Wedstrijdverslag: Heerenveen - Ajax | Ronde 13 | Eredivisie Veld 2015-2016

(0 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 04 december 2015

Zakelijke zege Ajax Vrouwen tegen Heerenveen

Tekst: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben het uitduel met sc Heerenveen met 0-4 gewonnen. Bakker (2x), Van Lunteren en Kaagman scoorden.

De Ajax Vrouwen speelden met Paulina Quaye voor de tweede keer dit seizoen op doel. Laura du Ry kampt nog met een hersenschudding en Eli Sarasola haakte op het laatste moment ziek af. Quaye kon met een goed gevoel terugkijken. Zij hield immers de nul.

De ploeg van trainer Ed Engelkes gaf weinig weg deze vrijdagavond. De koploper moest wel wennen aan het feit dat Heerenveen het veld klein hield. Bovendien was het veld erg drassig waardoor het even duurde voordat de Ajax Vrouwen aan die omstandigheden waren gewend.

Score net voor rust

In de 41e minuut pakte Ajax Vrouwen de verdiende voorsprong alsnog. Hoewel een doelpunt al enige tijd in de lucht hing, was het prettig dat deze nog in de eerste helft viel. Eshly Bakker zette haar ploeg op 0-1.

In de zestigste minuut kwam Desiree van Lunteren voor de moegestreden - maar uitstekend spelende - Kelly Zeeman. in diezelfde minuut was het opnieuw Bakker die het net wist te vinden en in de slotfase bleek zij met twee assists wederom belangrijk. Drie minuten voor tijd scoorde invalster Desiree van Lunteren en in de laatste minuut deed ook Inessa Kaagman een duit in het zakje voor de 0-4.

De Ajax Vrouwen spelen dit kalender nog één keer. De volgende speelronde is de ploeg van Engelkes vrij en op 18 december is PEC Zwolle in Overijssel de laatste tegenstander van 2015.

Opstelling Ajax Vrouwen: Quaye; Van der Linden, Koster, Van Dongen, Hogewoning (78. Delleman); Zeeman (60. Van Lunteren), Kaagman, Middag; Van den Bighelaar, Bakker, De Ridder