Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - Reiger Boys 1 | Ronde 2 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 september 2011

geel-rood

Verslag Ste.Do.Co
    Door Jan Koppenol

Stedoco doet zichzelf de das om
    Het vrouwenteam van Ste.Do.Co. heeft geen positief vervolg kunnen geven aan de knappe overwinning op Oranje Nassau vorige week.

De wedstrijd begon uiterst spectaculair want beide ploegen gingen voor de drie punten: al na drie minuten was het raak. Jorinda Marielle Schuijt schoot een vrije trap vanaf 18 meter onberispelijk langs Sharon Schoonderbeek: 0-1. Maar de vrouwen van trainer/coach Janny Timisela hadden gelijk hun antwoord klaar. Direct vanuit de aftrap brak Liza van der Most op rechts door en haar prima voorzet stelde Lotte Coerts in staat de bal achter Jesca Willemsen te deponeren. Een paar minuten later ontstond er een identieke situatie en nu probeerde Liza van der Most het zelf, maar haar schot ging net voor langs. Ook Bonnie Smit kreeg kort daarna de gelegenheid om een goal te maken,  maar ook zij slaagde daar niet in. Die goal kwam toch voor Reiger Boys: de snelle Sharday Pattinasarany brak door. Sharon probeerde de zaak nog te redden, maar was te laat en vloerde daarbij eerdergenoemde speelster:geel was haar deel. De vrije trap die uit deze actie voortkwam was andermaal voor Jorinda Marielle Schuijt een buitenkansje wat ze niet liet liggen: 1-2.

Ditmaal bleef Ste.Do.Co. het antwoord schuldig, op een prachtig schot van Esther Lakerveld na;  haar schot van 25 meter in de rechter bovenhoek werd door de keeper van Reiger Boys vakkundig gepareerd. Reiger Boys kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om de score verder op voeren, maar dat gebeurde niet.

In de tweede helft tapten de Hoornaarse vrouwen uit een ander vaatje. Het tempo werd opgevoerd en Reiger Boys werd onder druk gezet; eigenlijk kwamen de dames van Reiger Boys er niet meer aan te pas. De verdediging van Ste.Do.Co. legde de aanval van de ploeg uit Heerhugowaard compleet aan banden en de ploeg kon zich gaan concentreren op de jacht op de gelijkmaker. Deze kwam er ook doordat Danielle Vermeulen gevloerd werd in het strafschopgebied. Ze verzilverde zelf de toegekende penalty: 2-2. Fel gingen de Ste.Do.Co. vrouwen op zoek naar een derde treffer, maar de aanvallen gingen soms te gehaast waardoor de juiste eindpass die voor een kans had moeten zorgen, er net niet kwam.
    De derde goal kwam er toch, maar tot verbijstering van iedereen aan Hoornaarse zijde viel hij aan de andere kant. Een slordigheidje van Sharon Schoonderbeek werd door een attente Bonnie Smit meteen afgestraft en aan de die stand werd in de resterende minuten niets meer gewijzigd.

Verslag Reiger Boys
    Door Simone Verschoot

HOORNAAR - De dames van Reiger Boys hebben de uitwedstrijd bij SteDoCo in Hoornaar met 2-3 gewonnen. Wel is waar niet met een mooie partij voetbal maar de punten zijn binnen en daar gaat het uiteindelijk om.
    In de eerste minuten van de wedstrijd zien we Reiger Boys goed de aanval opzetten, daar worden ze echter diverse keren gehinderd d.m.v. een overtreding van SteDoCo zijde. De vrije trappen die daar uit voort komen worden door Jorinda Schuit genomen, de eerste is te hard maar de tweede weet zij met een mooie beweging in de kruising te krullen 0-1 na 4 minuten spelen. Lang hebben de dames niet van deze voorsprong kunnen genieten want nog in de zelfde minuut is het Lotte Coerts die op aangeven van Liza van der Most de gelijkmaker erin schiet 1-1.
    Niet veel later mag van der Most ver doorlopen van de verdediging van RB en ziet ze kans om een schot richting doel te geven maar ze doet dit te gehaast en schiet naast.

Na 14 minuten spelen is het Sue-Ranie Hok-A-Hin die alleen richting het doel gaat maar de inmiddels ver uitgekomen keepster schuift haar met beidde benen ruim buiten de 16 onderuit. Met slechts een gele kaart komt keepster Sharon Schoonderbeek er nog redelijk af. De vrije trap wordt wederom door Schuit prima genomen en hiermee geeft ze Schoonderbeek het nakijken 1-2.
    Even later moet Hok-A-Hin het veld verlaten daar zij niet verder kan spelen met de opgelopen blessure na de overtreding van de keepster.
    Hierna zien we dat Reiger Boys  wat onder druk komt te staan en het spel oogt niet rustig, dit gaat niet onopgemerkt voorbij en de thuisploeg probeert hier van te profiteren. Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft wordt een schot van Tessa oud door de keepster tot corner verwerkt, hierna komt er weer wat meer dreiging van Reiger Boys uit zodat de 1-2 voorsprong de ruststand blijft.

Na de rust is het spel van beide kanten er niet beter op geworden we zien veel hoge ballen die dan alle kanten opgaan. In de 57e minuut is er een penalty voor SteDoCo als Marintha Louwe een overtreding begaat binnen de 16, Daniëlle Vermeulen legt de bal op de stip en weet deze goed langs keepster Jesca Willemsen te schieten 2-2.

Met 84 minuten op de klok neemt Stephanie Buitendam een vrije trap, keepster Schoonderbeek tikt de bal weg, deze komt precies voor de voeten van Bonnie Smit te liggen die er wel raad mee weet en de 2-3 op het bord zet.
    In de slotfase van de wedstrijd worden er nog een aantal overtredingen gemaakt en deelt scheidsrechter van der Leij nog enkele gele kaarten uit. Hierdoor moet Buitendam het veld verlaten en moet Reiger Boys de laatste minuten met z'n tienen verder. Het thuisteam probeert hier natuurlijk van te profiteren en komt nog een paar keer goed voor het doel waar het op de kopsterke Marieke Plekker stuit, zij weet de bal goed weg te werken en zo moet SteDoCo toezien hoe de punten mee de bus in gaan naar Heerhugowaard.

Lokatie: Stedoco