Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - Dansschool Biersteker | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Simone Verschoor

Nadat de teams en scheidsrechters keurig zijn omgeroepen door onze speaker Ron gaat de wedstrijd van start. Watervogels zet direct de druk op de ketel, het eerste schot van Aaike Verschoor wordt door een prima redding van Eline Roet teniet gedaan. Maar ook Jolanda Peters moet direct aan de bak als Jaimy Visser alleen op haar afkomt en een schot lost.
Het eerste doelpunt komt na 4 minuten spelen op het bord, een aanval van watervogels wordt door Tessa Oud goed afgemaakt 1-0.

Het team van Biersteker is zoekende en staat heel afwachtend te voetballen, Watervogels bepaalt wat er gebeurt op het veld en na een prima samenspel van Aaike en Monique prikt Aaike de 2-0 in de hoek.
Biersteker probeert hierna wel wat meer van de eigen helft te komen maar als Freja Hoekstra voorbij Monica Scoles is stuit ze op Verschoor die de bal goed wegwerkt. In de eerste helft heeft Watervogels nog een aantal kansen om te scoren maar ze schieten de bal in de handen van keepster Roet of hij wordt in het zijnet getikt.

In de 2e helft is het Aaike die op aangeven van Tessa de 3-0 er in schiet en 2 minuten later als Tessa na hard werken de bal klaar legt is het Monique die de 4-0 binnen de palen tikt.
In de 31e minuut ziet Jolanda dat Carolien helemaal vrij staat voorin dus een lange bal, maar het schot dat volgt wordt door Eline goed gepakt. Even later is het Jaimy Visser die vrij onverwacht op doel schiet waar Jolanda de bal nog net kan keren en Aaike hem verder wegwerkt.

Een overtreding van Bietsteker levert Watervogels een vrije trap op, Aaike legt de bal neer  en schiet
de 5-0 binnen ( enigszins geholpen door een voet van de tegenstander omdat die de bal zo van richting veranderde) De spreekwoordelijke eer werd gered door Jaimy Visser zij scoorde voor Biersteker de 5-1 die ze er heel mooi in schoot. Dit werd ook de eindstand van deze iets wat rustige wedstrijd.

Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker werd door de gastheer van Watervogels, de heer Jan Roos, ontvangen, met de mededeling dat Watervogels, 7 speelsters van het team miste. Dansschool Biersteker keek hier echter niet van op, omdat het gewend is om zelf ook met ook veel invalsters te spelen. En als je dat maar vaak genoeg doet, weet je op een geven ogenblik niet anders, dan dat het team waar je mee komt, gewoon je team is. En die speelsters zullen er voor moeten knokken. Het was voor Dansschool Biersteker, dan ook alleen jammer, dat aanvoerster Stefanie Hand er niet bij kon zijn, vanwege werkverplichtingen. Stefanie werd echter uitstekend vervangen door Anouk van Stralen.

Watervogels begon gelijk al fanatiek aan te vallen en creëerde direct al een beste kans voor Aike Verschoor. Haar schot werd echter uitstekend gestopt door Eline Roet. Ook Dansschool Biersteker kreeg vlak hierop een kansje, maar Jaimy Visser kon vlak voor doel net niet bij de bal komen.
In de 4e minuut werd een hard schot van Aike Verschoor gestopt door Eline Roet, maar de rebound, kwam precies voor de voeten van Tessa Oud, en die wist er wel raad mee. 1-0. In de 10e minuut was er een goede combinatie tussen Aike Verschoor en Monique van der Rijst, welke laatste prachtig afrondde. 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon Dansschool Biersteker iets fanatieker te spelen, maar het was van korte duur. Een verkeerd gespeelde bal kwam precies in de voet van Aike Verschoor. Die zette direct een aanval op met Tessa Oud, die op haar beurt de bal weer op maat af gaf aan de weer snel opkomende Aike Verschoor, die met een hard schot 3-0 liet aantekenen. Dansschool Biersteker had weinig grip op de wedstrijd, en het was dan ook in de 6e minuut dat Monique van der Rijst uit de 2e lijn de bal keihard in de kruising schoot, 4-0.

Toen pas begon Dansschool Biersteker te voetballen. Na een paar goede aanvallen in de 10e minuut kwam eerst Frea Hoekstra vrij voor het doel van Jolanda Peters, maar zij schoot rakelings naast. En in de 12e minuut was het Cynthia Kootker, die haar schot op de paal zag belanden. Het zat Dansschool Biersteker dan ook helemaal niet mee. Aan de ander kant zag ook Carolien Ringma haar schot gestopt door de uitstekende Eline Roet.

In de 16e minuut gebeurde weer het zelfde. Carolien Ringma zag weer haar schot gestopt door Eline Roet. Dansschool Biersteker begon in deze periode feller te voetballen. Ook Sue-Ranie Hok-A-Hin liet eindelijk zien, dat ze wel wat met een bal kon, maar het had vooralsnog geen resultaat. Wel was het weer Aike Verschoor in de 19e minuut, die de bal door een wirwar van benen op doel schoot, en waarbij de bal 2x geraakt werd door verschillende benen, de bal toch weer in het doel wist te leggen, 5-0

Dat Dansschool Biersteker in de laatste minuut, toch nog een geweldig combinatie op de vloer wist te toveren was dan ook toch nog goed voor het zelfvertrouwen. Sue-Ranie Hok-A-Hin zette de aanval op. De bal ging naar Marissa Santibanez Vargas, die met een mooie beweging Jaimy Visser vrij voor keepster Jolanda Peters zette. Deze keer was het wel raak. Zij het een schrale troost.5-1

Locatie: Sporthal Sportlaan te Den Helder

Scheidsrechters: Dhr. Moerbeek, Dhr. Rots en Dhr. Paulen