Wedstrijdverslag: RKHVV 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 8 | Topklasse 2012-2013

(1 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 27 oktober 2012
Aanvangstijd: 13:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min. 85 ::<br />Diede Baghus doelpunt Min. 79 ::<br />Diede Baghus doelpunt Min. 63 ::<br />Marieke Ottele, van doelpunt Min. 61 ::<br />Marieke Ottele, van doelpunt Min. 11 ::<br />Marieke Ottele, van

RKHVV kan weer omhoog kijken na ruime zege

Op het zonnige sportpark de Blauwenburcht troffen de dames van RKHVV en Stedoco elkaar. Stedoco staat op de laatste plaats en wacht nog steeds op de eerste winstpunten van dit seizoen. RKHVV moet punten pakken tegen dit soort tegenstanders. Het heeft de komende weken zware tegenstanders (Buitenveldert en Ter Leede) en moet afstand met de onderste vier plaatsen houden. Stedoco startte gewaagd door achterin op één lijn te verdedigen, RKHVV probeerde te snel de ballen achter de verdediging neer te leggen , waardoor een zeer onrustige wedstrijd ontstond. Toch kwam RKHVV uit één van deze diepe ballen op voorsprong. In de 8e minuut sprintte Marieke v.Ottele haar verdedigster voorbij en kon alleen op onreglementaire wijze in de 16 meter worden afgestopt. De scheidsrechter verzuimde dit te bestraffen met een rode kaart. De strafschop werd door Marieke v. Ottele onberispelijk ingeschoten (1-0). RKHVV ging op zoek naar volgende treffers, maar miste net de zuiverheid in de aanvallen. Stedoco had in de eerste helft daar niet echt iets tegenover te stellen en als er dan schoten op goal kwamen werden die door keepster Anne Garretsen makkelijk onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft probeerde Stedoco de druk te verhogen, maar dat ging tot het 16 meter gebied van RKHVV.
In de 60e minuut soleerde Carolien het strafschopgebied in van Stedoco, ze schoot langs de keepster in de verre hoek , maar via de paal stuiterde de bal het veld weer in. Een minuut later was het dan toch zo ver, op het middenveld stuurde Carolien een prima steekbal tussen de verdedigers door in de loop van Marieke v. Ottele, oog in oog met de keepster schoof ze de bal beheerst in de verre hoek(2-0). Vanaf dat moment begon RKHVV weer als vanouds te voetballen, dat leverde in de 63e minuut een prima combinatie tussen Suus, Carolien en Marieke op en de laatste liet haar derde doelpunt van die dag optekenen(3-0). Vanaf de 65e minuut werden Michelle, Gila en Geke, vervangen door Roxanne ,Jodie en Arte. Jodie ging nu in de spits spelen op de plek van Marieke en in de 79e minuut gaf Jodie een prima steekbal op Diede die gemakkelijk langs haar tegenstander glipte en in het strafschopgebied droog uithaalde(4-0). De honger van RKHVV was nog niet gestild ; het was opnieuw Jodie die Diede instelling bracht en die schoot van 20 meter snoeihard in de rechterbovenhoek!!(5-0)
Na afloop bleek hoe belangrijk deze overwinning is geweest omdat de andere teams, die op gelijke hoogte als RKHVV stonden, ook hun wedstrijden hadden gewonnen.

Verslag van Ste.Do.Co.

Door Jan Koppenol

Ste.Do.Co. opnieuw hard onderuit

Voor Ste.Do.Co. begint de tijd te dringen om eindelijk eens punten te gaan pakken. Daarvan is iedereen binnen het team wel doordrongen en in de beginfase was dat ook goed zichtbaar. Door middel van een aantal vrije trappen waren de eerste kansjes voor de Hoornaarse dames. Uit zo’n vrije trap kopte Roos Havermans de bal net over, maar daarna was de koek voor Ste.Do.Co. op. RKHVV kwam beter in de wedstrijd en wat vooral opviel was dat hun veldspel beter verzorgd was dan dat van Ste.Do.Co. In de 13e minuut ontsnapte routinier Marieke van Ottele aan de aandacht van de Ste.Do.Co. verdediging en ging alleen op Sharon Schoonderbeek af . Joelle de Bondt zag geen andere mogelijkheid dan aan de noodrem te trekken. Marieke van Ottele voltrok zelf het vonnis en schoot vanaf 11 meter de  1-0 binnen. Daarna probeerde Ste.Do.Co. het heft weer in handen te nemen, maar de slordigheid van de laatste weken was ook in deze wedstrijd teveel aanwezig. RKHVV daarentegen kreeg steeds meer vertrouwen en vooral onder aanvoering van Marieke van Ottele wist de voorhoede van RKHVV de Ste.Do.Co. defensie menigmaal in verlegenheid te brengen en eigenlijk was het een wonder dat de tellerstand op 1-0 bleef hangen.

Na rust probeerde coach Janny Timisela met wissels de bakens te verzetten, maar veel resultaat leverde dat niet op. De RKHVV aanvalsters waren veel handiger met het omgaan van de geboden ruimte en goals konden niet uitblijven. De 2-0 en 3-0 werden opnieuw gescoord door Marieke van Ottele en 4-0 en 5-0 kwamen op naam van Diede Baghus, waarmee de eindstand werd bereikt.