A+ R A-

Gepest, omdat je op vrouwenvoetbal zit!

Onderstaand stuk ontvingen wij via onze reporter Andrew op de Redactie. Ondanks dat het een uitgebreid relaas is, vinden wij het een noodzaak dat ook hier aandacht aan wordt besteed. Wat voor velen een normale zaak is om te voetballen, blijkt dat anderen gepest worden omdat ze voetballen. De Redactie bedankt Susan voor haar openheid.

"Mijn naam is Suan en ben 23 jaar en ik voetbal bij Rhode VR1 in Sint-Oedenrode.

Lees meer...

Onnodig balverlies, daar kan ik niet tegen

Onze reporter Andrew Jacobs was in Boxmeer waar Olympia'18 1 thuis aan moest treden tegen het al een paar seizoenen goed draaiende v.v. Gassel 1 met in hun gelederen Demi Verheugen maar ook de beide zusjes Anouk en Lieke van Thiel. Deze speelsters kunnen echt hogerop dan om bij 4e klasser v.v. Gassel te voetballen. De gasten wonnen met 3-7 en na afloop had onze reporter een interview met een van de sterspeelsters oftewel Demi Verheugen.

Hoe jong was je toen je begon met voetballen en waar heb je overal gespeeld?
Demi Verheugen: "Volgens mij meteen toen ik mocht voetballen, heel vroeg in ieder geval in de F-jes. Ik ben 1 seizoen tussendoor gestopt omdat ik niet bij mijn vriendjes zat, maar ik miste het en ben dus weer gaan voetballen, altijd bij v.v. Gassel gevoetbald". Lees meer...

Voor prijzenpakker Jennifer Vreugdenhil staat plezier voorop

Via Pro Dames ontvingen wij weer een leuk interview welke vrijdagavond in het programmaboekje komt te staan.

Na in vijf seizoenen bij ADO Den Haag Vrouwen vijf medailles in haar prijzenkast te hebben gehangen, werd Jennifer Vreugdenhil deze maand voor het eerst vereerd met een uitnodiging voor een trainingsstage van het Nederlands elftal. De eerste Nederlandse doelverdedigster die goud omgehangen kreeg (op het EK onder 19 in 2014) streeft ernaar vaker de nul te houden.


"Op die trainingsstage was het voor mij erg wennen. Tussen speelsters van FC Twente, Ajax en PSV kwam ik als enige van een ander team. De trainingen waren ook anders dan ik gewend ben. Zo begonnen we met testen, lag het tempo wat hoger en werd er wat harder geschoten.

Lees meer...

De topscorer van Vorstenbossche Boys O19 aan het woord

Onze reporter Andrew Jacobs bezocht in Sint Anthonis de wedstrijd DSV Onder 19 tegen Vorstenbossche Boys onder 19 die in 1-10 eindigde voor de gasten uit Vorstenbosch. Na afloop had hij een interview met de 16-jarige spits van Vorstenbossche Boys onder 19 oftewel Elja van Doorn die er al 32 in het netje heeft liggen. Ze is niet alleen een kei in het voetballen maar ook pony/paardrijden kan ze erg goed en heeft daar al de nodige prijzen mee gewonnen.

 

Jullie hebben hier vandaag in Sint Anthonis met 1-10 gewonnen, ging wel allemaal erg makkelijk hé?

Elja van Doorn: "Ja best wel haha, het ging uiteindelijk best wel goed".

Lees meer...

2-Luik met Bayern München speelsters Vivianne en Jacintha

Onze reporter Andrew Jacobs was zondag bij de kraker SGS Essen - Bayern München in de Allianz Frauen Bundesliga. SGS Essen had doordeweeks nog met 0-2 verloren van VFL Wolfsburg en wilde nu de punten pakken van Bayern München maar ook dat mocht niet lukken want Bayern München wist deze wedstrijd met 0-3 te winnen.

 

Uitblinkster Nicole Anytomy in de wedstrijd tegen VFL Wolfsburg begon bij de thuisclub op de bank maarja deze jongedame is nog maar 16 jaar en zal rustig gebracht moeten worden voor het grote werk, pluspunt bij SGS Essen was er overigens ook, Linda Dallmann die lang geblesseerd is geweest maakte haar opwachting wat toch weer goed nieuws is voor de ploeg uit Essen. Na de wedstrijd had onze reporter interviews met Vivianne Miedema en Jacintha Weimar van Bayern München, de derde Nederlandse speelster Stefanie van der Gragt speelde overigens een goede wedstrijd. Lees meer...

Papa zegt altijd gaan voor de winst

Onze reporter Andrew Jacobs bezocht voor de verandering een keer een wedstrijd in de leeftijdscategorie van 9 t/m 11 jaar! Hij ging op bezoek bij SC Woezik waar de JO11-7M de belangrijke wedstrijd speelde tegen Achilles'29 JO11-3. Deze wedstrijd eindigde in 2-2 en na de wedstrijd had onze reporter een interview met de 10-jarige Brabantse ster Djensey van Buul van SC Woezik JO11-7M.

Moet ik nu tegen jou zeggen Gefeliciteerd of niet echt na dit 2-2 gelijkspel, niet echt hé?

Djensey van Buul: "Nee niet echt".

 

Jullie hadden op het einde nog wel een hoekschop verdiend maar niet gekregen en dan had ik misschien wel Gefeliciteerd kunnen zeggen maarja de scheidsrechtster zag het niet.

Lees meer...

In gesprek met Tessa Wullaert

Onze reporter Andrew Jacobs was woensdagavond aanwezig in de Bundesliga bij SGS Essen - VFL Wolfsburg. De club die deze wedstrijd zou winnen zou een klim maken naar de 2e plaats, Belgisch international Tessa Wullaert begon als wissel maar na 60 minuten mocht ze dan eindelijk in het veld komen en vanaf dat moment begon het ook beter te lopen voor de gasten uit Wolfsburg. Coach Daniël Kraus van SGS Essen kwam met een opmerkelijke wissel, hij haalde Nicole Anyomi eruit en vanaf dat moment was het in de voorhoede gedaan voor de thuisclub. Later bleek dat ze nog maar 16 jaar was en rustig iedere wedstrijd wat meer gebracht zal worden, ze wordt in ieder geval een grote topper in de Bundesliga. Na een 0-0 ruststand stelde VFL Wolfsburg orde op zaken en won deze wedstrijd met 0-2 door doelpunten van Nilla Fischer en Zsanett Jakabfi. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Belgisch international Tessa Wullaert.

Lees meer...

Je kunt beter het 1e uur niet tegen mij praten

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig bij Achilles'29 - SC Heerenveen afgelopen vrijdag 23 december. Het waren de meiden uit Friesland die deze wedstrijd wederom wonnen, dit keer werd het 1-3 en onze reporter had na afloop een interview met Jassina Blom die tot de selectie van de Redflames behoort oftewel het Belgische Nationale Elftal.

Jassina, hoe jong was je toen je begon met voetballen en waar heb je overal gespeeld? Lees meer...

Ik hoop dat mijn hoogtepunt nog gaat komen

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag in Amsterdam bij de topper in de topklasse SC Buitenveldert - Ter Leede. De gasten uit Sassenheim stonden op de 1e plaats en konden verder uitbouwen bij een overwinning, de thuisclub zou bij winst dichtbij komen bij de koppositie. In deze wedstrijd was er eigenlijk meer het idee dat de Sassenheimse meiden 2e stonden in plaats van koploper waren want de Amsterdamse meiden wonnen deze wedstrijd verdiend met 1-0. Het was Chelly Drost die de treffer voor haar rekening nam doormiddel van een goede vrije trap en dus de competitie spannend maakte. Volgende week speelt SC Buitenveldert nog een inhaalwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag en bij winst gaan dan de Amsterdamse meiden als koploper de winterstop in. Na afloop had onze reporter een interview met matchwinner Chelly Drost.

Lees meer...

Interview met Nebosja Vuckovic

Na afloop van de wedstrijd PSV-PEC ZWOLLE had onze nieuwe reporter Stefan Versteeg een interview met Nebosja Vuckovic, de trainer van PSV.       

 

Nebosja, je wint vandaag met 6-0 van PEC Zwolle, wat is uw eerste reactie?

Nebosja vuckovic: "Een mooie overwinning, zes doelpunten en drie punten. Zeker heel belangrijk met een goed gevoel de winterstop in. Maar ook met een goede reeks/serie gewonnen wedstrijden en ongeslagen wedstrijden. Dat is zeker de verdienste van de groep en nu kunnen wij er alleen maar van genieten".

Lees meer...

We waren aan elkaar gewaagd

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig bij PSV - Achilles'29, laatste keer in Groesbeek werd het 0-5 voor de gasten uit Eindhoven maar deze keer liep het anders, het werd 0-0 op de Herdgang waar Achilles'29 toch wel enkele 100% kansen onbenut liet maar ook PSV had voor zelfde geld de overwinning in de slotminuten nog kunnen pakken. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met de Groesbeekse keepster oftewel Renate Verhoeven die eerder ook actief was bij PSV.

Renate, moet ik nu zeggen gefeliciteerd of toch niet echt?

Renate Verhoeven: "Ja dat is een goeie, Gefeliciteerd zowieso niet want we hebben niet de 3 punten. Lees meer...