Wedstrijdverslag: Buitenveldert 1 - Reiger Boys 1 | Ronde 5 | Topklasse 2011-2012

DoorHans Spaander

Vrouwen van Reiger Boys overrompeld door een  energiek Buitenveldert.

De vrouwen van Reiger Boys hebben de wedstrijd tegen Buitenveldert met 7-0 verloren. Voor trainer Arnold de Block was dit de grootste nederlaag sinds hij aantrad als trainer/coach bij de dames. Op zich was het krachtsverschil tussen beide teams kleiner dan de eindstand doet vermoeden. Fouten in de Heerhugowaardse verdediging en het alert reageren van Buitenveldert hierop liet score onnodig oplopen. De te krappe selectie van De Block door de diverse langdurige blessures en afwezigheid van twee Noorwegen-gangers beginnen hem nu parten te spelen ? De thuiswedstrijd komende zaterdag tegen Saestum zal hopelijk het tegendeel bewijzen. Of  het zaalvoetbal in de topklasse op de vrijdagavond van zijn speelsters ook invloed heeft op hun fitheid en blessures op de direct daarop volgende zaterdag blijft een prangende vraag. Deze avond is helaas door de KNVB verkozen.

Acht minuten na het beginsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Van der Geest was het al raak voor de thuisploeg. Sophie Lakmaker reageerde alert op een dieptepass, verscheen vrij voor keepster Jesca Willemsen en verschalkte haar met een fraaie boogbal (1-0). Een minuut later kon Mandy Faber vrij doorlopen op keepster Willemsen, die gelukkig erger wist te voorkomen. Ook Reiger Boys creëerde kansen. Een breedtepass van Jorinda Schuit bereikte Aaike Verschoor, die vervolgens hard uithaalde. De bal verdween echter net over de kruising. In de 31e minuut reageerde Mandy Faber alert op een te zachte terugspeelbal, omspeelde de verdediging en bracht de stand op 2-0.
    De reactie van Reiger Boys  waren twee reële scoringsmogelijkheden; keepster Linda Hus wist echter beide keren, zij het met het nodige geluk, haar doel schoon te houden. Op slag van rust scoorde Daphne Bolhoven beheerst de 3-0.

Direct na rust verscheen Lorriane Prade, op aangeven van Sophie Lakmaker, vrij voor doel en kon de 4-0 aantekenen. Kort daarop veroverde Lorriane Prada de bal, na een te zachte uitgooi van keepster Willemsen naar Stefanie Buitendam, speelde vervolgens de vrijstaande Merel van Nes aan, die vervolgens de 5-0 kon aantekenen. In de 80e minuut soleerde Mandy Faber langs de gehele Reiger Boys-achterhoede en bracht de 6-0 op het scorebord. Kort voor het einde nam Joyce Overkleeft de bal uit een voorzet in één keer op haar slof en knalde deze keihard in de bovenhoek (7-0).

Locatie: Amsterdam

Scheidsrechter W. van der Geest, geassisteerd door Peter Welleman (BTV) en Ruud Verschoor (RB).

Kaarten: geen

Buitenveldert:  Linda Hus (k), Naomy Gutierrez, Miranda Verrips, Joyce Overkleeft, Nienke Bos, Marielle Huizer (73e Charlotte Gerritsen), Sophie Lakmaker, Mandy Faber, Lorriane Prade (60e Chavelli Henny), Daphne Bolhoven, Merel van Nes (60e Addy van Dijk).

Reiger Boys: Jesca Willemsen (k), Jaimy Visser, Aaike Verschoor, Stephanie Buitendam, Monique van der Rijst, Stefanie Gorter (60e Cynthia Kootker), Sharday Pattinasarany (71e  Niki Rensen), Tessa Oud (45e Sharon Kok), Bonnie Smit, Jorinda Schuit, Sue-Ranie Hok-A-Hin.