Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Be Quick'28 1 | Ronde 18 | Topklasse 2012-2013

Beloften Vrouwen boeken verdiende zege
ATC’ 65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Be Quick ’28 met 3-0 gewonnen. In de eerste helft zorgde Kirsten Bakker voor een 1-0 voorsprong. Jill Roord was na rust twee keer trefzeker.

Sterke start
De 3-0 zege van zaterdagmiddag was dik verdiend. Bijna de gehele wedstrijd hadden de Beloften van FC Twente Vrouwen de overhand. De ploeg kwam sterk uit de startblokken en Be Quick ’28 werd gelijk vastgezet.  In die fase werden meteen veel ballen veroverd. Toch lieten de bezoekers zich niet helemaal onbetuigd, maar het bleef bij een aantal counteraanvallen welke geen echt gevaar opleverden.

Fraaie 1-0
Aan de andere kant wist FC Twente wel gevaarlijk te worden. Met veel corners en schoten op goal zocht de ploeg nadrukkelijk naar de voorsprong. Judith Westervelt was er het dichtste bij met een schot op de paal. Het bleek een voorbode, want na vijfentwintig minuten zorgde Kirsten Bakker op fraaie wijze voor 1-0. Een afgeslagen bal werd door haar van achttien meter diagonaal in de kruising geknald. Tien minuten later leek die voorsprong verdubbeld te worden. Tessa Klein Braskamp kreeg de bal via de keeper van Be Quick ‘28 onverwachts voor haar voeten, maar ze schoot vervolgens naast. Hierdoor was de stand bij rust nog steeds 1-0.

Goed positiespel
In de tweede helft hadden de Twentse Beloften de straffe tegenwind die er zaterdag waaide, tegen. Maar de ploeg loste dit heel slim op. Er werd in het gehele tweede bedrijf goed positiespel gespeeld. Er zat veel beweging in het elftal en de opbouw begon steeds van  achteruit. De bezoekers hadden hier geen antwoord op. Na tien minuten leidde het overwicht tot een tweede goal. Jill Rood scoorde na een goede actie van Judith Westervelt en acht minuten later zorgde diezelfde Roord ook nog voor 3-0 na een assist van Van Gurp. Be Quick ’28 kreeg tien minuten voor tijd nog een grote kans op 3-1, maar Danielle de Seriere redde knap in een één op één situatie.

Trainer Joost du Gardijn kon na afloop tevreden terugkijken op de wedstrijd en met name op het spel in de tweede helft. “We zijn erg goed omgegaan met de omstandigheden waar we na rust mee te kampen hadden. Met zo’n harde wind heeft het geen zin om de lange bal te hanteren en dat heeft de ploeg keurig opgevangen. We lieten goed positiespel zien.”