Wedstrijdverslag: FC Twente - VV Alkmaar (voorheen Telstar) | Ronde 2 | Eredivisie Veld 2015-2016

FC Twente - VV Alkmaar (voorheen Telstar)
6 0
(4 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 28 augustus 2015

FC Twente Vrouwen heeft vanavond haar eerste thuisduel van het seizoen met ruime cijfers gewonnen. Tegen Telstar wisten de Tukkers in de eerste helft vier keer het doel te vinden. In de tweede helft kon deze score worden uitgebreid tot een mooie 6-0 overwinning. Een korte terugblik met coach Arjan Veurink en verdedigster Stefanie van der Gragt.

‘Verdiende overwinning geboekt’
Coach Arjan Veurink is tevreden over de prestatie van zijn ploeg vanavond. ‘We hebben vanavond een verdiende overwinning geboekt. Telstar heeft ons vanavond niet heel veel weerstand kunnen bieden, waardoor wij ons eigen spel hebben kunnen spelen. Vooral de eerste helft verliep goed en wisten we vier keer tot scoren te komen.’, aldus Veurink. ‘In de tweede helft van de wedstrijd gooide Telstar het achterin wat meer op slot, waardoor het voor ons lastiger werd om er doorheen te komen. Daarnaast heb ik in de tweede helft ook veel door gewisseld, waardoor er andere spelers op verschillende posities kwamen te staan en het aanvallende niveau wat minder werd. Al met al weet Renate Jansen in het tweede bedrijf toch nog twee doelpunten te scoren, waardoor er uiteindelijk een mooie 6-0 eindstand op het scorebord kwam te staan.’

‘Bijzonder om tegen Telstar te spelen’

Voor Stefanie van der Gragt was het vanavond een speciale wedstrijd. De verdedigster kwam afgelopen zomer over van Telstar en stond voor het eerst in het veld tegen haar oude club. ‘Ik heb vier seizoenen bij Telstar gevoetbald, wat het vanavond natuurlijk extra bijzonder maakte om tegen mijn oude teamgenootjes te spelen. We hebben als team vooraf uitgesproken dat we vanavond de nul wilden behouden en dat is gelukt. In de eerste helft speelden we bij vlagen ontzettend goed en hebben we goed positiespel laten zien. Uiteindelijk zijn we met een verdiende 4-0 voorsprong de rust in gegaan.’, zo vertelt Van der Gragt. ‘De tweede helft verliep wat rommeliger, waardoor we ook minder kansen creëerden. Uiteindelijk breiden we de score uit tot een mooie 6-0 eindstand en hebben we vanavond een prima resultaat neergezet’, besluit ze.

Scoreverloop
9’ 1-0 Maayke Heuver
29’ 2-0 Maud Roetgering (penalty)
43’ 3-0 eigen goal
45’ 4-0 Ellen Jansen
85′ 5-0 Renate Jansen
87′ 6-0 Renate Jansen