Wedstrijdverslag: Ter Leede 1 - Reiger Boys 1 | Ronde 11 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 19 november 2011

geel

Verslag Ter Leede 1
    Door Salman Khawaja

Ter Leede Dames pakken sober de punten

De dames van Ter Leede speelden afgelopen zaterdag op sportpark de Roodemolen hun thuiswedstrijd tegen Reiger Boys. De bezoeksters uit Heerhugowaard, zijn fysiek sterker en Ter Leede is voetbaltechnisch het betere team en wint alsnog met 2-1.

Ondanks de verschillen en wat deze voetbalsport ook zo leuk maakt, kopt aanvoerster Monica Hoogendam in de 8e minuut de bal op de lat. Het eerste wapenfeit van Reiger Boys is ook een gevaarlijk moment maar resulteert in een hard schot op de paal. Uiteindelijk komt Ter Leede in de 23e minuut via Marjolein van de Bighelaar op voorsprong. Haar afstandschot belandt met een klein boogje over de te ver voor haar doel staande doelvrouw van Reiger Boys, 1-0 en tot aan de rust blijft het middenveld overbezet.

De start van de tweede helft is veel belovend te noemen. In de 48e minuut rost aanvoerster Monica Hoogendam uit een corner de bal in het hart van het doel, 2-0. We lijken op rozen te zitten en krijgen meer diepte in ons spel en de controle over de wedstrijd. Ondanks dat valt er een aansluitingstreffer voor Reiger Boys te noteren. Door een zwak moment van de Ter Leede doelvrouw, belandt de bal pardoes voor de voet van een speelster van Reiger Boys. Zij aarzelt niet en lobt de bal in het lege doel en zorgt hiermee voor de spannende 10 minuten.

In de 64e minuut grijpt trainer-coach Rene Bouma in door Daphne van Kruistum in te brengen. Met haar acties op de linkerflank komt er meer creativiteit op de helft van de tegenstander en enkele mogelijkheden maar lijdt niet tot grote kansen. Op deze manier ligt er continue druk op Reiger Boys, en Ter Leede komt tot aan het eind signaal niet meer in gevaar.

Door de winst op sportpark de Roodemolen, tevens bijgewoond door 70 toeschouwers, klimmen we naar een gedeelde 2e positie in de topklasse. Het doelsaldo van Ter Leede is 6 doelpunten beter dan Saestum uit Zeist. Ter Leede blijft daar voorlopig staan omdat het volgende week in de beker actief is tegen CSW uit Wilnis.

Verslag Reiger Boys
    door Hans Spaander

Vrouwen Reiger Boys delven in een gelijkwaardige wedstrijd toch het onderspit.

De vrouwen van Reiger Boys hebben hun uitwedstrijd tegen Ter Leede met 2-1 verloren. Ondanks een licht veldoverwicht in de eerste helft, wist Reiger Boys dit niet om te zetten in doelpunten. Ter Leede wist wel te scoren en ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Na rust was de thuisploeg iets sterker en tilde de score naar 2-0. Kort daarna gaf de aansluitende treffer Reiger Boys weer hoop op meer. Tevergeefs bleek bij het eindsignaal van scheidsrechter Aktar.

De eerste kans kwam op naam van de thuisploeg. Uit een corner van Kitty Susan kopte midachter Monica Hoogendam de bal tegen de lat. Kort daarop reageerde Bonnie Smit attent op een dieptepass, kwam vrij voor keepster Vreugdenhil, maar wist niet te scoren. Ook Stephanie Buitendam wist haar kans niet om te zetten in een doelpunt. In de 18e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Een schot van Marjolijn van de Bighelaar, vanaf wel 30 meter, verdween net onder lat (1-0). Twee minuten later zag Marintha Louwe haar inzet gekeerd door keepster Vreugdenhil. De kans voor de gelijkmakende treffer liet niet lang op zich wachten. Sharday Pattinasarany kon vrij uithalen. Haar inzet belandde echter tegen de paal. Vlak voor rust kopte Monica Hoogendam de bal, uit een corner van Lavinia Poku, naast.

In de 4e minuut van de tweede helft werd de bal uit een corner van de thuisploeg niet goed weggewerkt en kwam uiteindelijk miraculeus op het hoofd van de immer gevaarlijke Monica Hoogendam en dat betekende dus 2-0. Acht minuten later de aansluitende treffer van Reiger Boys. Stephanie Buitendam dacht wat Van de Bighelaar voor rust uithaalde kan ik ook, en schoot eveneens vanaf 30 meter de bal vlak onder de lat (2-1). Een snoerharde vrije trap van Hoogendam werd prima onschadelijk gemaakt door keepster Jesca Willemsen.

Na alwéér een aan de thuisploeg toegekende vrije trap, mocht trainer Arnold de Block van scheidsrechter Aktar  plaats nemen op de tribune. Dit pakte voor beiden voordelig uit. De Block had een beter overzicht op het veld en Aktar zag nu ook overtredingen van de thuisploeg.
    Keepster Willemsen moest nog een paar keer handelend optreden om haar doel schoon te houden. De kans voor de gelijkmaker kwam 10 minuten voor het einde. Een boogbal van Sharday Pattinasarany, over keepster Vreugdenhil heen, belandde òp de lat in plaats van eronder. Ook een vrije trap van Aaike Verschoor bracht geen verandering in de eindstand. De bal verdween over de lat.

Ter Leede - Reiger Boys 2-1 (1-0)
    Locatie: Sportpark Roodemolen te Sassenheim

Scheidsrechter Ismail Aktar, geassisteerd door Raymond van de Westelaken (TL) en Ruud Verschoor (RB)

Kaarten: 64e Arnold de Block rood.

Opstelling Ter Leede: Jennifer Vreugdenhil (k), Manon Micka, Monica Hoogendam (a), Anouk van Haaster, Celine van Loe (65e Daphne van Kruistum), Fien de Leeuw, Marieke Goeree, Stephanie de Lange, Lavinia Poku, Kitty Susan, Marjolijn van de Bighelaar.

Opstelling Reiger Boys: Jesca Willemsen (k), Jaimy Visser, Aaike Verschoor (a), Marintha Louwe, Monique van der Rijst (84e Niki Rensen), Tessa Oud, Stephanie Buitendam, Sharday Pattinasarany, Bonnie Smit, Stefanie Gorter (74e Cynthia Kootker), Sue-Ranie Hok-A-Hin.