Wedstrijdverslag: DTS Ede 1 - Saestum 1 | Ronde 9 | Topklasse 2012-2013

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 november 2012
Aanvangstijd: 14:00 u

Tijdlijn

geel Min.  ::<br />Linda Helbling doelpunt Min. 83 ::<br />Willeke Pater
doelpunt Min. 54 ::<br />Nadia Beerschoten, van doelpunt Min. 52+90 ::<br />Linda Veldhuizen doelpunt Min. 44+47 ::<br />Danique Zadelhoff, van

Tijd Gebeurtenis
83doelpuntWilleke Pater (1x)
54doelpuntNadia Beerschoten, van (1x)
52+90doelpuntLinda Veldhuizen (2x)
44+47doelpuntDanique Zadelhoff, van (2x)
geelLinda Helbling (1x)

Verslag van DTS EDE
Door Eveline Zech

Saestum straft fouten DTS af: 1-5

Na de knappe overwinning op ATC’65 een week eerder, had DTS de doelstelling om in eigen huis tegen de huidige nummer 2, Saestum, een punt te pakken. De eerste helft leek dat er nog wel in te zitten, maar in het vervolg wisten de bezoekers overtuigend de drie punten binnen te halen.

De thuisploeg begon redelijk aan de wedstrijd. Pas na 20 minuten werd Saestum gevaarlijk. Het spel ging aardig gelijk op en een punt voor de Edese ploeg leek zeker haalbaar. Maar vlak voor rust liet de Danique van Zadelhof haar kwaliteiten zien. Vanaf rechts kwam zij opzetten, kneep naar binnen en rondde goed af zonder dat het haar erg lastig werd gemaakt: 0-1.

Toen was het de beurt aan DTS. Linda Helbling ging alleen op het vijandelijk doel af, maar werd van achteren neergelegd binnen de lijnen van het zestienmetergebied. De scheidsrechter deed echter weinig moeite om zijn partijdigheid te verbloemen en liet onverstoorbaar verder spelen. Later bleek dat hij in ieder geval niet zijn kaarten vergeten was, want Linda Helbling kreeg zelf wel geel na protesteren toen al snel een nieuwe overtreding op haar werd gemaakt. Saestum wist het moment goed te benutten om de 0-2 binnen te leggen tegen het niet goed georganiseerde DTS.

Kansloos was de thuisploeg dus nog niet, maar daar ging het wel al snel naartoe toen in de 52e minuut de 0-3 in het net lag en twee minuten later zelfs de 0-4. DTS was totaal niet scherp en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt, wat door een ploeg als Saestum direct wordt afgestraft. De blauw-witten werden in de slotfase nog wel wat gevaarlijker, maar de wedstrijd was al gespeeld. Willeke Pater tikte in de 83e minuut nog wel een eretreffer binnen na goed voorbereidend werk van Linda Helbling. De nummer 2 van de ranglijst sloot de wedstrijd in stijl af. Vanaf de rechterkant schoot Linda van Veldhuizen fraai de 1-5 in de verre hoek van het Edese doel.

Hoewel het geen schande is om van een topploeg als Saestum, satellietclub van FC Utrecht, te verliezen, had DTS er deze middag toch meer uit kunnen en moeten halen. De punten gingen mee naar Zeist en een zesde plek is nu voor DTS. Bert Beerdsen en zijn ploeg moeten vooruit kijken naar de volgende interessante wedstrijd tegen The Knickerbockers aanstaande zaterdag. In Groningen zal om 14:30 uur worden afgetrapt tegen de huidige nummer 3.

Plaats: Ede, sportpark Inschote

Opstelling DTS:
Goal: Claire Bakkum;
Verdediging: Anne-Meike Overduin; Cynthia de Geus; Kirsten Kranenburg (63’ Anne van de Fange); Larissa Libosan;
Middenveld: Renate Vonk; Merlin te Wilt; Serena Suitela (67’ Julia Fielt);
Aanval: Linda Helbling; Marleen Hoofd (45’ Willeke Pater); Eveline Zech;