Wedstrijdverslag: FC Plubos - ZVV Watervogels'64 | Ronde 11 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FC Plubos - ZVV Watervogels'64
2 1
(2 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 december 2011
Aanvangstijd: 20:05 u

Collectief Plubos (wint en) zet publiek in vuur en vlam (met winst)

Verslag van Plubos
Door Marianne Pluijmers

Collectief Plubos pakt de volle winst

Na de domper van vorige week was het nu feest in Alkmaar. Eenmaal eerder in de competitiegeschiedenis werd er van Watervogels gewonnen. In een zeer spannende wedstrijd speelde Plubos als een hecht team, werd het publiek vermaakt, zorgden de gezusters Pluijmers voor de goals en stelde keepster Nanouk Groentjes in een zinderende slotfase de winst veilig.

Triest was een sterfgeval in het gezin van één van de speelsters. De beginceremonie werd afgesloten met een minuut stilte en Plubos speelde met rouwband. Daarnaast hadden zij nog te kampen met ziekte- en blessureafwezigen, zodat dit keer met twee wissels de strijd aangegaan werd. De meisjesteams van Plubos en Watervogels speelden een voorwedstrijd wat voor volle tribunes en een pittige sfeer tijdens de hoofdwedstrijd zorgde.

Binnen twee minuten opende Brigitte Pluijmers, na goed doorkomen en op aangeven van spits Rina Blondeau, de score. In de beginfase had Plubos de overhand en kreeg meerdere kansen. Het was echter Aaike Verschoor die zichzelf vrij speelde en, uit het zicht van Groentjes, van afstand de gelijkmaker scoorde.

De 2-1 viel in de 10de minuut. Chantal Pluijmers schoot vanuit een corner de bal in de linker bovenhoek buiten het bereik van keepster Anita Blokker. Daarna had Plubos meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen wat echter niet lukte.

Ook de tweede helft kwamen de Alkmaarsen goed uit de startblokken. Een super lopende aanval over veel schijven belandde na een schot van Blondeau op onderkant lat.

Een open wedstrijd volgde met over en weer veel strijd en spannende momenten met veel oehs en aa’s uit het publiek. De paal hield Watervogels in de wedstrijd. Een verwoestend schot van Chantal Pluijmers spatte via de binnenkant weer terug in haar voeten. Bij haar inzet uit de rebound stond Blokker in de weg.

Waar Plubos de winst al lang had kunnen veiligstellen zorgde Watervogels voor een gevaarlijk slotoffensief. Nanouk Groentjes was echter opperbest. In een zinderende slotminuut moest zij zelfs nog vier keer blinken om de winst veilig te stellen. Het Plubos publiek was daverend enthousiast en feliciteerde de meiden met een langdurig applaus en staande ovatie. Een supporter: ‘Wat een pot, dit is waarvoor je naar de sporthal komt!’