Wedstrijddatum: zaterdag, 22 september 2012

geel Min.  ::<br />Linda Helbling doelpunt Min. 25 ::<br />Eveline Zech

geelLinda Helbling (1x)

Verslag van DTS Ede
Door Eveline Zech

Eerste overwinning in Topklasse een feit voor DTS

Het debuut voor de vrouwen van DTS in de Topklasse is tot op heden niet slecht verlopen. Na drie weken gelijk te hebben gespeeld, werd afgelopen zaterdag het puntentotaal ineens verdubbeld door een overwinning op voormalig nummer 2, Buitenveldert. Hierdoor heeft DTS een 6e plek weten te bemachtigen en is de ploeg van Bert Beerdsen nog steeds ongeslagen.

Net als afgelopen weken stond DTS vanaf het eerste fluitsignaal goed in haar organisatie en liet het Buitenveldert niet ver komen. Helaas kreeg de thuisploeg al na een kwartier een tegenslag te verwerken. Kirsten Kranenburg brak twee vingers nadat een bal hard tegen haar hand terecht kwam. Zij moest de verdere middag in het ziekenhuis doorbrengen en de jonge Julia Fielt, die al een halve wedstrijd bij het tweede in de benen had, werd het veld ingebracht. De blauw-witten lieten de koppen niet hangen en gingen de aanval in. Doordat Buitenveldert duidelijk niet in topvorm was, leek een overwinning binnen handbereik. Helemaal toen in de 25e minuut de 1-0 op het scorebord kwam te staan. Renate Vonk gaf een goede pass op Eveline Zech, die in plaats van de geblesseerde Willeke Pater in de spits stond. Zech kon alleen op de goal af en liet de bal, ondanks dat deze nog werd getoucheerd door de Amsterdamse keepster, in de rechterhoek van het goal verdwijnen. Tot aan de rust hadden de bezoekers het betere van het spel, maar wisten zij dit niet in een doelpunt om te zetten.

Na rust was het voor de thuisploeg vooral zaak om de voorsprong niet gelijk uit handen te geven, zoals wel het geval was tegen Ste.do.co de week ervoor. Maar, zo gaf Bert Beerdsen aan, er moest niet alleen achteruit worden gelopen. Een tweede doelpunt was immers ook niet onhaalbaar. En zo kwam DTS weer goed uit de startblokken. In de 55e minuut was er een kopkans voor Linda Helbling en in de rebound schoot Serena Suitela op goal. Onderweg raakte de bal de hand van een tegenstander, maar de scheidsrechter stond dit toe. Wat later maakt DTS het nog bijzonder spannend door slordig balverlies. Ook hier wist Buitenveldert niet van te profiteren, ook al was de ploeg wel erg dichtbij met een bal in het zijnet. In de slotfase was het alles of niets voor de ploeg uit Amsterdam. Hierdoor ontstond er ruimte voor de aanvallers van DTS. Een kopbal van Linda Helbling leek net onder de lat te verdwijnen, maar de keepster wist de bal net op tijd weg te tikken.

Aan de andere kant werd het ook af en toe erg spannend, zeker toen in de kluts de bal in het net werd geprikt, maar de goal werd afgekeurd wegens gevaarlijk spel. Een domper voor de bezoekers maar voor DTS een waarschuwing om achterin scherper te zijn.

Kirsten Knot, die haar voetbalschoenen tijdelijk weer uit de wilgen heeft gehaald in verband met de krappe selectie van haar (oude) ploeg, werd een kwartier voor tijd ingebracht en was nog tweemaal dichtbij een doelpunt. Na een erg spannende slotfase met aan beide kanten mogelijkheden tot scoren, was het doel van de Edese keepster Claire Bakkum nog steeds leeg en waren de drie punten een feit. Een knappe overwinning van een gehavend DTS dat dankzij de goede instelling en teamwork nog altijd ongeslagen is!

Volgende week wordt er om 14.30 uur in Sassenheim afgetrapt tegen het eerste team van Ter Leede, dat momenteel de ranglijst aanvoert en afgelopen zaterdag Be Quick’28 met 0-8 omver speelde. Een nieuwe uitdaging voor Bert Beerdsen en zijn team dus.

Plaats: Ede, sportpark Inschoten

Opstelling DTS
Goal: Claire Bakkum;
Verdediging: Larissa Libosan; Kirsten Kranenburg (15’ Julia Fielt); Cynthia de Geus; Anne-Meike Overduin;
Middenveld: Renate Vonk; Merlin te Wilt; Serena Suitela (82’ Kirsten Knot) ; Petra Boersma-van Rossum (75’ Marleen Hoofd);
Aanval: Linda Helbling; Eveline Zech