Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - ZVV Watervogels'64 | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Drachtster Boys blijft koploper in de eredivisie zaalvrouwen

Vrijdagavond klonk niet alleen muziek bij de Ladies Night in de Korfbalhal in Drachten, maar ook een luid gejuich na het laatste fluitsignaal. Vrouwen 1 behield de koppositie in de eredivisie. Met 7-4 werd er gewonnen van mede koploper ZVV Watervogels ’64 uit Den Helder.

De eerste helft begon onrustig. De thuisclub had veel balbezit, maar ook veel balverlies. Af en toe waren er kleine speldenprikken op het doel van Anita Blokker. Na negen minuten in de eerste helft kwam Drachtster Boys op achterstand door een doelpunt van Monique van de Rijst; 0-1. Daarna was de ban gebroken. Shannon Viet kon in de dertiende minuut door een verrassend schot de thuisclub op een gelijke stand brengen; 1-1. Vervolgens kreeg Brenda Eefting twee goede kansen, waarvan er één werd benut. Vanuit de linkerachterlijn schoot ze hard en laag in de verste hoek achter Anita Blokker; 2-1. Met een messcherpe counter langs de zijlijn bereikte Janneke Vellema, Vera Veelers voor het doel; 3-1. In de laatste minuut wist Watervogels, door Chantal Hendriksen, weer de aansluiting te vinden. Dit betekende tevens de ruststand, 3-2.

In de tweede helft speelde Drachtster Boys het slim uit. Door goed storen van Brenda Eefting wist zij Jessie Prijs te bereiken. Die vond de verste hoek bracht hiermee de marge weer op twee; 4-2. Monique van de Rijst wist door het shirt van Marleen Reenders vast te houden een aanval te stoppen en kort daarna moest ook Manon Roosjen een overtreding maken (shirt vasthouden van de doorgebroken Brenda Eefting) en kreeg hiervoor geel. Dit weerhield de Drachtster vrouwen niet om gewoon door te gaan. Na een hard schot op doel vanaf de rechterachterlijn verrast Esther van Toledo keepster Anita Blokker, die de bal ongelukkig in eigen doel werkt; 5-2. De laatste tien minuten was het billenknijpen. Vele overtredingen werden bestraft met 10meter ballen tot gevolg. Aaike Verschoor wist hiermee voor Watervogels de 5-3 te maken. Teuny Bosma verrichtte nog een goede redding na een goed schot van Manon Roosjen. Met de laatste minuten op de klok schoot Brenda Eefting de bevrijdende 6-3 binnen. Aaike Verschoor (6-4) en Vera Veelers (7-4) mochten nog aanleggen voor een 10 meter bal, dit leverde de 7-4 eindstand op.

Volgende week speelt Drachtster Boys de volgende topper, uit tegen Pernis in Schiedam.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – ZVV Watervogels ’64 7-4