Onder 17 geen groepswinnaar

Het team van Bondscoach Marleen Wissink oftewel Oranje onder 17 jaar is er niet in geslaagd om het Kwalificatie toernooi af te sluiten als groepswinnaar. Tegen Noorwegen werd het een gelijkspel met een doelpunt van Aniek Nouwen. Zowel Noorwegen als Nederland hadden zich al geplaatst voor de Eliteronde, er moest alleen nog beslist worden wie de groepswinnaar zou worden en dat is Noorwegen geworden. Gefeliciteerd meiden met de plaatsing voor de Eliteronde.

De Bondscoach wijzigde haar opstelling op 4 plaatsen en startte met de volgende basiself: Daphne van Domselaar, Noah Waterman, Danique Ypema, Aniek Nouwen, Lisa van Doorn, Quinty Sabajo, Eva van Deursen, Zoï van de Ven, Ashleigh van Weerden, Maud Asbroek en Kayleigh van Dooren

Kort verslag

Oranje 17 kwam maar langzaam op gang tegen Noorwegen. Pas in de 12e minuut werd er door aanvoerdster Quinty Sabajo op de goal geschoten, maar de Noorse keepster kon redden. In de 14e minuut kwam Noorwegen op voorsprong, de 0-1 werd gemaakt door Sophie Haug. Hierna waren de landen redelijk in evenwicht en voetbalden ze de eerste helft zonder al te veel kansen uit. De ruststand isfus 0-1 en Nederland zal de 2e helft aan de bak moeten im de winnaar van de groep te worden. Maar kansloos zijn ze zeker niet.

De tweede helft viel er niet veel te beleven. Er werd door beide teams maar weinig gecreeerd. Uiteindelijk zorgde Aniek Nouwen ervoor dat er in de 2e helft toch nog te juichen viel toen ze de 1-1 maakte na een assist van Kayleigh van Dooren. Het doelpunt viel in de 76e minuut en het einde van de wedstrijd kwam te snel om er nog een winstpartij van te maken. Nederland is door de naar de Eliteronde als nummer 2 van groep 10.

Verslag

Bron: KNVB

Speelsters onder 17 spelen gelijk tegen Noorwegen

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft de laatste wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi met 1-1 gelijk gespeeld tegen hun leeftijdsgenoten uit Noorwegen. Door het gelijke spel gaat Noorwegen op basis van doelsaldo aan de haal met de groepswinst en is Nederland als tweede geëindigd in groep 10. Beide landen waren al zeker van plaatsing voor de Eliteronde. De loting voor de Eliteronde vindt plaats op 10 december 2015.

'Natuurlijk hadden we graag eerste willen worden in de groep, door dit gelijke spel is dit helaas niet gelukt en dat is jammer', aldus KNVB-coach Marleen Wissink. 'We wisten dat Noorwegen in deze groep de lastigste tegenstander zou worden en dit bleek ook tijdens de wedstrijd. Dat we in het laatste kwartier toch nog op gelijke hoogte zijn gekomen stemt mij tot tevredenheid. Daarnaast is het een goede prestatie dat we het toernooi zonder nederlaag hebben kunnen afsluiten. Dit geeft vertrouwen voor de Eliteronde.'

Europees kampioenschap
Wit-Rusland organiseert in mei 2016 het EK voor speelsters onder de 17 jaar. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Wit-Rusland als gastland automatisch gekwalificeerd is. In deze eerste kwalificatieronde gaan van elke groep de beste twee ploegen door naar de Eliteronde. Duitsland en Frankrijk zijn rechtstreeks geplaatst voor de Eliteronde. Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee en dus organisator Wit-Rusland.

Scheidsrechter: Frida Nielsen (DEN)

Assistent scheidsrechters: Vivi Grewy Kattenhøj (DEN), Pavleta Rashkova (BUL), 4e offical: Hristiana Guteva (BUL)