Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - SV Lake Valley | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2011-2012

door Simone Verschoor

Twee ploegen op het veld die nieuw voor elkaar zijn, Lake Valley is n.l. de nieuwkomer. Er wordt aftastend en voorzichtig begonnen, Lake Valley hangt rond de cirkel en dat is dus stug voetballen.
Watervogels creëert ruimte en met een strakke pass weet Isolde Aaike te bereiken die de bal richting doel  puntert maar moet toe zien hoe keepster Linsey Philipsen de bal net over het doel kan tikken.
Lake Valley hield tot zo ver nog aardig afstand maar na een minuut of tien zitten ze Watervogels dicht op de huid om de aanval te voorkomen. In de 12e minuut is het dan eindelijk raak, na lang over en weer spelen is er ruimte gekomen in de midden daar maakt Manon Roosjen prima gebruik van en knalt de 1-0 het doel in. Hierna komen de gasten met een snelle counter dicht bij het doel, maar door goed ingrijpen van Jiska van Dam komen ze niet tot scoren. Een minuut later krijgt Jiska zelf een grote kans om de voorsprong te vergroten maar ze schiet net naast.
Met nog 2 minuten te gaan in de eerste helft is het Jessie Philipsen die invallende keepster Angelique Cooman weet te passeren en de gelijkmaker tegen de touwen schiet 1-1.

Na de rust zijn er voor Watervogels weer direct wat kansen die niet afgemaakt worden maar in de 23e minuut zet Aaike de stand op 2-1 door gewoon flink door te gaan en de bal nog net even het tikje te geven zodat hij het doel in rolt.
Ook hierna zien we nog diverse kansen en hangt het 3e goal in de lucht, maar ja dan moet hij er wel in geschoten worden!!! Ook Lake Valley  heeft een prima kans op de aansluitende treffer, maar door goed keepers werk van Angelique wordt een goal voorkomen. Ook naar het eind van de wedstrijd toe krijgt Lake Valley nog een goede kans als Jessie Philipsen haar schot op doel lost, maar wederom is het Cooman die de bal heeft.
In de laatste minuut weet Watervogels de stand nog op 3-1 te zetten, na een mooie aanval van Aaike en Tessa wordt Monique in de stelling gebracht en maakt zij het goed af.

Verslag Lake Valley
door Frank Brands

LAKE VALLEY VERLIEST VAN WATERVOGELS'64

Vrijdag vertrokken de dames van Lake Valley al vroeg naar Den Helder. Vanwege verschillende blessures moest Lake Valley aantreden met maar zeven speelsters. Huisfotograaf van vrouwenvoetbal Nederland was ook aanwezig in Den Helder, zie http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/.

Het begin van de wedstrijd was lastig voor Lake Valley. De speelsters van Watervogels'64 waren erg beweeglijk en ze gaven veel druk naar voren. Lake Valley moest even zoeken naar de juiste organisatie. Naar mate de wedstrijd vorderde lukte het de speelsters van Lake Valley om vanuit de zone te dekken door elkaar goed te coachen.

Watervogels'64 was veelal in balbezit en probeerde kansen te creëren. Een aantal keren lukt het ze om op goal te schieten, maar zonder resultaat. In de achtste minuut lukt het Watervogels'64 om te scoren middels een goede combinatie en onoplettendheid in de verdediging van Lake Valley, 1-0. Maar ook Lake Valley krijgt mogelijkheden om te counteren en Djarmelza en Jessie weten dit goed uit te spelen, waardoor Lake Valley gelijk komt, 1-1. Watervogels'64 blijft de betere partij en krijgt kansen, maar in de afronding zijn de speelsters niet scherp genoeg.

Na rust begint Lake Valley weer geconcentreerd aan de tweede helft. Ook hier is het begin wat moeilijk in verband met overnames. Dit leidt na 3 minuten zuivere speeltijd tot de 2-1 voor Watervogels'64. De bal raakt in de kluts tussen een paar speelsters en keepster Linsey Philipsen en een speelster van Watervogels'64 krijgt het voor elkaar om de bal langzaam in het doel te laten rollen. Net als in de eerste helft schieten de speelsters van Watervogels'64 regelmatig van afstand, maar het lukt ze niet om op die manier te scoren. Omdat Lake Valley het echt niet van plan is op te geven gaan ze richting het einde van de wedstrijd steeds iets meer druk zetten. Dit levert kleine kansen op, maar helaas geen goals. Twee minuten voor tijd wordt er door Lake Valley niet kort genoeg verdedigd en kunnen de speelsters van Watervogels'64 het mooi uitspelen en de 3-1 aantekenen.

Al met al was het een leuke wedstrijd en heeft Lake Valley weer laten zien dat je het met een goede verdedigende organisatie de tegenstander erg lastig kunt maken. Watervogels'64 heeft verdiend gewonnen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Pernis op het programma. Pernis staat vanaf deze week niet meer bovenaan omdat ze verloren hebben van Drachtster Boys.

Locatie: De Sportlaan te Den Helder
Scheidsrechters: Dhr. Dekker, Dhr. Hemminga, Dhr. Akkaya
Toeschouwers: 75

Opstelling Watervogels: Angelique Cooman, Monique van der Rijst, Isolde Stam, Jiska van Dam, Carolien Ringma, Manon Roosjen, Aaike Verschoor, Tessa Oud, Monica Scholes.
Coach: Ronald Dobber
Trainer: John Boy Veken

Opstelling Lake Valley: Linsey Philipsen, Beau Nelissen, Lori Peeters, Jessie Philipsen, Marije Jager, Djarmelza van Putten, Mandy Maas
Coach: Casper Simons