Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Be Quick'28 1 | Ronde 21 | Topklasse 2011-2012

Bron website FC Twente

ATC ’65 Da1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen Be Quick’28. Op het Trainingscentrum in Hengelo werd het 1-1.

De Beloften begonnen de wedstrijd erg sterk. De tegenstander werd vast gezet op eigen helft, waardoor het voor Be Quick ’28 erg lastig werd om aan voetballen toe te komen. FC Twente was in de beginfase overduidelijk de ploeg die het spel maakte, alleen waren de passes net niet goed genoeg om tot goede kansen te kunnen komen. Toch kwamen de speelsters uit Zwolle steeds iets beter in het spel, waardoor na een kwartier de 0-1 kon worden gemaakt. ATC’ 65 kreeg ook voldoende kansen. Zo was er een aantal keer goed samenspel tussen Tessa Klein Braskamp en Judith Westervelt en leidde dat tot gevaarlijke momenten.

In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. FC Twente was vooral in de aanval en Be Quick moest veel verdedigend werk doen. Wel bleef het aantal echte kansen voor beide ploegen gelijk op gaan. Zo kwamen de Zwollenaren na tien minuten in de tweede helft gevaarlijk dichtbij de 0-2, maar de goal werd voorkomen door Esther Stronks. Na ruim ruim een uur spelen kon FC Twente de gelijkmaker scoren. Doordat er vanaf  het middenveld een goede pass op Yvette van Daelen kwam, kon zij vanuit het zestienmetergebied flink uithalen en de bal doen verdwijnen achter de goalie van Be Quick. Na dit doelpunt wilden de Beloften meer en probeerden ze de wedstrijd alsnog met een overwinning af te sluiten, maar de stand bleef 1-1.

Scoreverloop
15′ Be Quick 0-1 - NNB

Opstelling ATC: Stronks, Te Winkel, Lambers, Boekelder, J. Jansen (46′ Kerkdijk), Klein Braskamp, Te Hennepe (65′ M. Jansen), Van Gurp (75′  Van den Goorbergh), Westervelt, De Kort, Van Daelen.