A+ R A-
Wedstrijdverslag: The Counters - ZVV Watervogels'64 | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2012-2013

The Counters - ZVV Watervogels'64
3 6
(1 : ) (4 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 21 september 2012
Aanvangstijd: 18:30 u


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van The Counters
Door Mariel van de Geer

“Beginnersonzekerheid” speelt Counters parten

De voorbereidingen voor de eerste thuiswedstrijd van Dames 1 waren goed: een goede training, prachtige flyers, nieuwe sponsors. Ook de tribune was erg goed gevuld. In verband met de blessure van Ruth Sneep en onzekerheid omtrent Paulien van Vliet, was Patricia Loman aanwezig.
Na een warming-up onder adrenaline-opwekkende muziek en introductie van beide teams, klonk het startsignaal. Watervogels startte furieus en het tempo lag hoog. Ze wilden duidelijk de wedstrijd domineren en hun snelle positiewisselingen maakten het verdedigen lastig. Counters liet zich terugzakken en ondanks prima verdedigend werk was de onzekerheid voelbaar. Juist toen langzamerhand het zelfvertrouwen wat terug leek te komen, was daar een ontzettende tegenvaller. Een sterke verdedigende actie van keepster Mariel van de Geer werd, naar het leek toch echt onterecht, afgefloten. Sterker nog, de gele kaart werd getrokken en de bal lag op de stip. Watervogels pakte deze buitenkans,  0-1.

Dit was duidelijk een tegenvaller voor Counters. Watervogels was flink fysiek en Counters leek hierdoor verbluft. De combinaties bij de Nieuwediepers waren af en toe indrukwekkend. Kort daarna vloog de 0-2 en de 0-3 ons om de oren en nóg een gele kaart werd getrokken wegens protesteren. Coach Co Vredenburg liet verstandig een time-out aanvragen.
Duidelijk was: we moeten meer fysiek zijn, scherper zijn in de passing en beter de bal afschermen met ons lijf. Het tweede kwart werd er dan ook beter gespeeld, met name aanvallend. Een prachtige dieptepass op Melanie Snoeijink leverde een mooie kans op. Gemma van Vliet kwam na een uitworp alleen voor de keeper van Watervogels, die goed redde. Paulien van Vliet zette zichzelf een aantal keer vrij. Maar helaas benutten we de kansen niet. Aan de andere kant gaf Watervogels ons een lesje effectiviteit, door de ontstane ruimte ook direct te benutten: 0-4. Gelukkig resulteerde ons verbeterde spel uiteindelijk in de 6e directe overtreding van Watervogels en dus een tienmetertrap. Deze werd snoeihard en geplaatst binnengeschoten door Melanie Snoeijink; 1-4.

In de rust werd ernstig gesproken. Duidelijk was dat Watervogels het moeilijker had wanneer wij meer druk zetten. Bovendien gaf pressie ons meer ruimte en dus ook meer kansen. De afronding moest nog scherper. De beslissing was snel gemaakt: meer druk, meer eraf en er bovenop zitten verdedigend.
Hoewel Watervogels na de pauze snel op 1-5 kwam, gaf de tweede helft een ander spelbeeld, met meer evenwicht qua balbezit en kansen. Zowel Counters als Watervogels werd enkele malen gevaarlijk. Het hernieuwde zelfvertrouwen werd niet beschaamd: Gemma van Vliet veroverde scherp de bal en zette Maureen Koster vrij voor de keeper, die beheerst afrondde (2-5). Het spel golfde op en neer en het was spannend om te zien vanaf de zijlijn. Wederom kwamen we terug. Na een mooie dieptebal van keepster Mariel, draaide Marjolein Sturop goed weg en bekroonde haar actie met een doelpunt.

Met de 3-5 op het bord namen we een time-out. Iedereen voelde dat er meer te halen was voor ons en we wilden knokken om dat eerste verloren kwart goed te maken. Besloten werd meer risico te nemen. Patricia Loomans kwam als echte spits en nieuwkomer erin. Al snel resulteerde dit in een prachtig eentweetje en Paulien van Vliet stond alleen voor de keeper, die (helaas) goed redde. In de laatste wegtikkende secondes speelden we volop 1 op 1. Jammer genoeg voor ons resulteerde dit niet in het gelijktrekken van de score. Watervogels gaf ons nog een lesje effectiviteit: 1 kans = 1 goal. De eindstand was dan ook 3-6.

Jammer dat we ons hebben laten overrompelen, maar leerzaam om te zien hoe wijzelf het beste uit de verf komen. Duidelijk is dat we ons niet snel uit het veld laten slaan. Daarnaast zagen we hoe beweging zorgt voor dreiging en dat we efficiënter moeten omgaan met kansen, willen we een serieuze bedreiging zijn voor de top. Gezien de motivatie is dit zeker haalbaar en we zien dan ook uit naar de volgende wedstrijd, waarin we hopen dat we net zoveel steun krijgen als deze keer. Want, laat dat voor de toeschouwers duidelijk zijn, we kunnen een 6e man goed gebruiken!


Statistiek

Selectie Watervogels:
Anita Blokker (keepster), Aaike verschoor, Manon Roosjen, Chantal Hendriksen, Monique vd Rijst, Jiska van Dam, Marjolein Kuiper, Mischa Carmelia, Marinthe Louwe, Carolien Ringma

Selectie The Counters:
Mariel van de Geer (keepster), Maureen Koster (c), Patricia Loman, Anouk Noom, Melanie Snoeijink, Marjolein Sturop, Gemma van Vliet, Paulien van Vliet, Eke Wardenaar, Leila Bessais. Coach: Co Vredenburg.