Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Ter Leede 1 | Ronde 7 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 15 oktober 2011

Gebeurtenissen

doelpunt

Verslag ATC'65
Door website FC Twente - voor foto's zie ook website FC Twente

ATC ’65 Da1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag een overwinning behaald in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede. Het team van trainer Arjan Veurink won op het Trainingscentrum in Hengelo 4-2. Door deze zege bezet het Twentse beloftenteam momenteel de zesde plaats in de Topklasse.

Goed begin
De Beloften van FC Twente Vrouwenkenden zaterdagmiddag een vliegende start door binnen een kwartier twee keer te scoren.  Het eerste doelpunt ontstond vanaf de aftrap. De ploeg zette een goede aanval op en toen Yvette van Daelen gevaarlijk voor het doel opdook, werd deze poging door Ter Leede tot corner werd verwerkt. Vanuit die hoekschop kopte Lieke Lambers de thuisploeg naar een snelle voorsprong. De 2-0 viel in de 16e minuut en  kwam op naam van Judith Westervelt. Haar schot vanuit een voorzet van Siri Worm leek een prooi voor de keepster van Ter Leede, maar toen deze de bal los liet, schoot Westervelt alsnog raak. En zo beloonde de thuisploeg zichzelf voor het sterke spel in de beginfase van de wedstrijd. In het vervolg van de eerste helft waren beiden teams meer in evenwicht en vielen er aan beide kanten nog kansen te noteren.

2-2
De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen de stand weer gelijk getrokken was. De Beloften van FC Twente lieten zich in korte tijd twee keer verrassen door Ter Leede. Bij beide goals werd een aanval van FC Twente onderschept en een snelle counter uitgevoerd. Een flinke tegenvaller voor de thuisploeg, zo vond ook trainer Arjan Veurink. “In de rust hebben we ons in de tegenstander proberen te verplaatsen en we wisten dat zij met de 2-0 tussenstand vroeg druk zouden gaan zetten en opportuun zouden gaan spelen. Dat kwam ook uit. We konden de lange bal er niet goed uithalen en zo kregen we twee tegendoelpunten te verwerken.”

Sterke wisselspelers
Reden voor de trainer om wat wisselingen door te voeren. Anne Bosveld werd gebracht om met haar snelheid meer druk te kunnen zetten en Judith Westervelt werd in de as van het veld geposteerd. En met succes; het elftal had hierna een antwoord op de lange ballen die de bezoekers speelden. Dat was ook terug te zien in het spelbeeld. De Beloften van FC Twente namen het initiatief wat meer in handen en zorgden vervolgens op het juiste moment voor de 3-2. Met nog een half uur te spelen kwam Westervelt via de linkerkant van het veld op en kapte haar tegenstander op fraaie wijze uit. De bal kwam via de zojuist ingevallen Bosveld bij Vera Berends terecht die hier wel raad mee wist. De eindstand werd door Siri Worm bepaald na goed voorbereidend werk van Anne Bosveld. Worm verraste de doelvrouw van Ter Leede met een prachtig schot. Daarmee ging de thuisploeg met een veilig marge de slotfase van de wedstrijd in. Een fase waarin ze flink onder druk kwamen te staan. Ter Leede voerde de druk flink op en creëerde nog een aantal gevaarlijke kansen, waarvan één poging op de paal belandde. Maar aan de score veranderde niets meer.

Veerkracht
Arjan Veurink kon tevreden toezien hoe zijn ploeg presteerde ten opzichte van vorige week. “Na die wedstrijd gaf ik aan dat we op mentaal gebied nog stappen kunnen zetten. Als ik nu zie hoe de ploeg na de 2-2  heeft gereageerd, kan ik niet anders concluderen dan dat we een groot winstpunt hebben geboekt. De speelsters hebben veel veerkracht getoond en daaruit blijkt dat dit team in staat is om snel te leren.”