Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - Noordzee | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2011-2012

SV Lake Valley - Noordzee
0 2
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 23 september 2011

Verslag SV Lake Valley
Door Frank Brands

De 2e thuiswedstrijd voor de dames van SV Lake Valley was tegen Noordzee uit Scheveningen.

In deze wedstrijd werd helaas niet het niveau gehaald van de voorgaande 2 wedstrijden. Na 4 min komt Noordzee op voorsprong en dit zou tevens de ruststand zijn. Lake Valley werd nog een aantal keren gevaarlijk, maar dit was met name uit standaardsituaties.

In de 2e helft scoort Noordzee na 8 min na een goede actie. Lake Valley probeert nog druk naar voren te zetten, maar helaas zonder resultaat.

Volgende week 30 September volgende wedstrijd uit tegen Dansschool Biersteker.

Verslag Noordzee
Door Jerry van Toor

Vrouwen Noordzee winnen in Venray

De Scheveningse vrouwen van Noordzee moesten vrijdagavond in Venray aantreden tegen SV Lake Valley, een niet te onderschatten tegenstander in de nieuwe eredivisie.

Noordzee begon geduldig aan de wedstrijd, zonder poespas, leunend op de verdediging en loerend op een kans. Lake Valley daarentegen probeerde vanaf het beginsignaal met veel positiewisselingen Noordzee onder druk te zetten. Het slaagde daar maar ten dele in. Yvon Gerrits van Lake Valley probeert regelmatig door het midden op te komen. Zij stuitte iedere keer op de hechte defensie van Noordzee. Nu was het niet alleen Lake Valley dat aanviel.  Noordzee kwam er ook gevaarlijk uit en dat leverde in de vierde minuut een doelpunt van Miranda Gielisse op.

Aan de linkerkant was Debbie van Toor er langs gegaan, schoot de bal diagonaal voor het doel waar Miranda Gielisse wel raad wist met de opgelegde kans bij de tweede paal. De Venrayse vrouwen moesten nu nog meer gaan komen, maar hinkten daarbij op twee gedachten: aanvallen of verdedigen. Het bood Noordzee de ruimte. De kansjes die de Scheveningse vrouwen kregen werden prima gepareerd door doelvrouwe Linsey Philipsen. Het meeste gevaar van Lake Valley in de fase na het doelpunt kwam uit de dode spelmomenten.

Na rust kreeg Noordzee meer ruimte want Lake Valley probeerde de gelijkmaker te forceren. Een onderschepping van Liesbeth Migchelsen bereikte Ramona Lukassen die in de 28e minuut de 0-2 voor haar rekening nam. Ramona Lukassen ging alleen op de keepster af, passeerde haar en ronde vakkundig af. Lake Valley viel met de moed der wanhoop aan, maar schoten uit de tweede lijn van met name Yvon Gerrits en kansjes voor Marije Jager, Jessie Philipsen en Djarmelza van Putten  waren een prooi voor de verdediging van Noordzee. Wanneer er dan toch een bal tussendoor ging, was de bal een prooi voor Krishna Meeuwis, die weer een puike wedstrijd stond te keepen.

Volgende week vrijdag treden de Scheveningse vrouwen om 20.00 uur aan tegen  ZVV Watervogels’64.

De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal de Blinkerd te Scheveningen. U bent van harte uitgenodigd om onze vrouwen aan te moedigen.

Locatie: De Wetteling te Venray