Wedstrijdverslag: The Counters - AORC /Lebo Vastgoed | Ronde 10 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Mariel van de Geer

Een wedstrijd tussen 2 debutanten in de Eredivisie die zich beiden in de onderste regionen van de ranglijst bevinden. Voor zowel The Counters als voor AORC was het dus belangrijk om vanavond punten te pakken om uit de degradatiezone weg te blijven.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Er waren over en weer kansen maar deze werden niet goed afgerond of de keepsters stonden in de weg. Aan het eind van de 1e helft was het Ruth Sneep die met een mooi schot vanaf links The Counters op 1-0 voorsprong zette. Ook Melanie Snoeijink kreeg een goede kans op een doelpunt maar schoot hard tegen de keepster van AORC die daar wel even last van had. Met 1-0 gingen de teams de kleedkamer in voor de rust.

De 2e helft kreeg The Counters steeds meer het heft in handen en dat resulteerde al snel in een doelpunt, die echter afgekeurd werd vanwege een aanval op de keepster van AORC. Ondanks deze tegenvaller bleven de dames van The Counters druk zetten en dit werd beloond met een doelpunt van Ruth Sneep na een een-tweetje met Paulien van Vliet, 2-0. AORC probeerde druk te zetten maar door goed verdedigen kwamen hier geen grote kansen uit voort voor de ploeg uit Amsterdam.
The Counters bleef het veldoverwicht houden wat uiteindelijk resulteerde in de 3-0, een goed ingeschoten rebound door Anouk Noom na een schot van Gemma van Vliet. Het vertrouwen werd steeds groter dat de 3 punten eindelijk eens in Koog aan de Zaan zouden blijven en het publiek daardoor steeds enthousiaster. Met nog 5 minuten te spelen werd de voorsprong vergroot naar 4-0 na een goed opgezette aanval van Paulien van Vliet met Ruth Sneep en Maureen Koster die uiteindelijk door een speelster van AORC in het doel werd gelopen.
In de laatste minuten werd alles op alles gezet om er voor te zorgen dat AORC niet kon scoren zodat keepster Mariël van de Geer met de nul van het veld kon gaan. Na een paar spannende momenten werd de wedstrijd afgefloten en konden de dames van The Counters tevreden terugkijken op een wedstrijd waarin hard gewerkt is en de punten zeker verdiend zijn.

Een mooie overwinning van The Counters die hierdoor naar de 8e plek op de ranglijst stijgt. Volgende week spelen we in Sittard tegen FSG die op dit moment 9e staat. Ook dan zullen wij weer volledig voor de winst moeten gaan.