Wedstrijdverslag: Reiger Boys/TrefferUitzendbureau - Drachtster Boys | Ronde 6 | Eredivisie Zaal 2015-2016

Reiger Boys/TrefferUitzendbureau - Drachtster Boys
1 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 oktober 2015
Aanvangstijd: 21:15 u

Zaalvrouwen Drachtster Boys winnen in Heerhugowaard

Vrijdagavond speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys in Heerhugowaard tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau VR1 dat nog ongeslagen was. Na de ruime overwinning op Drs. Vijfje dat eveneens nog ongeslagen was, moest Drachtster Boys laten zien dat het de weg omhoog heeft ingezet.

Reiger Boys trapte af en werd direct gevaarlijk. Teuny Bosma, die een uitstekende wedstrijd keepte moest in de beginfase reddend optreden. Rona Mosterd, die in de bekerwedstrijd een plaag was voor Drachtster Boys, kon tot drie maal toe voor het doel van Bosma verschijnen en schieten. Aan de andere kant waren er kansen voor Lotte Donath en Sylvia van der Geest, maar zij vonden keepster Jesca Willemsem op hun weg. Ook een vrije trap van Esther van Toledo trof geen doel. Het tempo lag hoog en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, al was Reiger Boys wat gevaarlijker voor het doel. Het spel golfde op en neer. In de 16e minuut kwam Drachtster Boys op voorsprong nadat het na een aanval van Reiger Boys razendsnel omschakelde. Teuny Bosma stopte de bal en uit haar verre worp, scoorde Jessie Prijs met een kopbal: 0-1. Een minuut later kwam Drachtster Boys op vijf overtredingen te staan en moest het dus oppassen dat het geen tienmeter bal tegen kreeg. Reiger Boys zette wat meer druk en kreeg een kans op de gelijkmaker. Bosma kon redden, nadat de bal via de paal weer het veld in sprong. In de laatste minuut van de eerste helft ontving Dominque Verweij een gele kaart na een overtreding op Shannon Viet. De vrije trap werd door Viet zelf hard binnengeschoten: 0-2. Met nog 5 seconden op de klok kreeg Reiger Boys nog een tienmeterbal. Chantal Hendriksen stond achter de bal, maar wist ook nu Teuny Bosma niet te passeren.

In het begin van de tweede helft waren er een tweetal kansen voor Marian Meijer. Haar kopbal ging net naast en bij de tweede paal werd zij net niet bereikt door Jessie Prijs, door goed verdedigen van Reiger Boys. Aan de andere kant was er een enorme kans voor Reiger Boys.

In een drie tegen twee situatie maaide Inge Woldhuis over de bal heen. In de 31e minuut scoorde Reiger Boys de aansluitingstreffer. Uit een corner schoot Dominque Verweij hard in. Haar schot werd door Shannon Viet zodanig van richting veranderd dat Teuny Bosma kansloos was; 1-2. Even later schoot Jessie Prijs op keepster Willemsen na een counter van Drachtster Boys. Een indirecte vrije trap van Reiger Boys wegens het te lang vasthouden van de bal , werd door Bosma gestopt. Reiger Boys moest meer risico nemen en hierdoor ontstond er in de counter ruimte voor Drachtster Boys. Esther van Toledo kreeg in zo’n counter nog een kans, maar werd niet helemaal goed aangespeeld, waardoor het schot gestopt kon worden. Drachtster Boys speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en bezorgde ook Reiger Boys, na vorige Drs. Vijfje, de eerste nederlaag van het seizoen.

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau VR1 – Drachtster Boys VR1: 1-2

Selectie Reiger Boys/  Treffer Uitzendbureau VR1: Jesca Willemsen, Rona Mosterd, Inge Woldhuis, Chantal Hendriksen, Larissa Smit, Demi Wustenhoff, Jaimy Visser, Monique van der Rijst, Dominqie Verweij

Selectie Dr. Boys VR1: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Esra van der Heide, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Marian Meijer