A+ R A-
Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - FSG/Gezien.nl | Ronde 8 | Eredivisie Zaal 2012-2013

ZVV Watervogels'64 - FSG/Gezien.nl
4 3

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 november 2012
Aanvangstijd: 20:00 u
Toeschouwers : 50


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van Watervogels
Door Simone Verschoor

Bij Watervogels’64 kwam vrijdag FSG op bezoek, dat zijn twee ploegen die jarenlang streden om de titel. FSG staat momenteel op de 7e en Watervogels op de 3e plaats bij winst behouden zij de aansluiting naar de top, een belangrijke wedstrijd dus voor het team van coach Dick van Stralen.
De wedstrijd gaat direct fel van start en er ontpopt zich een felle strijd op het veld waarbij in de 2e minuut Watervogels de score opent, de prima pass van Monique v.d. Rijst wordt door een goed vrijgelopen Aaike Verschoor binnen getikt 1-0.

Hierna zien we een super snelle uitbraak van FSG Shirley Kocacinar lost een schot op doel die gekeerd wordt door keepster Anita Blokker, ook na 2e schot weet zij haar doel schoon te houden.
Even later is het Chantal Hendriksen die na snel terug komen de aanval van de gasten met succes weet te doorbreken. Iets minder gelukkig is Verschoor, zij knalt na een vrije trap de bal tegen de lat en later mist ze de 10 meter trap door de bal ver naast te schieten.
Watervogels probeert veel aan te vallen maar FSG zit er bovenop en laat niet met zich sollen.
Na ruim een kwartier spelen wordt er een vrije trap genomen door Kocacinar die de bal breed legt en zo kon Mariël Jansen de bal in de hoek knallen onzichtbaar voor Blokker 1-1.
Hierna lijkt Watervogels wat stil te staan en FSG neemt het heft in handen, een lange bal van Kocacinar wordt door Dunja Benbouazza net over gekopt. Ook een 2e 10 meter trap wordt gemist en verder mag Watervogels blij zijn dat FSG hun kansen niet goed uitspelen zodat er met een gelijke stand de rust in gegaan wordt.

FSG zet direct de aanval in, Kocacinar gaat er super snel vandoor maar de afronding wordt niet goed uitgevoerd door Sita Calssens. Watervogels gaat opzoek naar een treffer en dat lukt ze als na een corner keepster Vivian van Wijk de bal los laat schiet Chantal Hendriksen de 2-1 binnen. We zien het spel van Watervogels iets beter worden en na 6 minuten in de 2e helft maakt Marintha Louwe op aangeven van Hendriksen de 3-1. Even later is er een mooie kans voor Jiska van Dam maar zij ziet de bal na haar schot tegen de paal ketsen.
Na 11 minuten wordt een fout van Manon direct afgestraft door Kocacinar die met haar schot op doel Anita het nakijken geeft 3-2. Het antwoordt op deze treffer komt vrijwel direct erna, Marintha schiet de 4-2 op aangeven van Monique binnen. De fouten zijn in een rap tempo opgelopen maar als Shirley achter de bal staat om de 10 meter trap te nemen is het Anita die Watervogels overeind houd . Toch weet FSG in de slotminuten nog dichtbij te komen met een goal van Kocacinar 4-3 en moet Watervogels alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Dit is ze uiteindelijk gelukt en dus blijven de punten in Den Helder.


Statistiek

Opstellingen
Watervogels ’64:
Anita Blokker, Monique v.d. Rijst, Marintha Louwe, Chantal Hendriksen, Carolien Ringma, Manon Roosjen, Aaike Verschoor, Annemarieke Oudelaar, Jiska v. Dam, Zoë Dobber.

FSG:
Vivian van Wijk, Mariël Jansen, Shirley Kocacinar, Sita Calssens, Charlotje Schings, Dunja Benbouazza.

Scoreverloop:
1-0 Aaike Verschoor
1-2 Mariël Jansen

2-1 Chantal Hendriksen
3-1 Marintha Louwe
3-2 Shirley Kocacinar
4-2 Marintha Louwe
4-3 Shirley Kocacinar

Gele kaart: Charlotje Schings ( FSG)