Wedstrijdverslag: The Counters - FC Gelre | Ronde 20 | Eredivisie Zaal 2012-2013

The Counters - FC Gelre
1 8

Wedstrijddatum: vrijdag, 29 maart 2013

Verslag van The Counters
Door Paulien van Vliet

The Counters begonnen goed tegen de ploeg uit Wehl. In de eerste minuut van de wedstrijd is er een kans voor The Counters via Melanie Snoeijink. Kort daarna krijgen The Counters een vrije trap, deze willen zij snel nemen maar een speelster van FC Gelre staat te dichtbij. De scheidsrechter geeft hiervoor meteen een gele kaart aan de speelster van FC Gelre. De vrije trap wordt opnieuw genomen, maar het schot van Melanie Snoeijink gaat helaas naast. Daarna krijgt FC Gelre enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar door goede reddingen van keepster Mariël van de Geer blijft de wedstrijd gelijk. Ook The Counters komen er aantal keer goed uit,  helaas weten de aanvallers Gemma van Vliet en Caroline Sturop niet te scoren. Uiteindelijk zijn het The Counters die een doelpunt weten te maken via Caroline Sturop na een goede pass van Melanie Snoeijink. 1-0 voor The Counters. In de wedstrijd worden stevige duels aangegaan en in een duel om de bal gaat de bal over de zijlijn. Hierbij is een speelster van The Counters het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en speelt hierbij onnodig de bal weg. Ook hierbij is de scheidsrecht direct en geeft de speelster van The Counters een gele kaart. Tegen het einde van de eerste helft krijgt FC Gelre via Naomi Toussaint en Linda Tiemes enkele grote kansen om nog voor de rust gelijk te maken. The Counters hebben bij deze aanvallen het geluk aan hun zijde, dat de bal er niet ingaat. Ruststand 1-0.

In de rust van The Counters wordt besproken om zo verder te gaan en The Counters willen de punten in Koog aan de Zaan houden. Toch beginnen de speelsters van The Counters niet sterk en is het FC Gelre die veel druk zet, waardoor The Counters er niet uitkomen. Al vrij snel maakt FC Gelre gelijk via Linda Tiemes, 1-1. Na de gelijkmaker van FC Gelre proberen The Counters het spel uit de eerste helft weer op te pakken. Tijdens een aanval van The Counters wordt de bal onderschept door een speelster van FC Gelre, waardoor zij kunnen counteren. Door niet snel genoeg te schakelen van The Counters kan FC Gelre het tweede doelpunt maken via Iris Thus, 1-2. Na het tweede tegendoelpunt proberen The Counters nog wat terug te doen door een aanval van Caroline Sturop en Anouk Noom. Helaas levert dit geen doelpunt op. Na een overtreding van aanvoerster Maureen Koster op een speelster van FC Gelre aan de rechterkant van het veld, mag FC Gelre een vrije trap nemen. De vrije trap wordt goed terug gelegd naar Linda Tiemes en zij schiet de bal goed in de verre hoek van het doel, 1-3. Na dit doelpunt gaan zichtbaar de koppies van de speelsters van The Counters hangen en is het vertrouwen in een goede afloop weg. FC Gelre drukt steeds meer en The Counters komen er dan ook bijna niet meer uit. Na een uitgooi van keepster Mariël van de Geer wordt de bal niet goed aangenomen en kan FC Gelre weer op het doel af, en maakt Iris Thus de 1-4 voor haar ploeg. Na een aanval van The Counters wordt door een slechte pass de bal onderschept door FC Gelre, en maakt Anke Kaal de 1-5. De speelsters van The Counters proberen nog wat terug te doen door schoten van afstand van Melanie Snoeijink en Eke Wardenaar. Maar door een afstandsschot van Anke Kaal wordt het 1-6 en gaat deze bal helaas langs alle benen van de speelsters van The Counters. Daarna vallen er nog 2 goals voor FC Gelre via Naomi Toussaint en Barbara Roemeon. De eindstand is dan ook 1-8.