Wedstrijdverslag: RKTSV - Reiger Boys 1 | Ronde 12 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 december 2011

geel

Verslag van RKTSV
      Door Jos Butink

RKTSV wint eenvoudig van Reiger Boys

De dames van RKTSV hadden maar een half uur nodig om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Na 7 minuten was het Liv Aerts die de 1-0 liet aantekenen. 6 minuten later  was het Sanne Schoenmakers, welke zelf de bal op het middenveld veroverde, 3 speelsters haar hakken liet zien en beheerst de 2-0 scoorde. De wedstrijd speelde zich ook hierna voornamelijk af op de helft van Reiger Boys. Met uitvallen probeerde ze wel de Kerkraadse verdediging te verschalken, maar Glynis Vromen, geflankeerd door de beide Loesjes (Plantaz en Butink) losten dit bekwaam op. Toen dezelfde Sanne Schoenmakers in de 30e minuut wederom de bal,  achter de Heerhugowaardse doelvrouwe deponeerde, waardoor het 3-0 werd, was de wedstrijd gespeeld.

In de 2e helft speelde RKTSV de wedstrijd gecontroleerd uit. Het beeld bleef hetzelfde, maar RKTSV hoefde niet zo nodig meer. Dat Katja Demacker slecht eenmaal in de gehele wedstrijd op de proef gesteld werd, geeft aan dat Reiger Boys geen  vuist kon maken om iets aan de stand te wijzigen. De angst die trainer Ronald van Bakel voor de wedstrijd had, doordat de selectie maar minimaal door kleine blessures en ziektes had getraind, bleek dus gelukkig niet terecht.  RKTSV blijft hierdoor lijstaanvoerder en moet volgende week de moeilijke uitwedstrijd spelen tegen de nummer 2 van verleden seizoen, Be Quick’28 uit Zwolle.

Verslag van Reiger Boys
      Door Simone Verschoor

KERKRADE – zaterdag moesten de dames van Reiger Boys al vroeg uit de veren om voor de wedstrijd tegen de koploper RKTSV naar Kerkrade af te reizen. Een hele klus voor het zwaar gehavende team van coach Arnold de Block. In het eerste half uur van de wedstrijd kregen zij drie doelpunten om de oren maar konden zich niet sterk maken om hier nog enige verandering in te brengen. Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Schenk zet de thuisploeg Reiger Boys onder druk, de Heerhugowaardsen laten zich terug dringen en het spel speelt zich voornamelijk af op hun eigen helft. Na 6 minuten spelen is het Liv Aerts die op doel schiet, keepster Jesca Willemsen tikt met èèn hand tegen de bal maar dat is niet genoeg om hem over haar doel te tikken en dus verdwijnt de bal achter haar de goal in 1-0.

Even later is het Sanne Schoenmakers die vanaf het middenveld diverse speelsters achter zich laat en de 2-0 goed in de hoek weet te schieten. De wedstrijd is nu slechts 12 minuten oud en het spel speelt zich nog steeds af op de helft van Reiger Boys, een vrije trap van Vera Wanrooy gaat rakelings over de lat dus daar komen de dames nog goed weg. Een bij Reiger Boys genomen vrije trap komt bij spits Christa Schelvis terecht maar haar schot is te zacht en dus geen probleem voor keepster Katja Demacker. Er wordt wel van alles geprobeerd bij RB maar het is het allemaal net niet, en als dan de snelle Schoenmakers weer richting doel gaat moet keepster Willemsen het afleggen op de rand van de 16 en gaat de 3-0 tussen de palen na 30 minuten spelen. De hard werkende junior Dominique Verweij weet de bal voor te krijgen maar de achterhoedde van RKTSV is oplettend en schermt  de opkomende Schelvis prima af.

Na de rust is er wel degelijk iets verandert bij Reiger Boys, de dames zijn feller en zetten meer druk. Maar de thuisploeg vindt het wel prima zo en dat is lastig voetballen. Een schot op doel van Schoenmakers wordt door keepster Willemsen goed gepakt en even later is het Sue  Ranie Hok a Hin die van achteruit zeer snel langs de zijlijn op komt en de bal richting het doel schiet maar de afwerking mist.
      Er wordt wederom van alles geprobeerd maar ook in deze 2e helft lukt het Reiger Boys niet om de stand te veranderen, iets wat op basis van de werklust in deze 45 minuten wel verdiend zou zijn.

Locatie: Kerkrade