Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - Os Lusitanos | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FSG fors onderuit tegen Os Lusitanos

Op de vierde speeldag van de Eredivisie Zaalvoetbal stond voor FSG de wedstrijd  tegen het Amsterdamse Os Lusitanos op het programma. FSG sprokkelde tot nu in twee wedstrijden slechts één punt bij elkaar. Os Lusitanos behaalde zeven punten (met één wedstrijd meer) en maakte de laatste weken indruk met afgetekende overwinningen. FSG bracht de Amsterdammers vorig jaar  in de Sittardse Stadssporthal het eerste gevoelige verlies toe en wil dat graag nu weer doen.

Os Lusitanos-trainer Karin Beverwijk heeft voor deze wedstrijd een kleine selectie op de been kunnen brengen. Slechts één wissel bezet de reservebank. FSG daarentegen treedt met tien vrouwen. Trainer Paul Beckers heeft zijn overwegend jonge groep de boodschap meegegeven de bal vooral lekker te laten lopen. Ongeveer 40 toeschouwers zijn getuige van een FSG dat voortvarend van start gaat. Al in de eerste minuut heeft Os een overtreding nodig om Shirley Kocacinar af te stoppen. De eerste gevaarlijke doelpogingen komen van Shirley en Rian Geelen. Beide ploegen spelen aanvallend en fel. In de zesde minuut komt Os goed op stoom en creëert enkele levensgevaarlijke kansen. Na een eerste snelle counter wordt nog rakelings naast geschoten. In dezelfde minuut wordt FSG-keeper Vivian van Wijk uitgespeeld, maar belandt de bal tegen de paal. Het gevaar is dan nog niet geweken en Vivian tikt nog net de rebound uit het doel. Een minuut later is het toch raak, wanneer Os-uitblinker Petra Verbeek het eerste doelpunt van de avond hoog in het doel schiet: 0-1. De Amsterdammers verdedigen kort en weten met razendsnel uitgevoerde aanvallen de druk continu op FSG te houden. FSG krijgt de bal moeilijk weg van de eigen helft en Vivian heeft handen en voeten nodig om haar doel schoon te houden. Os weet keer op keer feilloos de vrijstaande speler te vinden. De Amsterdamse vrouwen zijn bovendien zeer doelgericht. In de elfde minuut resulteert een vlot uitgevoerde aanval in het tweede doelpunt van Petra Verbeek. FSG heeft in die fase van de wedstrijd het geluk ook niet mee. Shirley en Charlotte Schings komen met elkaar in botsing en Charlotte moet geblesseerd het veld verlaten. Petra Verbeek zet kort daarna een raszuivere hattrick op het bord. Zij weet zich opnieuw vrij te lopen en scoort haar derde doelpunt. FSG weet geen vuist te maken en kan er slechts één kans tegenover zetten. Aniek Schepens weet deze echter niet te verzilveren.

In de tweede helft besluit FSG de strijd nogmaals aan te gaan en fier vooruit te spelen. De aanvallende intenties kunnen echter in de tweede minuut al worden opgeborgen wanneer Os-speler Eline Keet na een vlotte aanval eenvoudig kan afronden: 4-0. Een minuut later tekent zij ook voor de 5-0. Elke aanval van Os levert dan een doelpunt op. In de vierde minuut scoort Petra Verbeek haar vierde doelpunt en in de vijfde minuut zet Eline Keet de 0-7 op het bord. Os neemt dan enigszins gas terug, waardoor FSG een aantal kleine kansen weet te creëren. Een schot van Sitha Caessens stuit op de lat en Dounia Ben Bouazza schiet in de handen van Os-keeper Jesca Willemsen. Door het gebrek aan stootkracht van FSG had zij een gemakkelijke avond. In het restant van de wedstrijd krijgen beide ploegen nog kansen. FSG zoekt naar een eretreffer, maar weet die niet te maken. Os Lusitanos komt ook niet meer tot scoren. Os kan terugkijken op een heel goede wedstrijd en met drie punten huiswaarts keren.

De tweede thuisnederlaag voor de vrouwen van FSG is een feit. Os Lusitanos wint voor de derde week op rij met grote cijfers en stijgt naar de tweede plaats op de ranglijst.

7’ 0-1 Verbeek
11’ 0-2 Verbeek
16’ 0-3 Verbeek