gelijkwaardige teams lezen elkaar de les.

Een wedstrijd met een curieus verloop en zeker stof tot napraten. Er waren 3 minuten voor nodig om de 1-0 wisselstand na rust uit te bouwen tot een riante 5-0 voorsprong.
De doelpuntenregen werd euforisch gevierd door een  joelend publiek. Lake Valley keerde de uitzichtloze situatie en kwam terug tot 5-3 waar Linsey Philipsen een groot aandeel in had als meespelende keepster. Plubos had geen juist antwoord op de tactische omzetting. Coach Fien Timisela zag haar hoofd al dwalen. In een turbulent eind hield Plubos echter toch de punten in Alkmaar. Ze houd daarmee de mogelijkheid open om volgende week nog een plaats in de ranglijst te stijgen in een direct duel tegen rivaal watervogels.

Er heerste een gezellige rumoerige sfeer in sporthal de Meent tijdens deze laatste thuiswedstrijd. Voor aanvang van de wedstrijd en in de rust was het veld bezet door +- 20 voetballende jongens en meisjes. Juf Ilja werd gesupport door haar schoolklasje. Meisjes van de voetbalschool hadden speciale Plubos minimuffins gemaakt en trakteerde het ruim aanwezige publiek en speelsters. De wedstrijd deed de rest: een heuse happening.
Chantal Pluijmers had er helaas weinig van mee gekregen. Zij moest het veld na enkele minuten spelen verlaten richting huisartsenpost wegens een enkeltrauma.

Het was Deborah Cordes die voor de openingstreffer zorgde. Een fraaie pass van Bianca Webeling over de verdediging bereikte de vrij voor de keepster staande Cordes die na aanname de bal fabuleus uit de draai achter Philipsen schoot. Na deze treffer werd er door beide partijen gecontroleerd verder gespeeld.  Waar Lake Valley voornamelijk balbezit had kreeg Plubos nog enige kansen waaronder Rina Blondeau zonder resultaat.

In de minuten na rust gebeurde er meer. Brigitte Pluijmers kwam tot verrassende schoten, maar  Philipsen verrichtte goed werk. In een rebound raakte Webeling de paal. Ook Plubos keepster Nanouk Groentjes moest in actie komen. Een spannende fase waar zowel Cordes als Ilja van der Deure geel kregen.

Met een wereldcombinatie maakte Plubos een einde aan de hectiek. Marintha Louwe kwam langs de linker lijn door een speelde cross op Ilja, die meteen de opkomende Cordes bediende, die haar 2e goal binnenschoot middels een inzet door de benen van de keepster.
De twee goals die kort daarop volgde kwamen vanuit een actie van Ilja. De ene kreeg Marintha Louwe na een schot van Ilja via de paal en  keepster achter de lijn. Bij de ander ronde Ilja een goed uitgespeelde counter af op aangeven van Bianca na een onderschepping van Marintha.
Een terugsprintende verdedigster kon de pass van Ilja op Brigitte nog net raken, maar tikte daarbij de bal in eigen doel: 5-0

Met nog 10 minuten op het bord ging Lake Valley alles of niks spelen. Linsey Philipsen maakte het de Alkmaarse meiden knap lastig door als extra aanvaller op de helft van Plubos te acteren. Plubos werd verleid om de score uit te breiden. Er werd meerder malen gepoogd de onderschepte ballen direkt vanaf eigen helft in het lege goal te krijgen echter zonder resultaat. Het was Philipsen zelf die de goal maakte na vijf minuten voorin mee doen. De overall sterk spelende Mirjam van Dijk probeerde de rust te doen terug keren maar binnen twee minuten belandde de bal nog tweemaal achter Nanouk Groentjes middels goals van Yvon Gerrits en Beau Nelissen. Waarbij Nanouk Groentjes nog in actie moest komen met een 1 tegen 1 situatie wist zij de bal te houden. Waardoor de score onveranderd bleef. Spanning alom in het Alkmaarse kamp.

Een time-out bracht enigszins verlichting bij Plubosvrouwen, maar van een rustig uitspelen van de laatste minuten was geen sprake. Beide teams kregen nog kansen maar de stand bleef 5-3.